Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΓΗΤΟ ΟΥΤΕ ΦΑΡΜΑΚΑ!!! ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Αυξάνονται οι λεηλασίες σε όλο και περισσότερες περιοχές στη Βενεζουέλα οπού πολίτες κλέβουν αλεύρι, κοτόπουλα αλλά και εσώρουχα καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε πολλά βασικά είδη...


Εκατοντάδες άνθρωποι που περιμένουν ώρες  στις ουρές μπροστά σε σούπερ μάρκετ κει φεύγουν με άδεια χέρια καταφεύγουν στις λεηλασίες προκειμένου να προμηθευτούν βασικά αγαθά.
Πολίτες εισβάλουν σε καταστήματα, ορμούν εναντίον φορτηγών με τρόφιμα δίνοντας μάχη για να αποκτήσουν προϊόντα των οποίων υπάρχει έλλειψη. Βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας δείχνει εκατοντάδες άνθρωποι να κάνουν πλιάτσικο σε ένα φορτηγό που μετέφερε χαρτί κουζίνας, αλάτι και σαμπουάν στην πολιτεία Τατσίρα.
Αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ δήλωσαν πως ανησυχούν για μια ενδεχόμενη κατάρρευση της οικονομίας της Βενεζουέλας και προέβλεψαν πως ο Μαδούρο δεν θα ολοκληρώσει τη θητεία του. Η αντιπολίτευση επιδιώκει να απομακρύνει από την εξουσία τον 53χρονο πρόεδρο, εν μέσω της κρίσης που προκαλεί ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων, συχνές διακοπές της ηλεκτροδότησης, αλλά και σποραδικές λεηλασίες.
Ο  Μαδούρο παρέτεινε για άλλη μια φορά την κατάσταση οικονομικής εκτάκτου ανάγκης
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο παρέτεινε χθες για τρεις μήνες την κατάσταση «οικονομικής έκτακτης ανάγκης» που έχει επιβάλει από τα μέσα του Ιανουαρίου, καθώς η πετρελαιοεξαγωγική χώρα συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με οικονομική και πολιτική κρίση.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε υπογράψει ένα πρώτο διάταγμα την 14η Ιανουαρίου, με διάρκεια 60 ημερών, την ισχύ του οποίου παρέτεινε κατόπιν ως τον Μάρτιο.
Ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα ανήλθε το 2015 στο 180,9%, ενώ το ΑΕΠ της Βενεζουέλας συρρικνώθηκε κατά 5,7%. Ήταν η δεύτερη συναπτή χρονιά βαθιάς οικονομικής ύφεσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ. liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου