Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ "ΖΙΚΑ"! ΣΤΟ "ΚΟΚΚΙΝΟ" Ο ΕΒΡΟΣ!!! ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...

Συναγερμό για την Ευρώπη όσον αφορά το ενδεχόμενο εμφάνισης κρουσμάτων του ιού Ζίκα που ευθύνεται για μικροκεφαλία σε νεογέννητα σήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Ανάμεσα στις χώρες που εκτιμάται ότι υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης...

των κρουσμάτων είναι σύμφωνα με τον ΠΟΥ και η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Τουρκία.
Για το λόγο αυτό οι ειδικοί του οργανισμού ζήτησαν από τους τουρίστες να βρίσκονται σε εγρήγορση καλώντας ειδικά τις έγκυες και όσους σχεδιάζουν να αποκτήσουν παιδί να λάβουν μέτρα προφύλαξης από τα κουνούπια που μεταδίδουν τον ιό, ενώ σε μεγάλη επιφυλακή σύμφωνα με τον χάρτη κινδύνου είναι τα σύνορα μεταξύ Έβρου – Τουρκίας!
Ο υψηλότερος κίνδυνος αφορά το νησί της Μαδέιρα και τις περιοχές γύρω από τη βορειοανατολικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας, για τις οποίες ο κίνδυνος είναι της τάξης του 9 στη 10βαθμη κλίμακα του ΠΟΥ.
xarttis-zika
Σύμφωνα με τους ειδικούς η εκτίμηση βασίζεται στο γεγονός ότι σε αυτές τις περιοχές εκτός από το βασικό είδος κουνουπιού που ευθύνεται για τη μετάδοση του ιού, ευδοκιμεί και το είδος Aedes albopictus στο οποίος επίσης έχουν αποδοθεί κρούσματα του Ζίκα.
Τον περασμένο Φεβρουάριο ο ΠΟΥ σήμανε παγκόσμιο υγειονομικό συναγερμό για τον Ζίκα προειδοποιώντας ότι εξαπλώνεται «με εκρηκτικές διαστάσεις» στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.
http://olastifora.gr/archives/36265

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου