Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ! ΕΙΧΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ! ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ!!!

Απροσδόκητη διάσταση παίρνει η υπόθεση του φονικού, που έγινε το πρωί της Πέμπτης, 23 Ιουνίου 2016, στον καταυλισμό προσφύγων της Σούδας, στη Χίο, καθώς αποκαλύπτεται ότι ο 31χρονος δράστης λίγο νωρίτερα είχε αφεθεί ελεύθερος από το κτίριο της αστυνομικής...

διεύθυνσης Χίου. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του astraparis.gr, όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης, 22 Ιουνίου 2016, όταν ο δράστης (αιγυπτιακής εθνικότητας) επέστρεψε στον καταυλισμό και μπήκε μεθυσμένος μέσα σε μια σκηνή για να κοιμηθεί. Προφανώς λόγω της συμπεριφοράς του προκλήθηκαν επεισόδια με άλλους ομοεθνείς του. Το προσωπικό του καταυλισμού ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία για τα επεισόδια που βρίσκονταν σε εξέλιξη και οι αστυνομικοί που έφτασαν στον καταυλισμό πήραν τον 31χρονο μαζί τους στην αστυνομία, γιατί – σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά – όχι μόνον δεν φαινόταν διατεθειμένος να ηρεμήσει, αλλά – αντιθέτως – ήταν εξαγριωμένος και δεν έκρυβε τις άσχημες διαθέσεις του. Ο δράστης παρέμεινε όλη τη νύκτα στο κτίριο της αστυνομίας, η οποία το πρωί της Πέμπτης τον άφησε ελεύθερο, προφανώς επειδή δεν υπήρχε συγκεκριμένη κατηγορία σε βάρος του. Αμέσως μόλις επέστρεψε στον καταυλισμό έγιναν αντιληπτές από τους εργαζόμενους στην δομή οι άγριες διαθέσεις του και αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ενώ – σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες – έγινε προσπάθεια αποτροπής νέων επεισοδίων. Το κακό δεν άργησε να γίνει, ενώ αμέσως μετά τη συμπλοκή με άλλους δύο ομοεθνείς του ο δράστης μπήκε στη ντουζιέρα και όταν βγήκε οδηγήθηκε στους γιατρούς προκειμένου να τον εξετάσουν γιατί είχε τραύματα. Στο μεταξύ έφτασε στον καταυλισμό αστυνομική δύναμη που τον συνέλαβε, ενώ τα θύματα της επίθεσης είχαν ήδη μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χίου, όπου και κατέληξε ο ένας εκ των δύο. 

Ερωτηματικά για την στάση της αστυνομίας 
Άνθρωποι που έχουν πλήρη γνώση της υπόθεσης εκφράζουν την απορία τους γιατί η αστυνομία τον άφησε ελεύθερο, ενώ ο ίδιος είχε εκφράσει τις άσχημες διαθέσεις του από το βράδυ της Τετάρτης, οπότε και τον πήραν οι αστυνομικοί μακριά από τον καταυλισμό. Καταλογίζουν δε στην αστυνομία αδυναμία να προβλέψει και ότι πήρε αψήφιστα την υπόθεση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το επεισόδιο και το φονικό θα είχαν αποφευχθεί αν ο 31χρονος παρέμενε στην αστυνομία έως ότου ξεθυμάνει η υπόθεση». Η αστυνομία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι ο συγκεκριμένος είχε μεταφερθεί στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης για προστατευτική φύλαξη, επειδή ήταν μεθυσμένος και έως ότου συνέλθει. Πρόκειται, προσθέτει στέλεχος της αστυνομίας, για συνήθη διαδικασία, που εφαρμόζεται και σε Έλληνες και σε αλλοδαπούς. Περαιτέρω, προσθέτει, σε βάρος του δεν υπήρχε συγκεκριμένη κατηγορία και έτσι δεν ήταν κρατούμενος, ούτε και μπορούσε να παραμείνει άλλο στο καθεστώς της προστατευτικής φύλαξης.




1 σχόλιο:

  1. ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή