Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΙΓΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ! "ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ: ΤΟΜΕΑΣ ΟΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΥΣΤΕΡΕΙ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ..."!

Δελτίο τύπου 35

                                                       23 Ιουνίου 2016

Πρώτες Βοήθειες
Προσφορά στο Συνάνθρωπο

Τομέας όπου ο Δήμος μας Υστερεί

        Η γνώση της παροχής Πρώτων Βοηθειών είναι σήμερα περισσότερο...

παρά ποτέ αναγκαία, τόσο για τους δημότες που θα πρέπει να μπορούν να επεμβαίνουν όταν και όπου απαιτηθεί, όσο και για το προσωπικό του Δήμου που καταπονείται υπέρμετρα για να αντιμετωπίσει την έλλειψη του απαιτούμενου και προβλεπόμενου ανθρώπινου δυναμικού.

        Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης από τη στενή επαφή και τις συζητήσεις με τους συνδημότες μας διαπιστώσαμε ότι η γνώση της παροχής Πρώτων Βοηθειών είναι ένας ιδιαίτερα ενδιαφέρων και αναγκαίος Τομέας που αγγίζει όλους μας, πλην όμως ο Δήμος μας υστερεί έως και αδιαφορεί.

        Προτείνουμε τη διεξαγωγή σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών, σεμιναρίων Προσφοράς στο Συνάνθρωπο, με αποδέκτες κατ’αρχήν τους υπαλλήλους του Δήμου και στη συνέχεια τους δημότες.  Το απαιτούμενο Εκπαιδευτικό προσωπικό, οι ώρες διδασκαλίας, η συχνότητα διεξαγωγής και τα αντικείμενα θα καθορισθούν από τους ειδικούς.

        Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το σεμινάριο μπορεί να είναι διάρκειας 3-4 ωρών τις απογευματινές ώρες  και προτείνουμε μεταξύ των άλλων να περιλαμβάνει και τις παρακάτω ενότητες:
        Αναίσθητος ασθενής
        Καρδιακή Ανακοπή
        Ηλίαση
        Πνιγμός
        Επιληπτική κρίση
        Αλλεργικό σοκ
        Αιμορραγία

        Τα μαθήματα, που θα είναι δωρεάν, δεν αποτελούν πιστοποίηση βασικής υποστήριξης ζωής. Όσοι επιθυμούν να λάβουν πιστοποίηση θα μπορούν να ακολουθήσουν τη προβλεπόμενη και γνωστή στο Δήμο, διαδικασία.

        

4 σχόλια:

  1. Τον "ειδήμονα" δόκτορα Μπόλεκ...αυτός είναι ο "(α)κατάλληλος" για τα σεμινάρια f.a! Δόκτωρ ξερόλας επί παντός επιστητού!
    Θα του έρθει και φθηνότερα του δημαρχούκου...
    Που να ψάχνεις τώρα για γιατρούς και πιστοποιημένους διασώστες με πτυχίο;
    Ποια AMSTEL;;;
    Ποιος ήρθε;
    ΝΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο ΔΟΚΜΕΠΑ και τα δημοτικά ιατρεία τί κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να έρθει και ο σύντροφος χαρούλης της αριστεράς του ΣΧΥΡΙΖΑ να μας πει την γνώμη του . Τα Νοσοκομεία πάντως είναι ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή