Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΟΝ "ΓΙΑΤΡΟ" ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ! ΒΙΝΤΕΟ!

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ευβοίας ο γνωστός και ως «γιατρός με τη Ferrari», Γιάννη Καστάνης, για απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, επειδή… δεν είναι γιατρός.
Η υπόθεση είχε φτάσει στη Δικαιοσύνη όταν έγινε γνωστό ότι...

ο Γιάννη Καστάνης, ο οποίος επί 13 χρόνια ήταν διευθυντής νοσοκομείου στη Σκύρο, είχε πλαστό πτυχίο, και συγκεκριμένα, οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο της Ρώμης »La Sapienza», τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας, ήταν πλαστοί.
Αναλυτικότερα, η υπόθεση άρχισε να ερευνάται πριν από τρία χρόνια μετά από σχετική καταγγελία πολίτη στο υπουργείο Υγείας, και με τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας.
Από το Μάιο του 2014, με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, ανακλήθηκε ο διορισμός του Γιάννη Καστάνη, ο οποίος από τότε είχε διαφύγει στην Αμερική όπου συνελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο.
Παράλληλα, εκτός του ότι όλα τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, ο «γιατρός με τη Ferrari» κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες, και είχε ήδη καταδικαστεί και σε 22 μήνες ερήμην για πλαστογραφία.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Καστάνης είχε εργαστεί σαν σερβιτόρος σε φαστφουντάδικα και ελληνικά εστιατόρια στην Αμερική. Μετά από λίγα χρόνια πήγε στην Ιταλία, όπου παρακολούθησε μαθήματα πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια κατέθεσε πλαστά έγγραφα και κατάφερε να αναγνωριστεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο »La Sapienza».
Με πλαστά έγγραφα πήρε και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Νομού Αργολίδας και ξεκίνησε την ειδικότητά του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, ενώ λίγα χρόνια μετά πήρε τον τίτλο του ειδικευόμενου γενικού ιατρού και διορίστηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο της Σκύρου.
Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο ίδιος υποστήριξε ότι δε γνώριζε ότι το πτυχίο του ήταν πλαστό και ότι έκανε κανονικά το αγροτικό του, όπως όλοι οι γιατροί, ενώ πρόσθεσε ότι έδωσε κανονικά εξετάσεις και ότι πέρασε με υψηλό βαθμό στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, στο πλαίσιο της διαδικασίας, απευθυνόμενος στην Πρόεδρο του δικαστηρίου είπε «Είμαι γιατρός!», και εκείνη του απάντησε ότι πρέπει να αγαπάει πολύ την ιατρική για να τα κάνει όλα αυτά.

Τελικά, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια, για απάτη κατά του ελληνικού Δημοσίου, καθώς κατά τα 13 χρόνια που ήταν διευθυντής στο νοσοκομείο της Σκύρου, εισέπραξε ως μισθό για τα καθήκοντα που είχε αναλάβει το συνολικό ποσό των 667.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο «γιατρός με τη Ferrari» έγινε γνωστός με τον συγκεκριμένο «τίτλο» εξαιτίας της πολυτελούς ζωής που έκανε, και των ακριβών του γούστων, καθώς είχε φτάσει στο σημείο εκτός από μια πολυτελή Ferrari, να έχει ακόμη και ιδιωτικό αεροπλάνο!
Παράλληλα, στον συγκατηγορούμενό του, που ήταν «ακτινολόγος» στο νησί ενώ στην πραγματικότητα ήταν… φωτογράφος, επιβλήθηκε δις ισόβια γιατί είχε δύο κατηγορίες.
Ωστόσο, ο συγκεκριμένος άνθρωπος εξακολουθεί να βρίσκεται στο εξωτερικό και μέχρι σήμερα συνεχίζει τη ζωή του, ανενόχλητος.
healthreportaz.gr, (το διαβάσαμε στο  http://www.ereportaz.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου