Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ:
ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Αγαπημένοι μας μαθητές και μαθήτριες
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης
Αγαπητοί μας γονείς
Δεχθείτε τις από καρδιάς ευχές μας για ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία και δύναμη στο δύσκολο έργο που όλοι επιτελείτε και με την αφορμή αυτή σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αξιοποίησε την καλοκαιρινή περίοδο των διακοπών ώστε να γίνουν απαραίτητες εργασίες και ενέργειες σε όλα τα Σχολεία της πόλης:
1. Ξεκίνησε η ανοικτή εργολαβία με την πλήρη ανακατασκευή των...


 τουαλετών στο 4ο Δημοτικό, τη στεγάνωση και το βάψιμο του 6ου Νηπιαγωγείου, άλλη εργολαβία μέσω των ΚτΥπ ξεκίνησε την επίστρωση στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου, με εργολαβία του Δήμου ανακατασκευάζονται οι αύλειοι χώροι του 7ου Δημοτικού και του 13ου Νηπιαγωγείου και σύντομα ξεκινά εργολαβία για ανακατασκευή των αύλειων χώρων του 5ου-11ου Δημοτικού και 1ου Γυμνασίου.
2. Προβήκαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε όλα τα Σχολεία να έχουν διαθέσιμα χρήματα στους λογαριασμούς τους για την άμεση κάλυψη των εξόδων λειτουργίας τους.
3. Φροντίσαμε να καθαριστούν όλα τα Σχολεία ώστε να υποδεχθούν τους μαθητές τους, σε πολλά έγιναν εργασίες ελαιοχρωματισμών και καλύπτουμε όποια άλλη ανάγκη προκύπτει.
4. Άμεσα θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο όπως και το Δημόσιο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, το οποίο καλωσορίζουμε, στο 3ο Γυμνάσιο. Καλύπτουμε με έκτακτη οικονομική επιχορήγηση όλα τα Νηπιαγωγεία για την αγορά των απαραίτητων υλικών για την εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να ελαφρύνουμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ιδιαίτερα των νεότερων γονιών. Ενημερώνουμε επίσης τους εκπαιδευτικούς όλων των Δημόσιων Σχολείων της πόλης ότι τα χρήματα των Σχολείων θα καλύψουν την ανάγκη των παιδιών για χαρτί Α4.
5. Στην ίδια λογική συνεχίζουμε την δωρεάν παροχή Θεατρολόγων στα Σχολεία με αυξημένα ποιοτικά χαρακτηριστικά για τη φετινή χρονιά από το Τμήμα Παιδείας, όπως και την δωρεάν παροχή Γυμναστών μέσω του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού -ΠΑΟΔΑΠ, ώστε το απόγευμα τα παιδιά μας να μπορούν να απασχολούνται δημιουργικά μέσα στα Δημόσια Σχολεία δίχως οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς.

Για όλα αυτά οφείλουμε ευχαριστίες στο Τμήμα Παιδείας, στις δύο Σχολικές Επιτροπές, στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και στις Υπηρεσίες Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας για τη συστηματική τους δουλειά.

Συνεχίζουμε…, γιατί για εμάς, η έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν συνιστά λήξη εργασιών, δεδομένου ότι γνωρίζουμε πως τα Σχολεία είναι ζωντανοί οργανισμοί και απαιτούν καθημερινή έγνοια και φροντίδα.
Συνεχίζουμε…, γιατί για εμάς, το να λειτουργούν τα Δημόσια Σχολεία αξιοπρεπώς είναι ηθική δέσμευση προς τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
Συνεχίζουμε…, γιατί η μέριμνα για τις οικογένειες δεν είναι μόνο θέμα επιδομάτων αλλά και έμπρακτης στήριξης ώστε να ελαττώνονται τα έξοδά τους.


Γιάννης Σταθόπουλος
Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου