Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΝΕΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ!!! ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ: "ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΪΟΥ"!!!

Από τη μία αντισυνταγματική ενέργεια στην άλλη οδηγείται η κυβέρνηση Τσίπρα! Γράφει στα παλαιά της υποδήματα όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και ενεργεί σύμφωνα με ό,τι αποφασίζουν οι δανειστές. Δανειστές και Τρίπρας αποφάσισαν να λειτουργούν τα καταστήματα 32 Κυριακές το χρόνο, παρά το γεγονός ότι το ΣτΕ έχει αποφανθεί ότι είναι παράνομη και αντισυνταγματική η λειτουργία τους τις Κυριακές. Οι επαγγελματίες ξεσηκώνονται.
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο γράφει για το θέμα:
Επιπλέον κόστη στις επιχειρήσεις του εμπορίου, παραβίαση του...


ανταγωνισμού, κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ολιγοπώληση της αγοράς διαβλέπουν έμποροι, εργαζόμενοι και καταναλωτικές οργανώσεις μετά την απόφαση για κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, η οποία περιλαμβάνεται στη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Σε κοινή συνέντευξή τους διερωτώνται πώς η ελληνική κυβέρνηση θα ξεπεράσει την απόφαση του ΣτΕ, ενώ κατηγόρησαν ΣΕΒ και ΣΕΤΕ για υποκίνηση του θέματος και τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου ότι δεν έχει ιδέα τι γίνεται στην ελληνική αγορά και πώς λειτουργεί.

Αποφάσισαν κλείσιμο των καταστημάτων τις νόμιμες θεσμοθετημένες Κυριακές αρχής γενομένης από την επόμενη, 7 Μαΐου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας αναφέρει ότι αποφάσισε τη συμμετοχή της στο κλείσιμο των καταστημάτων την προσεχή Κυριακή 7 Μαΐου και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 17ης Μαΐου.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Έστω και την ύστατη στιγμή πρέπει να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, η οποία έχει αυτορυθμιστεί καλύπτοντας τις ανάγκες των καταναλωτών. Η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει για άλλη μια φορά ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα οδηγήσει σε νέα λουκέτα χιλιάδες επιχειρήσεις μια ώρα γρηγορότερα σε μια περίοδο που δίνουν καθημερινή μάχη για να επιβιώσουν, παράλληλα χιλιάδες εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία.

Αυτό που λείπει από τους καταναλωτές είναι χρήματα και όχι χρόνος για να κάνουν τις αγορές τους.

Η ΓΣΕΒΕΕ αναμένεται να προσφύγει εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο με προηγούμενη απόφαση του είχε κρίνει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αντισυνταγματικό.

Καλούμε τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους και εμπόρους να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους την Κυριακή 7 Μαΐου δίνοντας μια βροντερή απάντηση στις προσπάθειες που γίνονται για ολιγοπώληση της αγοράς".

Για "χαριστική βολή για εργαζόμενους σε εμπόριο και μικρομεσαίες επιχειρήσεις" κάνει λόγο η ΓΣΕΕ στη δική της ανακοίνωση, εκφράζοντας "την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή της στην κυβερνητική απόφαση για κατάργηση στην ουσία της Κυριακάτικης αργίας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, μέσα από τη νέα μνημονιακή δέσμευση για άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο".

Η Συνομοσπονδία τονίζει ότι βρίσκεται στο πλευρό της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), η οποία προχωρά σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο εμπόριο την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου και στην οποία μετέχουν, με αντίστοιχες αποφάσεις για κλειστά καταστήματα, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.

1 σχόλιο:

  1. ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ 7 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΟΥΝ 32!!!! ΕΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ !!!!! ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ~!!!!! ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΠΑΝ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ??? ΕΛΛΑΧΙΣΤΟΤΑΟΙ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή