Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΥΨΗΛΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΑΔΙΑΚΟΠΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΠΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ!! ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ!

Γελάνε εις υγείαν των κορόϊδων! Αυτοί είναι οι δυο πρώτοι πολίτες του ...

τόπου. Ο ένας εξαθλιώνει κάθε τόσο τον λαό με εντολές που παίρνει από τους δανειστές και ο άλλος...κάαθεται χωρίς να κάνει τίποτε. Πόσα λαμβάνουν κάθε μήνα;
Διαβάζουμε από το fimes.gr:
Ποιος ο απίστευτα τεράστιος μισθός του Τσίπρα και Προέδρου Δημοκρατίας;

Μια φορά κακοπληρωμένους δεν τους λες τον πρωθυπουργό Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν υπολογίσουμε τον μισθό που λαμβάνουν κάθε μήνα.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στους μισθούς των βουλευτών θα καταλάβει πως σίγουρα δεν είναι και οι πιο πλούσιοι άνθρωποι της Ελλάδας. Από την άλλη είναι δεδομένο πως δεν είναι και οι πιο φτωχοί. Για την ακρίβεια, δεν είναι καθόλου φτωχοί.

Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί πως στην σύγχρονη Ελλάδα της φτώχειας και της ανεργίας, αυτά που παίρνει σε ένα μήνα ένας βουλευτής μπορεί να είναι και το ποσό που παίρνει μέσα σε ένα χρόνο η πλειονότητα των χαμηλόμισθων εργαζομένων. Ίσως και παραπάνω.

Αρκεί να δούμε πόσα παίρνουν οι δύο πιο σημαντικοί άντρες της κυβέρνησης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος λαμβάνει 11.561 ζεστά ευρουλάκια τον μήνα. Ναι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τι κάνει ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο ελληνικό πολιτικό σύστημα; Όποιος έχει μια στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα ξέρει πολύ καλά τι κάνει ο ΠτΔ: τίποτα!

Αν αναλογιστούμε πως ο μέσος εργαζόμενος παίρνει κάνα 500άρι ευρώ το μήνα για να βαράει οκτάωρα (και βάλε) στην δουλειά του, τα λεφτά του Παυλόπουλου είναι μάλλον ο ορισμός της πρόκλησης.

Πόσα παίρνει από την μεριά του ο Πρωθυπουργός; Ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει περίπου 7.644,79 ευρώ. Φτωχό δεν τον λες.

Μια χαρά φράγκα βγάζει. Σε σχέση με τις υποχρεώσεις του είναι πολλά ή λίγα; Η απάντηση είναι υποκειμενική και αλλάζει ανάλογα με το ποιος καλείται να την δώσει.

Είναι όμως δεδομένο πως μοιάζει εντελώς παραλογισμός να παίρνει λιγότερα από τον ΠτΔ, που έχει απλά έναν θεσμικό τίτλο και ουσιαστικά καμία υποχρέωση.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους βουλευτές, αυτοί παίρνουν 5.700 ευρώ τον μήνα (στις προ-κρίσεις εποχές έπαιρναν περίπου τα διπλάσια) αλλά απολαμβάνουν και διάφορα άλλα προνόμια.

Καταρχήν, τους χορηγείται αυτοκίνητο ενώ παίρνουν επίσης περίπου 1.780 ευρώ το μήνα ως επίδομα οργάνωσης γραφείου.

Άλλα 1.000 ευρώ το μήνα είναι τα έξοδα μετακίνησης που παίρνουν ενώ τους χορηγείται κινητό τηλέφωνο και ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για να διαμονή.

2 σχόλια:

  1. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΕΙΑΣ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΧ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ !!!!!!!!! ΤΩΡΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΠΛΩΝ ΓΙΑ 10 ΨΩΡΟΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΝΩ Η ΑΞΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟ ΔΩΡΑΚΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝΤΕΣ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ????? ΤΩΡΑ ΒΑΛΤΕ ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!!!!! ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΞΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ,ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΕΔΑΦΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΤΙΣΟΥΜΕ ,ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΙΣΩ !!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ Η ΠΩΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑΑΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή