Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΔΡΟΥΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ!

Ο Στρατιωτικής αναλυτής Θανάσης Δρούγος αποκαλύπτει και αναλύει αποκλειστικά για την εφημερίδα μας, τους κινδύνους που υπάρχουν για τη χώρα μας. 
Σήμερα διαβάστε για Αλβανία και Σκόπια:

1)ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ-

Η χώρα μας δεν κινδυνεύει από συμβατικής πλευράς από το Τίρανα. Είναι...

στρατιωτικά και οικονομικά  ιδιαίτερα αδύνατοι απέναντι μας. Όμως είναι οι γείτονες μας θρασύτατοι και προκλητικοί απέναντι στην Ελληνική και ιστορική μας μειονότητα στην Β.Ηπειρο., προκαλώντας με πολλούς τρόπους τους δικούς μας ανθρώπους να περιθωριοποιηθούν και εξοστρακιστούν.Την ίδια στιγμή και κατ εξακολούθηση εγείρουν το ανύπαρκτο ζήτημα των Τσάμηδων, το όποιο όπως πολλά άλλα συναφή ζητήματα  έχουνε λυθεί τα τελευταία χρόνια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.Τα  Τίρανα πρέπει να καταλάβουν ότι μέσω μιας πολυεπίπεδης, πολυαξονικής, ευέλικτης και θετικής συνεργασίας οι διμερείς σχέσεις μπορούνε να οδηγήσουν σε σημαντικά αποτελέσματα. Πχ μέσω της στρατιωτικής , επιχειρηματικής, πολιτικής, διασυνοριακής συνεργασίας καθώς και στην περαιτέρω αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, όπως είναι η τρομοκρατία,  βίαιος εξτρεμισμός και το οργανωμένο έγκλημα. Αυτό πάντως που δεν βλέπω να καταλαγιάζει είναι η απύθμενης θρασύτητας συμπεριφορά ορισμένων Αλβανικών κύκλων αναφορικά με τους Τσάμηδες. Σε αυτό θα πρέπει να έχουνε καλύτερες ενημερωτικές, πολιτιστικές, ιστορικές και δυναμικές τοποθετήσεις. 

2)ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.
Αν και η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων εμφανίζεται πιο σοβαρή και με πιο πολιτική διάθεση, εν τούτοις στην πράξη μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει δραματικά την θέση της.Το όνομα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτο. Ασφαλώς κατανοώ την προβληματική και επικίνδυνη εσωτερική κατάσταση στην FYROM, και την αγωνία της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά αυτό το παράθυρο δεν μπορεί να ανοίξει από την δική μας πλευρά, αφού οι βόρειοι γείτονες μας παραμένουν αγκυλωμένοι σε θέσεις που αποτελούν πλαστογράφηση και παραποίηση της ιστορίας, πολιτισμού και γεωγραφίας. Το ΝΑΤΟ, σωστά έχει επισημάνει ότι πρώτα πρέπει να επιλυθεί η διμερής διαφορά για το όνομα και μετά να εξεταστεί η αίτηση ένταξης στην  Συμμαχίας. Ενδιάμεσα μέτρα βελτίωσης των σχέσεων μας μπορούνε να υπάρξουν, αλλά δεν μπορεί η Ελλάδα να απεμπολήσει πάγιες και δεδομένες εθνικές θέσεις. Από εκεί και πέρα, αν οι Σκοπιανοί αντιληφθούν το συμφέρον τους, εκτιμώ ότι μας έχουνε μεγάλη ανάγκη και μπορούμε να συνδράμουμε στην σταθερότητα της περιοχής. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν τους απειλεί. Πάντως, πέραν του διμερούς ζητήματος, εμμένω ότι μεταξύ Αλβανίας και Βουλγαρίας είναι προτιμότερο να υπάρχει αυτό το κράτος, γιατί οι μεγαλοϊδεατισμοί τροφοδοτούν πολέμους. Και τα Βαλκάνια δεν χρειάζονται άλλους. Επίσης, να παρακολουθούμε μέσα στα Σκόπια και την κινητικότητα ακραίων  και εξτρεμιστικών Ισλαμικών κύκλων, όπως και σε Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Κόσοβο.


 ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΥΠΡΟ.

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο μου τον Θανάση Δρούγο. Διαβάζοντας το άρθρο του, αναρωτιέμαι πως θα μπορούσαμε εμείς - οι Έλληνες, σα λαός και σαν κράτος - να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας αναγκάζοντας τα ακραία στοιχεία στην Αλβανία να ηρεμήσουν. Όσο αφορά τα Σκόπια, νομίζω πως πρέπει να κάνουμε κάτι παραπάνω από το να παρακολουθούμε τους ακραίους και εξτρεμιστικούς κύκλους (ισλαμικούς και εθνικιστικούς). Επιβάλλεται πλέον ένα οικονομικό εμπάργκο και ένα πάγωμα των ελληνικών επενδύσεων σε αυτό το μόρφωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή