Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΑΜΑΝΤΑ ΛΙΡ ΗΤΑΝ ΑΝΔΡΑΣ Ή ΓΥΝΑΙΚΑ; ΙΔΟΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ...

Γιατί η μυστηριώδης τραγουδίστρια σιωπούσε; Υπήρξε μοντέλο και...


μούσα του Σαλβαντόρ Νταλί και ερωμένη του Ντέιβιντ Μπάουι.
Στην Ελλάδα το ερώτημα μας βασάνισε μετά από τη διαφήμιση της μπύρας Άμστελ, όπου ακουγόταν το περίφημο τραγούδι με την αισθαντική φωνή της. Give a bit of hmm to me.

Η Αμάντα Λιρ γεννήθηκε στο Ανόι το 1931 ή στο Χονκ Κονγκ το 1941. Μπορεί να γεννήθηκε και στην Τρανσυλβανία το 1946. Η μητέρα της μπορεί να ήταν Αγγλίδα ή Γαλλίδα, Βιετναμέζα ή Κινέζα. Ο πατέρας ήταν Άγγλος, Ρώσος, Γάλλος ή Ινδονήσιος. Κι όταν γεννήθηκε, η Αμάντα Λιρ μπορεί να ήταν ο Αλέν Ταπ.


Οι φήμες ήθελαν τον Νταλί να έχει πληρώσει το 1963, για την εγχείρηση αλλαγής φύλου της Λιρ. Η Έιπριλ Άσλεϊ, διάσημο μοντέλο το ’60, που είχε παραδεχτεί δημοσίως ότι ήταν τρανσέξουαλ, είχε γράψει στο βιβλίο της με τίτλο: «Η Οδύσσεια της Έιπριλ Άσλεϊ», ότι η Ληρ είχε γεννηθεί άντρας. Το όνομα του ήταν Αλέν Ταπ και δούλευαν μαζί σε καμπαρέ για τραβεστί.


Το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει το παρελθόν της διάσημης ντίβας, είναι ένας απ’ τους λόγους που την έκαναν σταρ. Στην ακμή της, η Λιρ ήταν λίγο απ’ όλα. Μοντέλο, τραγουδίστρια, μούσα του Σαλβαντόρ Νταλί, ερωμένη του Ντέιβιντ Μπάουι και αμφιλεγόμενη τρανσέξουαλ.


Η σιωπή της Λιρ

Η ίδια δεν έχει δώσει ποτέ μία ξεκάθαρη απάντηση. Χρησιμοποιούσε το ενδιαφέρον του κόσμου για το αρχικό της φύλο, για να μένει στην επικαιρότητα. Είχε παραδεχτεί άλλωστε, σε πολλές συνεντεύξεις, ότι οι φήμες περί αλλαγής φύλου είχαν δημιουργηθεί επίτηδες από τον Νταλί ως διαφημιστικό τρικ. Αργότερα άλλαξε δικαιολογία και είπε ότι ο Ντέιβιντ Μπάουι ήταν αυτός που ξεκίνησε την ιστορία. Τον Νοέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα άρθρο από μια ιταλική εφημερίδα, που υποστήριζε ότι είχε βρει το πιστοποιητικό γέννησης της Λιρ. Το όνομα της ήταν Αλέν Μορίς Λουί Ρενέ Ταπ, γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου του 1939 στη Σαϊγκόν και ήταν άντρας. Μέχρι σήμερα, η εγκυρότητα του εγγράφου δεν έχει αποδειχτεί. Στις δηλώσεις της, η Λιρ ήταν ρεαλίστρια σε σημείο κυνισμού. Γνώριζε πολύ καλά πού όφειλε την επιτυχία της:
«Είμαι γνωστή. Στην Ιταλία επειδή είναι μανιακοί με το σεξ. Στη Γερμανία, επειδή περίμεναν πώς και πώς να βρεθεί μία καινούρια Μαρλέν Ντίτριχ. Και έχω κερδίσει τους γκέι, που είναι άκρως απαραίτητοι, γιατί έχουν τις καλύτερες ντίσκο, εξαιτίας των εξωπραγματικών μύθων που έχουν βγει για μένα»

Όσο αναρωτιέστε για την πραγματική γυναίκα, ή τον άντρα πίσω απ’ το μύθο, μπορείτε να απολαύσετε την εξαιρετική ερμηνεία της Αμάντα Λιρ στη διαφήμιση της Άμστελ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:
Νέα μελέτη για τις προϊστορικές κοινωνίες καταρρίπτει τον ρόλο του «άνδρα κουβαλητή». Οι γυναίκες στη Γερμανία ταξίδευαν μέχρι και 500 χιλιόμετρα μακριά, ενώ οι άνδρες έμεναν πίσω
Η φωτογραφία του ανήλικου ανθρακωρύχου που σόκαρε την κοινωνία και άλλαξε τη νομοθεσία. Η καθημερινή κόλαση των αγοριών που ουρούσαν τα δάχτυλά τους όταν μάτωναν (βίντεο)
Το έθιμο μιας πανάρχαιας φυλής, που υπάρχει ακόμη. Μεγάλωναν αρκούδες σαν παιδιά τους και τις θυσίαζαν. Τις χτυπούσαν με βέλη και έπιναν το αίμα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου