Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ! ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΝ "ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ" ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ! ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ!! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ...

ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ
Ξεπούλησαν τον “Παράδεισο” της Κέρκυρας θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της Πατρίδος  

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Φθάνει σήμερα  στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας...

Εμανουέλ Μακρόν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κ. Μπριζίτ Μακρόν, για διήμερη επίσημη επίσκεψη (7-8 Σεπτεμβρίου)!     
Ο Πρόεδρος της Γαλλίας σε αυτήν την επίσκεψη θα έχει διαδοχικές επίσημες συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό μας κ. Αλέξη Τσίπρα!
Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει επίσημη από κοινού ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και του Εμανουέλ Μακρόν, στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος! Ακολούθως θα δοθεί συνέντευξη Τύπου!
Όλοι θεωρούν ότι αυτή η επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα, φέρνει μήνυμα ενίσχυσης της Ελλάδος προς την Ευρωπαϊκή Ένωση! Μήνυμα ενίσχυσης της νομισματικής ένωσης και του ευρώ! 
Ως εδώ όλα πολύ ωραία και ειδυλλιακά! 
Ωστόσο, γνωρίζουμε πως ο κ. Μακρόν θα συνοδεύεται από ανώτατα στελέχη γαλλικών επιχειρήσεων, προκειμένου να προωθηθούν επενδύσεις στην Ελλάδα! Όμως, αν είναι σαν αυτές που μας έφεραν και όσοι ηγέτες χωρών επισκέφτηκαν την Ελλάδα στα χρόνια των Μνημονίων, ας λείπει το βύσσινο!   
Αλλά το ανησυχητικό για μας είναι ότι μεταξύ αυτών θα είναι οι:
Louis - Roch Burgard εκτελεστικός πρόεδρος της Saur (εταιρείας υδάτων) και,
Jean – Jean – Louis Chaussade πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Suez Environnement (εταιρεία νερού και περιβάλλοντος)!

Ο Τσίπρας ξεπουλάει τα νερά μας…

Παρά ταύτα εμείς θα σας αποκαλύψουμε σήμερα πως η έλευση Μακρόν στην Ελλάδα έχει να κάνει με το νεράκι μας! Ναι, ο Τσίπρας ξεπουλάει το νεράκι μας στους Γάλλους! 
Στην εποχή των Μνημονίων, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποδεικνύεται πως είναι περισσότερο μειοδοτική κυβέρνηση από όλες τις προηγούμενε μνημονιακές κυβερνήσεις!  
Το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ στους Γάλλους θα το ονομάσει η κυβέρνηση ανάπτυξη! Την οποία θα αναλάβουν οι Γάλλοι ως τεχνικοί – τάχατες – σύμβουλοι! Και ο ελληνικός λαός δεν έχει δει ακόμη τίποτε, αφού κοιμάται και περιμένει το μάνα εξ ουρανού!

Ξεπούλησαν τον “Ερημίτη”

Υπογράφηκε στην Αθήνα, μετά από τέσσερα χρόνια, και παρά τις αντιδράσεις τοπικών αρχών και κατοίκων, η “επένδυση” στην Κασσιόπη με την παραχώρηση της έκτασης 490 στρεμμάτων στην περιοχή “Ερημίτης”!
Των αντιδράσεων κατά της ιδιωτικοποίησης του Ερημίτη στην ΒΑ Κέρκυρα πρωτοστατεί ο σύλλογος “Ερημίτης Πλους Περιβαλλοντική Προστασία Ακτίων Β.Α. Κέρκυρας”, ο οποίος πριν ένα μήνα κατέθεσε Εξώδική Πρόσκληση προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, την N.C.H.CAPITAL Ιnc και τον εκπρόσωπό της στην Ελλάδα ενώ στο πλευρό του στέκονται οργανώσεις, φορείς, ο Δήμος αλλά και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η οποία θεωρεί απόλυτα μαχητή τη μετακίνηση του ναυτικού οχυρού που υπάρχει εντός της έκτασης που παραχωρείται και το οποίο εξαιτίας της μετακίνησης αυτής δεν θα μπορεί να καλύπτει τον έλεγχο των στενών της Κέρκυρας με την Αλβανία αλλά και την ευρύτερη περιοχή από την πόλη της Κέρκυρας έως τα Διαπόντεια νησιά μετά τα ραντάρ του πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού σώματος που διαθέτει αυτή τη στιγμή. Και αυτό σε μια κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα όταν η γείτονα χώρα ασκεί πιέσεις στην οριοθέτηση της ΑΟΖ ενώ λίγα μίλια βορειότερα λειτουργεί στον Αυλώνα ναύσταθμος με παρουσία τουρκικών πλοίων!
Πόσο μακριά βλέπουμε…

Δείτε παρακάτω τι έγραφα στην Ελεύθερη Ώρα στο άρθρο μου “Εκποιούν δημόσια περιουσία δίπλα στο σπίτι του Ρόθτσιλντ” την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012: «Η τρικομματική-μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά έχει αποφασίσει να εκποιήσει έναντι πινακίου φακής, τη δημόσια ακίνητη περιουσία στους τροικανούς (ο διαγωνισμός παραχώρησης της έκτασης για 99 χρόνια προκηρύχθηκε το 2012 και κατακυρώθηκε στην NCH Capital τον Ιανουάριο του 2013)! Μια δημόσια περιουσία, η οποία από την ανικανότητα όλων των κυβερνήσεων μετά τη μεταπολίτευση, δεν είχε αξιοποιήσει το ελληνικό Δημόσιο. Η κυβέρνηση Σαμαρά, λοιπόν, αποφάσισε με συνοπτικές 77 ρυθμίσεις-διαδικασίες, να προωθήσει άρσεις περιορισμών για όλες τις αποκρατικοποιήσεις. Έτσι, μεταξύ των άλλων, καταργείται το ελάχιστο ποσοστό που έπρεπε να διατηρεί το Δημόσιο και το οποίο κυμαινόταν γύρω στο 51%, όπως επίσης, καταργείται το άρθρο 11 του νόμου 3136/2008, το οποίο προέβλεπε ότι για τις εταιρείες στρατηγικού χαρακτήρα και ιδιαίτερα όταν έχουν να κάνουν με Εθνικά δίκτυα υποδομών για να αποκτήσει ιδιώτης ποσοστό άνω του 20% έπρεπε να δώσει την έγκρισή της η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων. Έχει δε, ήδη ανακοινωθεί η έναρξη διαγωνισμού για την εκποίηση του Ερημίτη στην Κασσιόπη, που συμπεριλαμβάνεται στα υπό πώληση φιλέτα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ξεκινά ο διεθνής διαγωνισμός για την “αξιοποίηση” οικοπέδου που βρίσκεται στην περιοχή Κασσιόπη της Κέρκυρας. Όπως, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Ταμείου: “Ο διεθνής διαγωνισμός προσφέρει τη δυνατότητα αξιοποίησης του ακινήτου μέσω διάθεσης του δικαιώματος επιφανείας, που μπορεί να εκτείνεται χρονικά μέχρι τα εκατό έτη”. Η περιοχή “Ερημίτης Κασσιόπης” είναι μια παραθαλάσσια δασική έκταση 500 περίπου στρεμμάτων, στα βόρειο-ανατολικά παράλια της Κέρκυρας και σε απόσταση μόλις 38 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας και δεν υπάρχει πρόσβαση με αυτοκίνητο. Έχει πάρα πολλές και ωραίες μικρές παραλίες με βότσαλα και άμμο. Είναι μια παρθένα περιοχή. Στο κέντρο της υπό πώλησης έκτασης, βρίσκεται η μεγαλύτερη παραλία με βότσαλα και φανταστικά νερά. Προσεγγίζουν μόνο καραβάκια. Όμως, το εκπληκτικό είναι πως 10 μέτρα από την ακτή, υπάρχει συστάδα βούρλων και ακριβώς μετά μια μικρή λίμνη, πραγματικός υδροβιότοπος. Αυτός, όπως παρουσιάζεται στις συνημμένες φωτογραφίες, είναι, λοιπόν, ο παράδεισος που σκέπτονται να εκποιήσουν προκειμένου να ικανοποιήσουν τους τροικανούς “αφεντάδες τους” και να αποδείξουν για άλλη μια φορά την ανικανότητα αυτού του υδροκέφαλου κράτους να διαχειριστεί σωστά την περιουσία του! Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου