Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΕΙΚΟΝΕΣ-ΣΟΚ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΛΙΓΟ! ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ! ΒΙΝΤΕΟ

 
Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Μια φωτογραφία ενός σχολείου...


στη Σουηδία η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα στα Κοινωνικά Δίκτυα προκάλεσε σάλο ιδιαίτερα στη γειτονική της χώρα την Νορβηγία.

Η φωτογραφία δείχνει ξεκάθαρα μια τάξη δημοτικού γεμάτη από αλλοδαπές μαθήτριες με μια μοναδική Σουηδέζα να ξεχωρίζει ως η μοναδική εθνική μαθήτρια να περιβάλλεται από ξένα κορίτσια, τα περισσότερα μάλιστα μουσουλμανικής θρησκείας, μερικά φορώντας και χιτζάμπ. 

Εκτός από τη μαθήτρια, η μόνη άλλη Σουηδέζα είναι η δασκάλα αν και σύντομα πολύ πιθανό είναι και αυτή να αντικατασταθεί με κάποια αλλοδαπή.


Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύτηκε στο φυλλάδιο Εναλλακτικών Ειδήσεων της Σουηδίας, το “Ekte Nyheter”, με την περιγραφή «Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις».

«Τι συμβαίνει στη Σουηδία, μήπως αυτά θα έχουμε και στη Νορβηγία»;

Δυστυχώς όμως αυτό συμβαίνει ήδη στις πόλεις της Νορβηγίας, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο όπου ένας μεγάλος αριθμός σχολείων, τα 52 από τα 132 έχουν τώρα μια πλειοψηφία από μετανάστες μαθητές.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία αντικατάστασης του πληθυσμού», ανέφερε ο Νορβηγός πολιτικός, νυν Υπουργός Δικαιοσύνης Per-Willy Amundsen το 2014, όταν τα στατιστικά της Νορβηγίας έδειχναν πως οι Νορβηγοί θα είναι μειονότητα ως το 2050.


 Το βίντεο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου