Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΑ...ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΜΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ! ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΣΙΠΡΑ...

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών διαβιβάστηκε, σήμερα το μεσημέρι, από...

το Αστυνομικό Τμήμα, η αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, με την οποία παρέχεται άσυλο στον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κατέθεσε παράλληλα στο Διοικητικό Εφετείο αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» άμεσα η απόφαση χορήγησης ασύλου του Τούρκου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, που ήδη είναι ελεύθερος, όπως επίσης κατέθεσε και αίτηση αναστολής.

Οι αιτήσεις εισήχθησαν στο Θ΄ Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και αύριο θα γίνουν οι σχετικές επιδόσεις στους δικηγόρους, ενώ θα οριστεί ο δικαστής που θα χρεωθεί την υπόθεση.

Στην συνέχεια, θα προσδιοριστεί η ημερομηνία συζήτησης της κύριας αίτησης, που θα είναι πιθανά μέσα στο επόμενο εξάμηνο και μέσα στις επόμενες μέρες θα εξετασθεί από την πρόεδρο του εν λόγω Τμήματος το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής και θα οριστεί η ημερομηνία εξέτασης της αίτησης αναστολής.

Τον τελικό λόγο για την αίτηση ακύρωσης την έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς, είτε η κυβέρνηση, είτε ο Τούρκος στρατιωτικός, μπορούν να ασκήσουν έφεση επί της όποιας εφετειακής απόφασης εκδοθεί.
Σε νευρική κρίση η κυβέρνηση

Νομικοί κύκλοι θεωρούν βέβαιο ότι την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής χορήγησης ασύλου για τον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου θα ακολουθούσε η θετική γνωμοδότηση και για τους υπόλοιπους επτά. Κάτι, που σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ήταν υποχρεωμένη να προσέξει η χώρα.

«Έπρεπε να προβούμε σε αυτή την απόφαση για να μην υπάρχει και η παραμικρή νομική αμφιβολία» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και σημείωσε ότι η Δικαιοσύνη θα είναι ο τελικός κριτής. Μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε ότι «όλα γίνονται στο φως και δεν υπάρχει κανένα σκοτεινό σημείο» και ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα της επιστροφής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία έχει κλείσει…

Ερχεται ξανά ο Ερντογάν

Την ίδια ώρα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδοσε ο ΣΚΑΙ, αναμένεται ξανά στην Ελλάδα τον επόμενο μήνα. Αυτή τη φορά θα μεταβεί στη Θεσσαλλονίκη για το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας των δυο χωρών. Βέβαια ο κύριος σκοπός της επίσκεψης έχει να κάνει με την υπόθεση των 8. Ο Ερντογάν θέλει να τελειώσει με την υπόθεση και η κυβέρνηση θα τα δώσει όλα στην Άγκυρα!

Βίτσας: Οι 8 δεν θα εκδοθούν

«Η Ελλάδα δεν είναι καμία χώρα η οποία υποθάλπει πραξικοπηματίες και έχει ξεκαθαριστεί ότι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί δεν πρόκειται να εκδοθούν», τόνισε από πλευράς του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του στο ρ/σ ALPHA 9.89. Παράλληλα, επανέλαβε ότι «εμείς εκτιμούμε ότι η υπόθεση, πέρα από τη δικαιοδοτική αρμοδιότητα που έχουν αυτές οι δύο επιτροπές, πρέπει να πάει στο επίπεδο πλέον της Τακτικής Δικαιοσύνης», προσθέτοντας ότι στο ζήτημα του ασύλου που αφορά χιλιάδες ανθρώπους, «έχουμε συχνά την περίπτωση να έχει απορριφθεί και από τις δύο επιτροπές η χορήγηση ασύλου και ο αιτών να προσφεύγει αυτός στο Διοικητικό Εφετείο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων επί του θέματος σχολίασε ότι «ανέξοδοι παληκαρισμοί δεν ωφελούν, ούτε κανείς μπορεί να ανησυχήσει απ” αυτούς».

1 σχόλιο:

  1. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ Ή ΟΧΙ.ΠΧ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚ ΣΥΡΙΑΣ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΛΑΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ.
    ΩΣΤΟΣΟ ΓΙΑ ΜΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.
    ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή