Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! Η ΕΥΠ ΕΙΧΕ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΑΛΛΑ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΤΟ...ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ!

Τρομερή αποκάλυψη του πρώην Διοικητού της ΕΥΠ και πρ.βουλευτού Γ. Κοραντή...

Αν λειτουργούσε, δεν θα είχαν «χαθεί» οι δύο στρατιωτικοί μας 

Κι όμως, η ΕΥΠ έχει στην κατοχή της δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης διασυνοριακής διακίνησης ανθρώπων και αγαθών, που θα μπορούσε να είναι πολύτιμο στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών, πλην όμως το σύστημα αυτό σαπίζει σε κάποιες αποθήκες! Την αποκάλυψη έκανε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γ. Κοραντής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», προκαλώντας, όπως ήταν φυσικό, εύλογα ερωτήματα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΥΠ


Αποτέλεσμα εικόνας για χρυσοχοιδης

Όπως είπε, το σύστημα αυτό αγοράσθηκε από την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή (όταν ο ίδιος ήταν διοικητής της ΕΥΠ) και στην περίπτωση που θα ετίθετο σε λειτουργία θα μπορούσαν οι ελληνικές αρχές να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τι ακριβώς συμβαίνει στα σύνορα. Χερσαία αλλά και θαλάσσια.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΥΠ

Πριν προλάβει, όμως, να τεθεί σε λειτουργία προκηρύχθηκαν εκλογές, ήρθε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προχώρησε σε μια πρωτόγνωρη ενέργεια: Έστειλε στις αποθήκες το σύστημα, με το επιχείρημα ότι η αγορά του ήταν ...εκτός αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ! Δεν έκρινε σκόπιμο να αναθέσει τη λειτουργία του σε κάποιο άλλο υπουργείο, ή κρατική υπηρεσία !!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για χρυσοχοιδης

Η… φαρσοκωμωδία (με επιπτώσεις στα συμφέροντα της χώρας) δεν τελείωσε εκεί

Δεδομένου ότι η προμήθεια του συστήματος ήταν συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ποσοστό 75% (η συνολική αξία του ήταν 1,5 εκατ. ευρώ), εφόσον το σύστημα δεν λειτούργησε ποτέ, οι αρμόδιες υπηρεσίες των Βρυξελλών απαίτησαν την επιστροφή των χρημάτων που είχε πάρει η χώρα μας. Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια, αφού τα χρήματα δεν έχουν επιστραφεί ακόμη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κοραντής υπογράμμισε τον ρόλο που θα διαδραμάτιζε στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών το συγκεκριμένο σύστημα. 
«Αν υπήρχε αυτό το σύστημα, όχι απλώς θα ξέραμε, αλλά θα είχαμε προλάβει αυτό το οποίο συνέβη, διότι θα μπορούσαμε να είχαμε ενημερώσει σε πραγματικό χρόνο τους δύο στρατιωτικούς μας λέγοντάς τους: “Προσοχή, μπήκατε κατά λάθος σε τουρκικό έδαφος ή σας παρακολουθούν ή οτιδήποτε άλλο, γυρίστε πίσω τώρα αμέσως’’», τόνισε.


Σχόλιο ιστολογίου: Ο Χρυσοχοΐδης, ως αρμόδιος υπουργός, που σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του δεν γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ 'GPS' και 'GIS', αγνόησε την χρηστικότητα ενός συστήματος που θα θωράκιζε τα σύνορα της Ελλάδας και θα απέτρεπε οποιοδήποτε επεισόδιο ή απόπειρα παραβίασής τους. 

Και μπορεί οι εξελίξεις να αμαυρώνουν την πολιτική οντότητα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, όμως σε καμμία περίπτωση ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν θα έπρεπε να επιχειρήσει την αντιστροφή της πραγματικότητας και την παραβίαση της κοινής λογικής. 

Ίσως, η καλύτερη λύση για τον ίδιο να ήταν η σιωπή και η παραμονή του στην ασφάλεια που του παρέχεται από τους δεκάδες αστυνομικούς που συνεχίζουν να τον προστατεύουν, αφού έχει θεωρηθεί ως "πιθανός στόχος" της 17 Νοέμβρη, της τρομοκρατικής οργάνωσης που σύμφωνα με τις ΗΠΑ έχει εξουδετερωθεί και δεν υφίσταται πλέον...

Τέλος, μια απορία μας: Πού οφείλεται η άριστη φιλοξενία του κ. Χρυσοχοΐδη στα ΜΜΕ, τα οποία - ταυτόχρονα - αρνούνται να ακολουθήσουν τους δεοντολογικούς κανόνες της δημοσιογραφίας και αρνούνται να καλούν τους ανθρώπους που έχουν την αντίθετη άποψη από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και απέδειξαν περίτρανα τις θέσεις τους στα ελληνικά δικαστήρια; 

Μήπως ο κ. Χρυσοχοΐδης αρέσκεται στους μονόλογους, ή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ευθύνες των πολιτικών πράξεων ή και παραλείψεων;

Διαβάστε επίσης


Για να ενημερωθείτε ακόμη περισσότερο, διαβάστε σχετικά άρθρα που έχουμε δημοσιεύσει επί σειρά ετών και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα ίσως όχι για την ανικανότητα, αλλά για την σκοπιμότητα κάποιων να διαλύσουν την ασφάλεια της χώρας...
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου