Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΚΡΑΤΑ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΓΑΛΛΙΑ! ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ...

Τζιχαντιστής κρατά ομήρους σε σούπερ μάρκετ στη Νότια Γαλλία - Δύο νεκροί
Τοπική εφημερίδα αναφέρει ότι ο δράστης είναι περίπου 30 ετών και ...

θέλει να πάρει εκδίκηση για αυτό που γίνεται στην Συρία - 12 τραυματίες, σύμφωνα με το BBC - «Αστακός» η περιοχή από Δυνάμεις
Συναγερμός στη Γαλλία! Ένοπλος άντρας κρατά άγνωστο αριθμό ομήρων μέσα σε σούπερ μάρκετ στα νότια της χώρας, στην πόλη Τρεμπ, ενώ πριν την ομηρία προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία σε κοντινή περιοχή. Ο δράστης, που φέρεται να είναι τζιχαντιστής, εισέβαλε στο σούπερ μάρκετ στις 11:15 το πρωί, φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος».


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών έχουν σκοτωθεί δύο άνθρωποι. Ο πρώτος νεκρός ήταν υπάλληλος στο σούπερ μάρκετ(χασάπης), σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».  Την ίδια ώρα, το BBC αναφέρει ότι έχουν τραυματιστεί 12 άτομα.

Άλλες ενημερωτικές πηγές που δεν έχουν επιβεβαιωθεί μεταδίδουν ότι ο δράστης έχει αφήσει ελεύθερους τους ομήρους και παραμένει μέσα στο σούπερ μάρκετ «Super U Trebes» μαζί με έναν αστυνομικό. Δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα, αναφέρουν στις ανταποκρίσεις τους ότι δεν είναι ξεκάθαρη η εικόνα από τα ακριβή γεγονότα. 
Τοπικά μέσα οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο άντρας, πριν εισβάλει στο σούπερ μάρκετ, πυροβόλησε έναν αστυνομικό στον ώμο στην πόλη Καρκασσόν, 15 λεπτά μακρυά από την κωμόπολη Τρεμπ, ενώ άνοιξε πυρ και κατά τεσσάρων περιπολικών. 

Η τοπική εφημερίδα «Dépêche du Midi» αναφέρει ότι ο τζιχαντιστής είναι περίπου 30 ετών και θέλει να πάρει εκδίκηση για αυτό που γίνεται στην Συρία. 

Για σοβαρή κατάσταση κάνει λόγο ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ. Στην περιοχή σπεύδει και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών. 

Στην περιοχή έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις. Τρία ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση.
Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι αξιωματικοί ασφαλείας πραγματοποιούν επιχείρηση σε ένα σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ στη νότια Γαλλία.

Έπειτα από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων τα τελευταία χρόνια η Γαλλία βρίσκεται ξανά σε κατάσταση συναγερμού, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου του 2015 που άφησε 130 νεκρούς στο Παρίσι και την επίθεση στο περιοδικό  Charlie Hebdo, νωρίτερα εκείνη την χρονιά. 
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου