Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ: ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΑΝ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΓΕΣ! ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΥΤΟΙ....

Eλικόπτερο Chinook που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ, μαζί με 16 ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, μεταξύ...

αυτών και τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ, αναχαιτίστηκε από τουρκικά μαχητικά!

Κατά την μετάβαση του από τη Ρόδο στη Ρω και στη Στρογγύλη τα τουρκικά ραντάρ δια ασυρμάτου κάλεσαν το ελληνικό ελικόπτερο να αλλάξει πορεία γιατί παραβίαζε το τουρκικό FIR! 

Κατά την πτήση της επιστροφής του Α/ΓΕΣ από τη Ρω προς τη Ρόδο, απογειώθηκε ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών από τη βάση του Ντάλαμαν και προσέγγισαν το ελληνικό ελικόπτερο.

Στη συνομιλία δια ασυρμάτου η οποία ήταν ανοιχτή και στο ελληνικό πλήρωμα, ζητήθηκε από τα τουρκικά μαχητικά να προβούν σε οπτική αναγνώριση του ελικοπτέρου. Οι Τούρκοι πιλότοι πέταξαν περίπου 2000 πόδια από το ελικόπτερο Σινούκ και προχώρησαν σε οπτική αναγνώριση

Αμέσως έσπευσαν ελληνικά μαχητικά από την 115 Πτέρυγα Μάχης και ακολούθησε αερομαχία με τα τουρκικά αεροσκάφη!

21 παραβιάσεις του ελληνικού Εναέριου Χώρου

Συγκεκριμένα, μια ημέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, η τουρκική πολεμική αεροπορία φρόντισε να προχωρήσει σε νέες προκλήσεις πάνω από το Αρχιπέλαγος. 

Συνολικά, τα 6 τουρκικά αεροσκάφη που πέταξαν σε δύο σχηματισμούς στο βορειοανατολικό, κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο προχώρησαν σε 21 παραβιάσεις του ελληνικού Εναέριου Χώρου. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι και τα έξι τουρκικά αεροσκάφη στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της έντασης που ακολουθούν οι Τούρκοι ήταν οπλισμένα.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά αεροσκάφη σε τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Aθηνών. Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική. 
http://www.pronews.gr/ (τίτλος: παραλλαγμένος από εμάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου