Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΑ: Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ! Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΚΑΙ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΈΝΤΥΠΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΉΣ"

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
γράφει ο  καθηγητής 
Θεόδωρος Αποστολόπουλος
Είναι πολλές οι πηγές που καταγράφουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας. 

Α. Ιστορικές πηγές 

1. Στο δεύτερο βιβλίο της «Συγγραφής», ο Θουκυδίδης μας δίνει μια πλήρη περιγραφή της Μακεδονίας, όπως είχε διαμορφωθεί κατά τα τέλη...

του 5ου αι. π. Χ.. Σε ένα σημείο γράφει: «Τη σύγχρονη παραθαλάσσια Μακεδονία, ο Αλέξανδρος, πατέρας του Περδίκα και οι πρόγονοι αυτού που ήσαν Τιμενίδες και κατά την αρχαία εποχή ήλθαν από το Άργος, πρώτοι κατέκτησαν και ίδρυσαν βασίλειο, αφού με μάχη ξεσήκωσαν από την Πιερία τους Πιέρες. 
Ο Θουκυδίδης αποδέχεται την εκ του Άργους καταγωγή του βασιλικού οίκου της Μακεδονίας» (2.99). 

2. Την ίδια πληροφορία μας δίνει και ο Ηρόδοτς ότι έφυγαν από το Άργος και πήγαν στη Μακεδονία (Ηροδ. 8.137). 

3. Ενώ οι Σκοπιανοί αποκόπτουν τον Μέγα Αλέξανδρο από το Ελληνικό Έθνος, ο ίδιος ο Αλέξανδρος τους διαψεύδει. Ιδού τι λέει: «Αφού πέρασε τον Ελλήσποντο και έβλεπε την Τροία, αναθυμόταν τις ηρωικές πράξεις, και όταν κάποιος ντόπιος του είπε να του δώσει τη λύρα του Πάρι, απάντησε: Ουδόλως την έχω ανάγκη, διότι έχω αποκτήσει τη λύρα του Αχιλλέα». Και αφού αναφέρει τις σχέσεις που είχε και τις δωρεές που έκανε σε Έλληνες ηγέτες και διανοουμένους της εποχής (Αριστοτέλης-δάσκαλός του, Πύρωνας ο Ηλείος, Ξενοκράτης, Πλάτωνας), αναφέρεται στον Διογένη και λέει: «…αν δεν ήμουν Αλέξανδρος μακάρι να ήμουν Διογένης…, τώρα όμως σκέπτομαι ως ΕΛΛΗΝ Αργεάδης (Αργείος), απόγονος του Ηρακλέους και του Περσέα, να ενώσω το ΕΛΛΗΝΙΚΟ γένος και να δημιουργήσω κάθε είδους δικαιοσύνη και να εξανθρωπίσω όλη τη Γη και να χορέψουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ νικητές στην Ινδία…και να κάνω το ΕΛΛΗΝΙΚΟ πολίτευμα τρόπο ζωής…». 

Β) Από την Παλαιά Διαθήκη

1. Στο βιβλίο Α’ Μακκαβαίων διαβάζουμε: «Ο Αντίοχος ο Επιφανής υπό του Μεγάλου Αλεξάνδρου βασιλεύς του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ βασιλείου Σελευκιδών (Μακ. Α’ 10).

2. Στο ίδιο βιβλίο καταγράφεται ότι ο Αλέξανδρος, ο υιός του Φιλίππου εβασίλευσε στους ΕΛΛΗΝΕΣ (Μακ. ΣΤ’ Ζ).

3. Επίσης στο ίδιο βιβλίο καταγράφεται ότι ο Ιούδας (πολεμάρχης των Εβραίων) ζήτησε συμμαχία μετά των Ρωμαίων διότι εφοβείτο ότι το βασίλειο των ΕΛΛΗΝΩΝ (Σελευκίδες) θα καταλάβει την Ιουδαία.

4. Στην Καινή Διαθήκη πληροφορούμεθα, ακόμα πιο ξεκάθαρα, από τις Πράξεις των Αποστόλων [Κεφ. ΙΖ (17)]: Στη Θεσσαλονίκη, παρά τις ταραχές που δημιούργησαν οι Ιουδαίοι με ταραχοποιούς άνδρας, επίστευσε στο Χριστό μέγα πλήθος ΕΛΛΗΝΩΝ και ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ (Πράξεις ΙΖ 4).
Από τα παραπάνω βεβαιούμεθα ότι στη Θεσσαλονίκη και σ’ όλη τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ κατοικούσαν μονίμως ΕΛΛΗΝΕΣ. Είχαν όλοι τους ελληνική συνείδηση. 
Ουδείς δικαιούται να βεβηλώσει την ιστορία της και την αιματοβαμμένη γη της. Πολύ περισσότερο να αμφισβητήσει την ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων, οι οποίοι δηλώνουν από την αρχαιότητα ότι είναι Έλληνες και προσβάλλεται βάναυσα όταν αμφισβητείται η εθνική τους ταυτότητα. Την ταυτότητα των Μακεδόνων ουδείς δύναται να αμφισβητήσει, ούτε είναι ποτέ δυνατόν να αποτελέσει αυτή αντικείμενο διαπραγμάτευσης ή συμβιβασμού. Οποιοδήποτε όνομα και να πάρει τελικά το κρατίδιο των Σκοπιανών, οι κάτοικοί της δεν μπορούν να ονομάζονται Μακεδόνες. Η ταυτότητα των Σκοπιανών ως Μακεδόνων είναι απαράδεκτη, διότι δεν υπάρχει προηγούμενο, ένας λαός να πάρει το όνομα και την ιστορία ενός άλλου λαού! 
Στην προκειμένη περίπτωση, όπως τόνισε ο αείμνηστος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, την 3η Ιανουαρίου 1992 σε επιστολή του προς τους ηγέτες της τότε ΕΟΚ, η αυτοαποκαλούμενη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», δεν έχει κανένα δικαίωμα, είτε ιστορικό είτε εθνολογικό να χρησιμοποιεί το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Ιστορικό, διότι οι Σλάβοι ήλθαν στη Βαλκανική τον 6ο αι. μ.Χ., δηλαδή 1.000 χρόνια από τότε που ο Μ. Αλέξανδρος κατέκτησε τη Μακεδονία και σημαντικό τμήμα του αρχαίου ελληνικού κόσμου, αλλά και εθνολογικό, διότι ο πληθυσμός των Σκοπίων αποτελείται από Σλάβους, Αλβανούς, Αθίγγανους και άλλες εθνότητες, χωρίς να έχουν αυτές καμία σχέση με τους Μακεδόνες. 
Η αμφισβήτηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας από το κρατίδιο των Σκοπίων, το οποίο ίδρυσαν δολίως ο Τίτο και ο Στάλιν στις 2 Αυγούστου 1944 για την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα και την έξοδο των Σλάβων στο Αιγαίο, έρχεται σε προφανή αντίθεση με την ιστορική αλήθεια και την πραγματικότητα. 
ΟΧΙ το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στο κρατίδιο των Σκοπίων. 

Βιβλιογραφία: Σαράντος Καργάκος, «Η Ελληνικότητα της Μακεδονίας», Βιβλ. Σόλωνος 114, Αθήνα 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου