Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ένας κρίκος του οικονομικού κύκλου είναι, δυστυχώς, η ανεργία.

Το γραφείο Νεολαίας, Απασχόλησης κ Επιχειρηματικότητας του Δήμου....

μας, σε συνέχεια των δράσεων που έχει αναπτύξει όλη τη χρονιά, διοργάνωσε Jobday  εκδήλωση σε συνερ-γασία με την εταιρεία sky-walker.

 Η εκδήλωση περιλάμβανε workshops  αναζήτησης εργασίας και ανάπτυξης επαγγελματι-κών δεξιοτήτων για ανέργους  και εργαζόμενους που ενδιαφέρονται για κάτι καλύτερο έτσι ώστε να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να βρουν σύντομα μια θέση  εργασίας, σύμφωνα με τις προσδοκίες τους.

Μαζί μας, έχουμε καταξιωμένους επιχειρηματίες οι οποίοι θα σας μιλήσουν για το τι είναι αυτό που ζητούν από έναν άνεργο κατά τη διαδικασία της συνέντευξης:

Το στοχευμένο βιογραφικό, ο δυναμικός λόγος, ο ενθουσιασμός για καριέρα, η πρώτη εικό-να που παρουσιάζετε, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε σχέση, είναι μεταξύ άλλων, πολύ σημαντικά στοιχεία που έχουν θετικό πρόσημο στην αξιολόγησή σας.

Οι επιχειρήσεις ψάχνουν, προσπαθούν να ανιχνεύσουν το ταλέντο.
Όταν το βρουν, το κρατάνε αφού «τον καλό παίκτη δεν τον αλλάζουν ποτέ», όπως ισχύει και στον αθλητισμό!

H πελατοκεντρική αντίληψη θα σας κάνει να διακριθείτε, όποια θέση και αν διεκδικήσετε.
 Η καινοτομία, η ευελιξία και η συνεργατικότητα πρέπει να είναι συστατικά απαραίτητα του χαρακτήρα σας.
Να φτιάξετε το προσωπικό σας branding.
Εσείς να οδηγείτε τα πράγματα, παίρνοντας πρωτοβουλίες.
Να πειραματίζεστε και να παίρνετε αποφάσεις. Το χειρότερο είναι η αδράνεια.
Να εισάγετε το βιογραφικό σας  σε βάσεις δεδομένων με λέξεις κλειδιά, ώστε γρήγορα να  φέρνουν ψηλά το  προφίλ σας, στις αναζητήσεις για  προσφορά  εργασίας.
Απαραίτητες δεξιότητες σήμερα, εκτός της ξένης γλώσσας και των πιστοποιήσεων χρήσης Η/Υ, είναι οι digital (ψηφιακές δεξιότητες). Το μέλλον είναι σ΄ αυτές.
Να κινείστε με επαγγελματικό τρόπο στα social media (κοινωνικά δίκτυα) και να χειρίζεστε με άνεση τις συσκευές και τα προγράμματα.
Να έχετε σωστό προφίλ  στο linkedin.
Να ανταποκρίνεστε άμεσα με ποιότητα και επαγγελματισμό στην αναζήτηση εργασίας. Θε-ωρείται ότι μέσα στο πρώτο 48ωρο από την ανακοίνωση, οι εταιρείες βρίσκουν τα καλύτερα βιογραφικά.
Έχετε υπ’ όψη σας ότι η αναζήτηση εργασίας είναι μια full time απασχόληση.
Κάνοντας την κρίση ευκαιρία, αποκτώντας γνώσεις και καλλιεργώντας δεξιότητες, διεκδικεί-στε και κατακτήστε αυτό που σας αξίζει.
Ο δήμος μας με το τμήμα του για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα, θα είναι α-μέριστος αρωγός στην προσπάθειά σας αυτή, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για την εύρεση θέσης εργασίας σύμφωνα με τα προσόντα, τα όνειρα και τις προσδοκίες σας.


Η Αντιδήμαρχος Νεολαίας-
Προώθησης Απασχόλησης & Επιχειρηματικότητας

Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου