Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ "ΕΦΕΣ"! ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΤ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ!

Την εκτίμηση ότι το εμπορικό τουρκικό πλοίο που ΕΜΒΟΛΙΣΕ την ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟ μας συμμετείχε στην άσκηση ΕΦΕΣ διατυπώνουν παλαιά...

στελέχη ειδικών υπηρεσιών μας και όπως αποκαλύπτουν στον «Στόχο», η ενέργεια του είναι πιαθνό να αποτελεί εφαρμογή σεναρίου επό του πεδίου, δηλαδή προμελετημένη ενέργεια εμπλοκής με διπλό σκοπό… Ο πρώτος είναι να μετρηθεί η αντίδραση των στελεχών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και δεύτερος ανάλογος με την αντίδραση.

Στο συμπέρασμα αυτό συνηγορεί πως το τουρκικό εμπορικό πλοίο είχε κατεύθυνση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες με στόχο την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού και ο καπετάνιος του δεν έπραξε απολύτως τίποτα προκειμένου να αποφύγει την σύγκρουση παρά τις κλήσεις που δέχθηκε μέσω ασυρμάτου από τον κυβερνήτη και το πλήρωμα της «Αρματωλός».

Ταυτόχρονα όμως και αμέσως μετά το περιστατικό -που έγινε εντός των Ελληνικών εθνικών χωρικών υδάτων και ενώ μάλιστα το πλοίο «Αμαρτωλός» έκανε προγραμματισμένη περιπολία στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην συμμαχική επιχείρηση «Aegean Activity»- υπήρξε άμεση κινητοποίηση από την πλευρά του τουρκικού Ναυτικού με πολεμικά πλοία να βάζουν πλώρη για νοτιοανατολικά της Λέσβου όπου σημειώθηκε η σύγκρουση.

Τελικώς το συνόδευσαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα, στα οποία κατευθύνθηκε το εμπορικό πλοίο «Karmate« βρίσκοντας καταφύγιο μετά την παράνομη και επιθετική ενέργεια του.

Δεν χωράει καμιά αμφιβολία για αυτούς που γνωρίζουν ότι υπάρχει εφαρμογή συγκεκριμένου σεναρίου στα πλαίσια της άσκησης EFES και πως το «εμπορικό» πλοίο, μόνο εμπορικό δεν είναι αλλά επιταγμένο από την ΜΙΤ και ίσως και με πλήρωμα ενταγμένο στην τουρκική υπηρεσία πληροφοριών.

Υπόψιν ότι η τελική φάση της άσκησης efes στην οποία οι ειδικοί εντάσουν την σημερινή επιθετική ενέργεια, θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα 7-11/5 στις περιοχές της Δυτικής Ανατολίας, του Κεντρικού Αιγαίου, της περιοχής του Κόλπου Σμύρνης και του Κόλπου DOGANBEY (Aνατολικά ΣΑΜΟΥ), όπου υπάρχει και το πεδίο ασκήσεων και βολών.

Το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει αποβατική ενέργεια, όπως κάθε χρόνο, και προφανώς αφορά απόβαση σε ελληνικό νησί, αφού η Τουρκία δεν έχει άλλους γείτονες που θα ενδιαφερόταν για να κάνει απόβαση.

Τις επόμενες μέρες να περιμένετε την εφαρμογή «χειρότερων σεναρίων από αυτό που είδαμε σήμερα με την κανονιοφόρο «Αμαρτωλό» επισημαίνουν τα ίδια στελέχη στον «Στόχο»…

stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου