Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΨΑΡΕΥΟΥΝ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑ: "ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ Η ΕΝΤΑΣΗ"! ΤΟΤΕ ΧΑΡΙΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ! ΡΑΓΙΑΔΕΣ!!!

Οι «ναυμαχίες» ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά αλιευτικά στο Αιγαίο και η περίφημη μάχη της τσιπούρας μπορεί να είναι τα τελευταία χρόνια ...

κάτι συνηθισμένο, ωστόσο πλέον φαίνεται πως η κατάσταση στα θαλάσσια σύνορα παίρνει άλλες διαστάσεις, επικίνδυνες.

Tα παραδείγματα αρκετά. Συγκεκριμένα, Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν στον αέρα προκειμένου να φοβίσουν Ελληνες αλιείς κοντά στο νησάκι Καλαπόδι, 300 μέτρα από τις ακτές της Λέρου, λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Κατά ριπάς έριχναν οι Τούρκοι

Όπως κατήγγειλαν, μιλώντας στον Alpha, αλιείς από δύο ελληνικά καΐκια, Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν κατά ριπάς(!). Οι Έλληνες αλιείς αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και ειδοποίησαν το Λιμενικό, που βρέθηκε επιτόπου με δύο σκάφη. Όταν έφτασε εκεί, τα τουρκικά αλιευτικά ήδη είχαν ξεκινήσει να κινούνται προς τα διεθνή ύδατα.

Η μαρτυρία των Ελληνων ψαράδων

Όλα συνέβησαν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, στις 9 το πρωί της Κυριακής. Οι Έλληνες ψαράδες είχαν αφήσει αλιευτικά εργαλεία κοντά στο νησάκι, όταν τους προσέγγισαν τουρκικά καΐκια. Τότε ζήτησαν από τους Τούρκους ψαράδες να αποχωρήσουν, ωστόσο εκείνοι τους απείλησαν και λίγο μετά συνέβη το περιστατικό με τους πυροβολισμούς.

«Ακούσαμε 6 πυροβολισμούς. Οι δύο από αυτούς, ο τρίτος και ο τέταρτος ήταν κατά ριπάς. Το όπλο δεν ήταν ούτε κυνηγετικό, ούτε περίστροφο», είπε ο Λευτέρης Γιαννούκας, που ήταν σε ένα από τα ελληνικά καΐκια.

Οι μαρτυρίες είναι πάμπολλες.

Εξώδικο Ελλήνων ψαράδων κατά της κυβέρνησης

Εξώδικο στην ελληνική κυβέρνηση απέστειλαν 36 Έλληνες αλιείς για την κατάσταση που ζουν από τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την έλλειψη αντίδρασης από το Λιμενικό.

«Τούρκοι αλιείς ανενόχλητοι λυμαίνονται τις ελληνικές θάλασσες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ουδέποτε ετέθη θέμα σύλληψής του ακόμη κι όταν από τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος καταλήφθηκαν εν τω πράττεσθαι να αλιεύουν εντός των χωρικών μας υδάτων, κατά παράβαση του άρθρου 401 του Ποινικού Κώδικα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εξώδικο, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Οι 36 ψαράδες ζητούν τη λήψη μέτρων καθώς, όπως γράφουν, «θεωρούμε πλέον, ως κάτοικοι της παραμεθορίου, ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός άνισου ακήρυχτου πολέμου με αντιπάλους τους Τούρκους αλιείς και τα τουρκικά περιπολικά σκάφη, τα οποία συνεπικουρούν στην παράνομη και λαθραία αλιεία».

Όπως καταγγέλουν στις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις τους προς τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Ναυτιλίας η απάντηση που έχουν λάβει είναι «ότι, δυστυχώς, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, λόγω του φόβου κλιμάκωσης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Πρόκειται για μία απάντηση-πρόκληση, καθώς εάν ευσταθεί, τότε όλοι αυτοί  οι κύριοι θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί εδώ και τώρα!

Οι ψαράδες από την περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου καταγγέλλουν, επίσης, ότι συχνά απειλούνται από τα τουρκικά σκάφη με εμβολισμό ή και βύθιση από τα απόνερα που δημιουργούν.

Στο εξώδικό τους αναφέρεται, τέλος, ότι «η Τουρκία με τη χρήση μεγάλου αριθμού αλιευτικών πλοίων που πλέουν σε όλες τις θάλασσιες περιοχές του Αιγαίου και του Θρακικού Πελάγους έχει αρχίσει να «καταλαμβάνει χώρο” με «ειρηνικά μέσα” προσπαθώντας να αποκτήσει έρεισμα ή ενός είδους «χρησικτησίας” θαλάσσιων περιοχών φθάνοντας πλέον εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων».
pronews.gr

1 σχόλιο:

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑ ΕΝΩΣ ΛΑΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ !!!!!!!!!ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΟΤΕ ΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ !!1!!!ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΗΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !!!!!! ΟΛΟΙ ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΣΟΥΡΙΑ ΔΥΝΑΜΙΤΗ ΑΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ ΑΣ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή