Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΑΦΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!

Μεγάλη επιτυχία  θεωρεί ο Ν.Κοτζιάς την συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας στα Σκόπια και ότι αυτή δεν θα αποκαλείται σκέτα...

«Μακεδονία» αλλά «Βόρεια Μακεδονία».

Είναι κάτι αντίστοιχο με το «δεν είναι Γιάννης αλλά Γιαννάκης» σε διπλωματικό όμως επίπεδο. Μόνο που και εδώ κάνει κάποιο σφάλμα ο ΥΠΕΞ. Μόνο από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα αποκαλείται «Βόρεια Μακεδονία» το κράτος των Σκοπίων καθώς από όλους τους άλλους αποκαλούνται σκέτο «Μακεδονία» με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ ονόμασε τα Σκόπια «Μακεδονία» έξι φορές στην συγχαρητήρια επιστολή του!

Οι δε Σκοπιανοί, δεν αναφέρουν τίποτα ως «Βόρεια Μακεδονία» ή «βορειομακεδονικό». Παντού χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία» νέτα.. σκέτα.

Το «erga omnes», δηλαδή ονομασία για όλες τις χρήσεις έχει καταργηθεί εν τοις πράγμασι από την αρχή και κανείς δεν ασχολείται με την συμφωνία.

Έτσι κατάφεραν στην κυβέρνηση να υπογράψουν μια συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας, με ένα όνομα το οποίο κατάντησε να χρησιμοποιείται, όχι για εξωτερική χρήση (ουδείς το χρησιμοποιεί), όχι για εσωτερική χρήση στα Σκόπια, αλλά για εσωτερική χρήση δική μας!

Εμείς μόνο θα τους αποκαλούμε «Βόρεια Μακεδονία» και μάλιστα όχι «Βορειομακεδόνες» αλλά «Μακεδόνες» αφού αναγνωρίσαμε την εθνότητα! 

Ακόμα δεν έχουν καταλάβει στο ΥΠΕΞ ότι η Ιστορία ήταν γεμάτη με κράτη που είχαν πρόθεμα «βόρειο» και «νότιο» και ποτέ δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Το «Βόρεια» δημιουργεί την εντύπωση ότι υπάρχει ανάγκη ενοποίησης με τη «Νότια»

«Η πλειοψηφία των κρατών έχουν ονοματίσει την πΓΔΜ ως Μακεδονία. Ευτυχώς με τη συμφωνία μας θα γίνει Βόρεια Μακεδονία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. 

Μιλώντας στον Real Fm  με αφορμή την επιστολή Τραμπ στον πρόεδρο των Σκοπίων, όπου χρησιμοποίησε τον όρο «Μακεδονία» έξι φορές, ο κ. Κοτζιάς χαρκτήρισε τις αντιδράσεις «ανοησία που φτάνει στα όρια της υποκρισίας».

«Κάνουν ως μωρές παρθένες ότι το λέει ο Τραμπ Μακεδονία, αφού έτσι τους έχει αναγνώρισε, έτσι τους λέει. Κάνουν σαν να μην γνωρίζουν ότι εδώ και 15 χρόνια όλοι την ονομάζουν Μακεδονία.  Ο Τραμπ ονοματίζει τη χώρα όπως την έχει ονοματίσει επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

«Εμείς πήραμε πίσω το όνομα και δεν το παραδώσαμε με τη συμφωνία» υποστήριξε.

Κληθείς να σχολιάσει τις συνεχείς αναφορές του Ζάεφ σε «μακεδονική γλώσσα» ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «λογικό από την πλευρά του να υπερτονίζει τη μακεδονική γλώσσα που έχει πάρει από το '50 και όχι από εμάς. Θέλει να μετατοπίσει τη συζήτηση από την αλλαγή ονόματος γιατί είναι η δεύτερη χώρα στην ιστορία της Ευρώπης που αλλάζει το όνομά της».

Όσον αφορά τα εμπορικά σήματα και τη διαπραγμάτευση για τα εμπορικά προϊόντα ο κ. Κοτζιάς εξήγησε ότι «υπάρχουν δύο πράγματα στην πιστοποίηση: από ποια χώρα προέρχεται εκεί θα λέγεται βόρεια Μακεδονία, το ζητούμενο είναι στα εμπορικά σήματα και αυτό θα γίνει με διαπραγμάτευση κάτω από την αιγίδα της ΕΕ.

Επί 25 χρόνια όλα αυτά λέγονταν μακεδονικά, προϊόν ή παραγωγή Μακεδονίας. Το δεύτερο τελείωσε θα λέγεται προϊόν βόρειας Μακεδονίας, τα εμπορικά σήματα συζητούνται». 

Ερωτηθείς για το αν η συμφωνία θα υπερψηφιστεί από τη Βουλή, ο Νίκος Κοτζιάς αφού αρχικά είπε ότι «γνωρίζω τι λέει ο εταίρος των ΑΝΕΛ» και συμπλήρωσε ότι «οι αποφάσεις στις κυβερνήσεις λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία είναι φανερό ποιος έχει την απόλυτη πλειοψηφία.

Δεν θα ψηφιστεί με πλειοψηφία κομμάτων αλλά με πλειοψηφία βουλευτών».

Κάλεσε, δε, τη ΝΔ «να μην φύγει από τη συζήτηση με κάποιο πρόσχημα αλλά να πει στους βουλευτές της να ψηφίσουν κατά συνείδηση».

«Πιο δύσκολο είναι αυτό που κάνουν οι φίλοι μου από τη Βόρεια Μακεδονία. Κάνουν δημοψήφισμα, αλλάζουν το Σύνταγμα και πρέπει να συμφωνήσουμε εμείς. Αν είμαστε κακοπροαίρετοι, που δεν είμαστε, αγοράζουν γουρούνι στο σακί γιατί δεν ξέρουν που θα είμαστε μετά. Αυτό σημαίνει ότι μας εμπιστεύονται» πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς.

Σε ερώτηση για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία το Σάββατο στη ΔΕΘ είπε ότι «τα συλλαλητήρια είναι δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών. Θα ήμουν ο τελευταίος που θα διαφωνούσα σε αυτό. Είναι αλήθεια, όμως, ότι μέσα στο συλλαλητήριο υπάρχουν ακροδεξιές δυνάμεις που θέλουν να το μετατρέψουν σε κάτι άλλο.

Αλήθεια είναι ότι μπερδεύονται εκκλησιαστικές οργανώσεις που δεν έχουν λόγο. Αλλά αυτές οι δύο αλήθειες δεν αναιρούν το δικαίωμα του συλλαλητηρίου».

«Τέτοια συνθήματα όπως "φέρτε μας τα όπλα να μπούμε στα Σκόπια" είναι δείγμα ανόητου ελληνικού αλυτρωτισμού και παραβίαση του διεθνούς νόμου. Οι διαδηλωτές που έχουν διαφωνίες ή ανησυχίες με τη συμφωνία θα πρέπει αυτά τα αλυτρωτικά στοιχεία να τα απομακρύνουν από τις γραμμές τους».
 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου