Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ...ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 20 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ! ΕΜΕΙΣ...ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ ΜΕ...ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΠΑΓΟΥ!

Εξοπλιστικό πρόγραμμα "μαμούθ" εξήγγειλε ο Ρ.Τ.Ερντογάν με ορίζοντα...

το 2025 σε ομιλία που έκανε στην Κωνσταντινούπολη.  Το πρόγραμμα εξοπλισμού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται να φτάσει τα 20 δισ. δολάρια σύμφωνα με τον Ρ.Τ.Ερντογάν προκαλώντας "ηλεκτροσόκ" στις  Ένοπλες Δυνάμεις, την ώρα που το ΥΠΕΘΑ απαντούσε με εγκαίνια σε ... μονάδα ανακύκλωσης στο στρατόπεδο 'Παπάγου'.

Κάθε μήνα παραδίδονται όπλα με φρενήρη ρυθμό σε όλους τους κλάδους των τουρκικών Ενόπλων δυνάμεων ενώ εξαγγέλλονται και νέα αμυντικά προγράμματα

Στο πρόγραμμα αυτό αναφέρθηκε αναλυτικά ο ίδιος ο Ερντογάν, σε ομιλία που έκανε στην Κωνσταντινούπολη, κατά την παράδοση στο Ναυτικό μιας καινούργιας  κορβέτας (της τρίτης κατα σειρά κλάσης Ada (πρόγραμμα MilGem).

Ο Ερντογαν υπογράμμισε ότι η συμμετοχή της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας στους εξοπλισμούς της χώρας του υπερβαίνει το 65%.

«Σήμερα η Τουρκία φτιάχνει ελικόπτερα, άρματα μάχης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, υποβρύχια, κορβέτες πυραύλους κλπ», υπογράμμισε ο Ερντογάν στην αποκορύφωση της ομιλίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα Τουρκικά ΜΜΕ μέχρι το 2023 η Τουρκία προβλέπεται ότι θα έχει ολοκληρώσει την παράδοση στις ένοπλες δυνάμεις της 500 αρμάτων μάχης τουρκικής κατασκευής τύπου ALTAY, 4 κορβετών (κλάση Ada), 6 υποβρυχίων T-214TN, πολλών ελικοπτέρων, μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καθώς και πυραύλων με μέγιστο βεληνεκές 180χλμ. SOM-J και Bora με βεληνεκές 280 χλμ.

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα 100+16 αεροσκάφη F-35Α/Β, που αναμένονται μέχρι το 2025 και τα παντοδύναμα συστήματα αεράμυνας Ρωσικής κατασκευής S-400, των οποίων οι εργασίες παραγωγής στη Ρωσία προχωρούν ταχύτατα

Παράλληλα, ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ήδη η Τουρκία άρχισε να κατασκευάζει το πρώτο εγχώριας παραγωγής αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς το οποίο ονομάζει “SIPER”.

Η πρώτη παράδοση προγραμματίζεται να γίνει το 2021, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο.

Υπενθυμίζεται ότι η Αγκυρα αγοράζει και πυραύλους εδάφους- αέρος S-400 από τη Ρωσία. Ο υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επανέλαβε σήμερα πως οι S-400 έρχονται στην Τουρκία το 2019.

Οπως είχε αναφέρει το pronews.gr, την ίδια ημέρα που έγινε η τελετή ένταξης σε υπηρεσία της τρίτης κορβέτας κλάσης Ada, της TCG Burgazada (F-513),  ξεκίνησε η διαδικασία ναυπήγησης του τέταρτου υποβρυχίου Type 214TN για λογαριασμό του Τουρκικού Ναυτικού.

Το υποβρύχιο αποτελεί τμήμα της παραγγελίας έξι υποβρυχίων ίδιου τύπου, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα τέσσερα υφιστάμενα Type 209/1200. Έτσι, το Τουρκικό Ναυτικό θα ανακτήσει γύρω στο 2026 την προβλεπόμενη (από το ίδιο) οροφή 14 υποβρυχίων.

Παράλληλα, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας απέκτησαν ακόμη έξι ΜΕΑ Bayraktar TB2,όπως ανακοίνωσε η SSB, ανεβάζοντας τον τελικό αριθμό σε 64!

Τα Bayraktar TB2, χρησιμοποιούνται σε αποστολές επιτήρησης και καταστροφής επίγειων στόχων, έχοντας ικανότητα να φέρουν κατευθυνόμενα βλήματα MAM-L, MAM-C και BOZOK.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής TUBITAK SAGE, το κατευθυνόμενο ελαφρύ πυρομαχικό Bozok καθοδήγησης λέιζερ, δοκιμάστηκε με επιτυχία από το μη-επανδρωμένο αερόχημα (UAV) τύπου Bayraktar ΤΒ2.

Το Bozok ζυγίζει 16 κιλά και επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές της τάξεως των 9 χιλιομέτρων.

Τα Bayraktar, στην έκδοση TB2S, μπορούν να μεταφέρουν έως τέσσερα (4) κατευθυνόμενα πυρομαχικά MAM-L της Roketsan μέγιστου βεληνεκούς 8 χιλιομέτρων ή δύο (2) κατευθυνόμενα αντιαρματικά βλήματα UMTAS, επίσης της Roketsan, μέγιστου βεληνεκούς 8 χιλιομέτρων ή τέσσερα (4) κατευθυνόμενα πυρομαχικά Bozok.

pronews.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου