Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (93-80)

Με τους Λεκαβίτσιους και Αντετοκούνμπο να πραγματοποιούν φοβερή...

εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (93-80) παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο.
Ένα 52-32 στο δεύτερο μισό του αγώνα έμελλε να ήταν εκείνο που θα «έγραφε» την ιστορία του πρώτου ντέρμπι των «αιωνίων» τη φετινή σεζόν. Ο Παναθηναϊκός ήταν ο καλύτερος της φετινης σεζόν σε αυτό το διάστημα, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Και μάλιστα σε μια βραδιά που τα πάντα έμοιαζαν να στραβώνουν για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, αφού το πρώτο ημίχρονο δεν προμήνυε ανάλογη εξέλιξη.
Ο Καταλανός προπονητής τράβηξε ωστόσο δύο άσους από το μανίκι του αποδεικνύοντας ότι παίκτες που δεν... τους περιμένει κάποιος σε αυτά τα ματς, παίζουν και τον πιο καθοριστικό ρόλο. Πρώτος και καλύτερος ένας παίκτης που έχει ακούσει τα πάνδεινα. Ο Λούκας Λεκαβίτσιους ήταν «σεληνιασμένος» και πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με τα «πράσινα» σφραγίζοντας τη μεγάλη νίκη της ομάδας. Βέβαια εκείνος που γύρισε τούμπα το παιχνίδι ήταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος στο τρίτο δεκάλεπτο έκανε πράγματα και θαύματα βοηθώντας τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να επιστρέψει από το -9 και να προηγηθεί με 10 πόντους! Αυτό ήταν και το καθοριστικό σημείο του ντέρμπι. Ο Τίμα από την άλλη ήταν ασταμάτητος στο πρώτο ημίχρονο, με τον Πρίντεζη να κάνει τα... πάντα για την ομάδα του αλλά να μην έχει την παραμικρή βοήθεια από τους δύο «εγκέφαλους» του Ολυμπιακού, τον Βασίλη Σπανούλη και τον Ουίλιαμς-Γκος.
Τα δεκάλεπτα: 21-23, 41-48, 67-62, 93-80
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου