Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΜΟΝΟΝ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ!


ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ!



Ο δημοτικός σύμβουλος Χολαργού Γιάννης Κεχρής και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Άγγελος Αναγνωστόπουλος και Γιώργος Ανυφαντής, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση-επιστολή στην οποία αναφέρονται με δραματικούς τόνους στον κίνδυνο που διέρχεται ο Υμηττός εξαιτίας της διαπιστωμένης διάσπασης των εθελοντών δασοπροστασίας. 


Η επιστολή έχει ως ακολούθως:

Παπαγιώτισσες και Παπαγιώτες,
Χολαργιώτισες και Χολαργιώτες,

  • Η νέα Διοίκηση με τις επιλογές και την πολιτική της, διέσπασε τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες σε τρία τουλάχιστον στρατόπεδα.
  • Προσέλαβαν ανειδίκευτους με δίμηνες συμβάσεις για δασοπροστασία, με προσωπικά και παραταξιακά κριτήρια.
  • Έδωσαν το πυροσβεστικό όχημα που παραχωρήθηκε πρόσφατα από το ΣΠΑΥ στο Δήμο, αξιολογώντας την επιχειρησιακή ικανότητα της Ε.Υ.ΔΑ.ΔΗ.Χ. (Εθελοντική, Υπηρεσία, Δασοπροστασίας, Δήμου Χολαργού), στη ΔΑ.ΠΑ. (Δασοπροστασία Παπάγου), η οποία διαθέτει μικρή εμπειρία και λειτουργεί ελάχιστες ώρες το 24ωρο.
  • Μένει ανεκμετάλλευτη όλη η υποδομή του πυροφυλακίου του Χολαργού (στολές, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό).
  • Δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια αποψίλωσης.
  • Η δεξαμενή πυροπροστασίας, που έσωσε τον Υμηττό, όταν την περίοδο 2008-2009 κάηκε όλη η Ελλάδα, έγινε επιχειρησιακά ενεργή μόλις στις 9 Ιουλίου.
  • Απέκοψαν το Χολαργό από την επιχειρησιακή συχνότητα των συμβασιούχων δασοπαρατηρητών.
  • Άφησαν ακάλυπτο τον Υμηττό όλον τον Ιούνιο.

Δεν μας απασχολεί αν θα κάνει κουμάντο ο Χολαργός ή ο Παπάγος. Δεν μας ενδιαφέρουν τα προσωπικά κανενός. Δεν μας αγγίζουν οι ανίερες προεκλογικές συμμαχίες. Δεν συμφωνούμε με την επιβολή της εξουσίας εν είδει διαταγής. Δεν ανεχόμαστε την απαξίωση κανενός εθελοντή και καμίας επιχειρησιακής ομάδας. Μας απασχολεί, όμως, έντονα, η ακεραιότητα του Υμηττού που εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί πρωταρχικό στόχο εμπρηστών και οικοπεδοφάγων.

Είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι, ο Υμηττός είναι ακόμη πράσινος, κυρίως, λόγω:
  • Της άμεσης αναδάσωσης μετά τον εμπρησμό του 2009, που κρίθηκε παράνομη…
  • Της κατασκευής της δεξαμενής ανεφοδιασμού πυροσβεστικών ελικοπτέρων που επίσης κρίθηκε παράνομη…
  • Της 24ωρης κάλυψης που παρείχε η Ε.Υ.ΔΑ.ΔΗ.Χ. όλα αυτά τα χρόνια.
  • Του υπερσύγχρονου εξοπλισμού και της άρτιας επιχειρησιακής ικανότητας της Ε.Υ.ΔΑ.ΔΗ.Χ. που απέτρεψε πολλές γνωστές ή άγνωστες στο ευρύ κοινό προσπάθειες εμπρησμού.
  • Του πυροσβεστικού οχήματος που εξασφάλισε από τον ΣΠΑΥ η ΕΥΔΑΔΗΧ, το οποίο ήταν διαθέσιμο επί 24ώρου βάσεως.
Καλούμε:

  • Το Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού να ξεπεράσει την προσωπική του κόντρα με τον τ. Δήμαρχο Χολαργού. Να αναγνωρίσει, ό,τι καλό έχει συμβεί στην περιοχή την τελευταία 8ετία και να εκμεταλλευτεί τις υποδομές που βρήκε έτοιμες για το καλό της πόλης μας.
  • Την Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ να αφήσει κατά μέρους τις προσωπικές έριδες και να αντιληφθεί ότι η ΕΥΔΑΔΗΧ έχει 16 χρόνια εμπειρίας, δυνατότητα 24ωρης παρουσίας στο βουνό, άρτιο εξοπλισμό, ενώ έχει εκπαιδευτεί, βραβευθεί και αναγνωριστεί από την Πολιτική Προστασία, το ΣΠΑΥ και το Πυροσβεστικό Σώμα.
  • Τους Δημοτικούς Συμβούλους της Διοίκησης και της αντιπολίτευσης να ασχοληθούν σοβαρά με τον Υμηττό μας, να αφήσουν στην άκρη τις «δήθεν» οικολογικές-επικοινωνιακές τους ανησυχίες, έστω και στα μέσα του ΙΟΥΛΙΟΥ, ώστε να αποτρέψουν μια πιθανή καταστροφή του Υμηττού.
  • Τους Χολαργιώτες Δημοτικούς Συμβούλους της Διοίκησης, να ορθώσουν επιτέλους παράστημα και να θέσουν όρια στην απαξίωση και την καθημερινή αποδόμηση του Χολαργού και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του.

Κυρίες και Κύριοι της Διοίκησης,

Επιτέλους, βρείτε ένα άτομο με γνώση και εμπειρία στην Δασοπροστασία, κοινής αποδοχής και σεβασμού που να ενώσει όλες τις ομάδες. Το Βουνό βρίσκεται πέρα από παρατάξεις και κόμματα. Σκοπός σας θα πρέπει να είναι η διεύρυνση της οικογένειας των Εθελοντών και όχι ο αποκλεισμός και η απαξίωση εκπαιδευμένων εθελοντών.

Φίλες και φίλοι,

Δεν μας αρέσουν οι κορώνες καταστροφολογίας. Δεν πρόκειται για υποκριτική, πολιτικά κεκαλυμμένη, οικολογική ανησυχία. Ο Υμηττός όχι μόνο κινδυνεύει, αλλά και αντί να μας ενώνει, μας διχάζει επικίνδυνα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, αν συμβεί το οτιδήποτε στο βουνό και τότε οι βαρύτατες ευθύνες των παραπάνω θα είναι το τελευταίο που θα μας απασχολήσει. Ζητούμε απλά να σταματήσει ο ρεβανσισμός και να συνεργαστούν όλοι με μόνο στόχο τη σωτηρία του Υμηττού μας.

 Με έκδηλη ανησυχία,

Άγγελος Γ. Αναγνωστόπουλος, τ. Αντιδήμαρχος Χολαργού
Γιώργος Ανυφαντής, τ. Δημοτικός Σύμβουλος Χολαργού
Γιάννης Κεχρής, Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου