Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΧΩΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΝΕΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑ...ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ!



Ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού αποστέλλει επιστολή στον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Ζορμπά (φωτό), εκφράζοντας τις ανησυχίες του για την απόφαση του Δήμου να αποδεσμεύσει οικόπεδο προς ιδιώτη, με συνέπεια ένας χώρος που θα μπορούσε να γεμίσει δένδρα και πράσινο, να βαίνει προς...τσιμεντοποίηση!
Δυστυχώς, η πενία που έχει καταλάβει και τους δήμους οδηγεί στην αποψίλωση των ελεύθερων χώρων πρασίνου και στην πώληση οικοπέδων έναντι πινακίου φακής, για την εξεύρεση χρημάτων! Οι δήμοι δρουν σαν την Κυβέρνηση, υπό το κράτος πανικού και κινδύνου πτώχευσης, θυσιάζοντας το πράσινο στους ιδιώτες για να μαζέψουν χρήμα!
Ιδού πώς έχει η επιστολή των Κατοίκων Τσακού.

Αξιότιμε κε Δήμαρχε,

Στα πλαίσια της συνεχούς επικοινωνίας που έχουμε τόσο με εσάς όσο και με τους κατοίκους της συνοικίας μας θα θέλαμε να σας διαμαρτυρηθούμε εντόνως για μια απόφασή σας η οποία πλήττει την καθημερινότητά μας και κυρίως την οικολογική μας συνείδηση.
Ο Σύλλογος μας με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου προσπαθεί να βοηθήσει την δημοτική αρχή και του υπαλλήλους της στην καταγραφή των οικοπέδων αυτών που έχουν γεμίσει με ξερά χόρτα και πρέπει άμεσα να καθαριστούν. Ένα από αυτά τα οικόπεδα ήταν και αυτό της γωνίας επί των οδών Πελοποννήσου και Αγ. Λαύρας στην Ν. Ζωή. Το συγκεκριμένο αυτόν χώρο το γνωρίζαμε οι κάτοικοι της περιοχής ως ένα χώρο δεσμευμένο από τον Δήμο μας και ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως μια μικρή πλατεία (η οποία και λείπει από την γειτονιά). Δυστυχώς όμως και πριν σας κοινοποιήσουμε το ανάλογο έγγραφο για την καθαριότητά του ανακαλύψαμε ότι τον συγκεκριμένο χώρο με απόφασή του (εντος του 2011) ο Δήμος αποφάσισε να το αποδεσμεύσει και να το παραχωρήσει σε ιδιώτη με τις γνωστές πλέον σε όλους μας συνέπειες!!!
Έτσι πως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια το προάστιό μας όπου έχουν ελαχιστοποιηθεί οι ελεύθεροι χώροι  δεν νομίζουμε ότι έχουμε την πολυτέλεια να παραχωρούμε σε ιδιώτη έναν εκμεταλλεύσιμο-προς τους κατοίκους της περιοχής- χώρο.
Θα σας παρακαλούσαμε στην άμεση ανταπόκρισή σας ώστε και ο Σύλλογός μας αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής να ενημερωθούν για το σκεπτικό της απόφασής σας και να συνεδριάσουν ώστε να πράξουν τα αναγκαία για την υπεράσπιση του ελεύθερου αυτού χώρου.

Σας ευχαριστούμε


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού



             Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γραμματέας
      Βασίλειος Σαββίδης                                                          Αναστάσιος Μίχας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου