Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΖΕΙ ...ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ!

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ!

Φίμωτρο στον Τύπο βάζει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψήφισε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ! Στα πλαίσια της φοροκαταιγίδας  σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, δεν γλιτώνει ούτε ο περιφερειακός-τοπικός Τύπος. 
 Η σχετική «βόμβα» εξερράγη με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 στο οποίο προβλέπεται δραστική μείωση των σχετικών κονδυλίων.
Από 1ης Αυγούστου καταργείται το ...πανάρχαιο "ειδικό τέλος ταχυδρόμησης" το οποίο έδινε την δυνατότητα σε όλες τις εφημερίδες που αποστέλλονταν μέσω ΕΛΤΑ να χρησιμοποιούν μειωμένο τιμολόγιο!
Η κατάργηση αυτή, σε πρώτη φάση θα αφορά τις μηνιαίες και πλέον εφημερίδες!

Αυτό σημαίνει πως οι εκδότες του περιοδικού Τύπου (μηνιαία, διμηνιαία, τριμηνιαία έντυπα) θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους κανονικό τιμολόγιο χωρίς να απολαμβάνουν την ευνοϊκή ρύθμιση που ίσχυε εδώ και δεκαετίες ! 
Με λίγα λόγια, οι εφημερίδες οδηγούνται σε βέβαιο κλείσιμο διότι είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στα δυσβάσταχτα τιμολόγια των ΕΛΤΑ! 

Όταν μια μηνιαία εφημερίδα αποστέλλει 2.000 - 3.000 έντυπα μηνιαίως και ήδη με τις έως σήμερα συνθήκες κατέβαλε από 250 € έως και 350 € για κάθε αποστολή (με το ειδικό τέλος ταχυδρόμησης), από 1ης Αυγούστου θα υποχρεούται να πληρώνει από 800 € έως 1600 € και 2000 € ανά αποστολή! 
Υπ' αυτές τις συνθήκες και όταν είναι γνωστό ότι κάθε μηνιαία εφημερίδα ζει μόνον από την διαφήμιση της γειτονιάς (η οποία και αυτή έχει περικοπεί λόγω κρίσης), είναι αδύνατον να μπορεί να καταβάλλει υπέρογκα ποσά για την ταχυδρόμησή της, με άμεσο επακόλουθο να οδηγηθεί σε λουκέτο!!!
Το νέο, φασιστικού τύπου μέτρο της Κυβέρνησης, εξαιρεί σε αυτή την φάση τις ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες, καθώς και όσους ιδιοκτήτες ανήκουν στην Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (φωτό)

Κανείς όμως δεν είναι βέβαιος με την φόρα που έχει πάρει ο Παπανδρέου, τι πρόκειται να γίνει τους επόμενους μήνες και για το σύνολο του Τύπου!
Την ώρα που οι συνθήκες ζωής στην χώρα μας γίνονται μέρα με την μέρα περισσότερο ασφυκτικές και η Τρόϊκα μας βάζει διαρκώς...χέρι, θεωρείται πολύ πιθανόν το νέο αυτό μέτρο της Κυβέρνησης να συμπεριλάβει το σύνολο του Τύπου και να καταργήσει για όλα τα έντυπα, το ειδικό τέλος Ταχυδρόμησης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου