Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ!

ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ...ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ! 
ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

O υπουργός των Οικονομικών κ. Βενιζέλος προετοιμάζει την κοινή γνώμη για την χρεοκοπία και εμμέσως για την επιστροφή στη δραχμή! 
Προσπαθεί βέβαια να εξωραϊσει το γεγονός, τονίζοντας ότι η λέξη "επιλεκτική χρεοκοπία" δεν πρέπει να μας τρομάζει!!!
Αφού ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο, αφού ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία στους δανειστές, χρεοκοπούν και επισήμως την χώρα, ώστε να δικαιολογήσουν κάποια στιγμή τη στάση πληρωμών, το... "κατεβάζουμε ρολλά" που ήδη έχει πει ο προκάτοχος του Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου και το ότι οσονούπω γυρίζουμε στη δραχμή!!!
Έτσι ακριβώς δεν έγινε με το ΔΝΤ; Το αποκήρυσσαν όλοι με πρώτο τον Παπανδρέου, ώσπου μάς έβαλε αιφνιδίως στις δαγκάνες του ΔΝΤ. 
Έτσι και με την χρεοκοπία: Αναθεμάτιζαν τους πάντες που μιλούσαν για χρεοκοπία, μέχρι και έναν τορναδόρο έστειλαν στον εισαγγελέα γιατί τόλμησε να γράψει στο διαδίκτυο ότι η Ελλάδα χρεοκοπεί, ενώ σήμερα η ίδια η Κυβέρνηση με τα πιο επίσημα χείλη μιλάει για ...επιλεκτική χρεοκοπία! 
Μην αμφιβάλλετε ότι οσονούπω γυρίζουμε στην δραχμή. Άλλωστε για κάτι τέτοιο μας προετοίμασε και η Ευρωπαία Επίτροπος κα Δαμανάκη! 
Το ευρώ καταρρέει και επιστρέφουμε στη δραχμή, όσο και αν αυτή τη στιγμή οι ίδιοι άνθρωποι το αποκηρύσσουν!

Σημειώνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που ξεστομίζεται η λέξη χρεοκοπία από σημαίνον στέλεχος της κυβέρνησης.
Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας  για "επιλεκτική χρεοκοπία", η οποία τρομάζει χωρίς λόγο, συνέχισε:
"Δεν είναι πραγματική χρεοκοπία, δεν είναι πραγματικό οικονομικό γεγονός. Είναι αξιολόγηση των τριών οίκων αξιολόγησης στα ομόλογα. Εάν είμαστε ψύχραιμοι, συνετοί και έχουμε σχέδιο να εφαρμόσουμε, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα πάντα προς όφελός μας. Όλα γίνονται για να δοθεί μια λύση και διέξοδος".

1 σχόλιο:

  1. Δεν χρεοκοπούν οι χώρες, αλλά το ΔΝΤ, η FED, η ΕΚΤ... και αυτοί που έχουν οργανική σχέση μαζί τους (οικονομολόγοι, πολιτικοί, τραπεζίτες, οργανισμοί κ.α.)
    ο επιθανάτιος ρόγχος ενός απατηλού χρηματοπιστωτικού συστήματος που καταδυναστεύει την ανθρωπότητα τα τελευταία 200 χρόνια...

    Μην πέφτετε στην παγίδα των ιεροψαλτών της δημοσιονομικής λιτότητας, των περικοπών και της αύξησης της φορολογίας (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ..Αλλα ο Δανεισμός που δημιουργεί το πρόβλημα)

    Η δημιουργία του "ex nihilo" χρήματος και ανατοκιζομενη πίστωση χωρίς αντίκρυσμα και όταν δεν μπορείς να πληρώσεις, παίρνουν ως αντάλλαγμα τις πηγές της πραγματικής οικονομίας.

    Η πραγματική αίτια της κρίσης είναι ότι : τα κράτη έχουν απεμπολήσει το ΥΨΙΣΤΟ προνόμιο τους (αφού ασκούν εθνική κυριαρχία) να εκδίδουν τα ίδια, το χρήμα τους ΑΤΟΚΑ και αντί αυτού το δανείζονται ΕΝΤΟΚΑ από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες.

    http://www.scribd.com/oikonomia247

    ΑπάντησηΔιαγραφή