Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΕΙΚΟΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΠΑΓΟΥ


ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΗΣ- ΛΑΤΡΗΣ 
ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ!

Οι φωτογραφίες, μαζί με όσα γράφονται στο παρακάτω κείμενο, αποτελούν επιστολή που  εστάλη από δημότη στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση. Επειδή αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα και επειδή το ύφος της επιστολής είναι ευγενικό, είμαστε υποχρεωμένοι να την δημοσιεύσουμε. Εξ' άλλου αφορά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης και το αντικείμενό της οφείλει να απασχολήσει τους αρμόδιους του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Τα στοιχεία του δημότη-επιστολέα είναι στην διάθεση της εφημερίδας μας. 
Είπαμε, ο "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ" που διαβάζεται από χιλιάδες επισκέπτες, είναι ο ιδανικότερος Συμπαραστάτης του Δημότη. Δήμαρχε Ξύδη, εμάς θα έπρεπε να προτείνεις γι' αυτή την θέση. Δόξα τω Θεώ, η ανταπόκριση που έχει ο "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ" φαίνεται.


Μια εικόνα χίλιες λέξεις! Ντροπή  και θλίψη προκαλεί η εικόνα των εγκαταλελειμμένων  χώρων άθλησης στο Κλειστό Γήπεδο Παπάγου.


Στο εξωτερικό προαύλιο χώρο οι σπασμένες μπασκέτες  είναι έτοιμες να καταρρεύσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή !Το επόμενο «σουτ» μπορεί να αποβεί μοιραίο! Βρωμιά , γκράφιτι-μουτζούρες !

Άραγε Κύριε Δήμαρχε, κάπως έτσι να φαντασιωθούμε την « τετραετία της νεολαίας»;
Σε μια χρονική περίοδο εξαιρετικά δύσκολή για όλους μας, που οι διέξοδοι των νέων ανθρώπων, όπως ο αθλητισμός, είναι  αναγκαία  παράμετρος για την διατήρηση της ψυχικής τους ισορροπίας και εκτόνωσης, ο Δήμος  προκαλεί με την αδιαφορία του. Ο Σεπτέμβριος έφτασε  και πολλά παιδιά θα επιλέξουν να εγγραφούν σε ομάδες άθλησης. Πού όμως; Εκεί; Εκεί που το ταμπλό της μπασκέτας αποτελεί φονικό όπλο;  Είναι τραγική η εικόνα της υποβάθμισης!

Αξιολογώντας τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της Τοπικής Κοινωνίας του Παπάγου η Δημοτική Αρχή έχει ιεραρχήσει πάνω απ’ όλα τα πεζοδρόμια (κεντρικές αρτηρίες και εκλεκτών ψηφοφόρων) και όχι τους αθλητικούς χώρους που διαθέτουμε; Εύγε!
Δεν τα βλέπει κανείς;  Κυρία Ευαγγελοπούλου, 20 μέτρα μακριά είναι τα γραφεία σας από το Κλειστό Γήπεδο. Δεν σας έχει βγάλει ο δρόμος σας καθόλου από εκεί να δείτε τι κατάσταση επικρατεί;

Τι να τα κάνουμε τα συντριβανάκια και τα παγκάκια στην είσοδο του Παπάγου ή τις επιπλέον  θέσεις στάθμευσης στην εκκλησία και το Verde, όταν έχουν εγκαταλειφτεί τόσο αισχρά οι Αθλητικές εγκαταστάσεις, το Πάρκο, οι Παιδικοί Σταθμοί…
Αυτά είναι τα έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωή μας;
 Η τετραετία της Νεολαίας Κύριε Δήμαρχε σημαίνει, ότι δείχνω , οδηγώ και προσφέρω στους νέους ανθρώπους επιλογές ώστε να απασχοληθούν δημιουργικά και να αθληθούν σε εγκαταστάσεις αν μη τι άλλο αξιοπρεπείς και όχι επικίνδυνες.






Ξεκινώντας από τα βασικά λοιπόν ( καθαρισμός και αντικατάσταση) περιμένουμε να δούμε το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τους Νέους.  


ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!!!!




2 σχόλια:

  1. Μπράβο στον Δημότη για το πραγματικά εμπεριστατωμένο κείμενό του.
    Αυτή είναι η πολιτική Ξύδη, απαξίωση και υποβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής στο σύνολό της:
    Αθλητισμός: Βρώμικα γυμναστήρια στον Χολαργό χωρίς καθαρίστριες, ελάττωση κατά 50% των υποστηριζόμενων δραστηριοτήτων λόγω μείωσης των γυμναστών, εγκαταλειμμένες γυμναστικές εγκαταστάσεις
    Παιδικοί Σταθμοί: 100% αύξηση των τροφείων, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών (κατάργηση δασκάλας μουσικοκινητικής και θεατρολόγου)
    ΚΑΠΗ: αύξηση έως και 400% του κόστους συμμετοχής στις διάφορες δραστηριότητες, αποκλεισμός στην ουσία του χαμηλοσυνταξιούχου, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών (κατάργηση ομάδας θεάτρου, κατάργηση ομάδας ζωγραφικής, αναστολή βασικών δραστηριοτήτων όπως εκδρομές)
    Θαλάσσια camps: σοβαρή υποβάθμιση με μείωση 50% των δραστηριοτήτων και κατάργηση των θαλάσσιων μπάνιων, με αποτέλεσμα μείωση της συμμετοχής από 400 σε 240 παιδιά σε κάθε περίοδο
    Κατάργηση των Δημοτικών Πολυιατρείων του Άνω Χολαργού.
    Σε λιγότερο από ένα χρόνο ακυρώθηκε μια προσπάθεια 20 χρόνων στον Χολαργό. Για τον Παπάγο δεν μιλάω γιατί ως γνωστόν δεν υφίστατο ούτε σαν θεσμός το ΚΑΠΗ, οι Παιδικοί Σταθμοί στον Παπάγο ήταν τριτοκοσμικοί ενώ οι υπόλοιποι τομείς κοινωνικής πολιτικής (με εξαίρεση τα Δημοτικά Πολυιατρεία του Παπάγου) υπολείπονταν

    Γιάννης Κεχρής
    Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου - Χολαργού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε ψώνιο Μάκη πας για δήμαρχος ? πραγματικά πόσοι νομίζεις οτι σε διαβάζουν εκτός απο μας που σπάμε πλάκα ? ??

    Καλά ο Κεχρής απο πάνω καλό και άγιος αλλά και φωτιά να του λές οτι πήρε το σπίτι σου αυτός θα σου λέει για το ΚΑΠΗ και τους παιδικούς σταθμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή