Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

«ΕΦΑΓΑΝ» ΜΕ ΧΥΔΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ, ΑΛΛΑ ΘΑ…ΦΑΝΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ!


Η αποχώρηση του Τέρενς Κουίκ από το KONTRA Channel έσκασε ως κεραυνός εν αιθρία στα Μ.Μ.Ε.  Ο Τέρενς Κουίκ, από τα ιδρυτικά στελέχη του καναλιού του Ταύρου, υπήρξε ο σημαντικότερος στυλοβάτης του και ο δημοσιογράφος που με την παρουσία του εκόσμησε όχι μόνο το συγκεκριμένο κανάλι αλλά γενικότερα την τηλεόραση. Μέσα σε ελάχιστο διάστημα οι ειδήσεις του KONTRA Channel κατέστησαν οι εγκυρότερες και πιο αξιόπιστες. Η ενημέρωση που παρήχε το δελτίο ειδήσεων του Κουίκ ήταν άρτια. Ταυτόχρονα, το κύρος που απέκτησε το κανάλι του Γιώργου Κουρή οφειλόταν στον πολύπειρο δημοσιογράφο Τέρενς Κουίκ. Ομολογουμένως, ο Κουίκ δίδασκε πώς πρέπει να μεταδίδεται το δελτίο ειδήσεων!
Και όμως, η διεύθυνση του καναλιού, αντί να πει  «ευχαριστώ» εξέδωσε χυδαία ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί ως… εκβιαστή τον καθ’ όλα αξιοπρεπή δημοσιογράφο.
Ιδού τι λέει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του KONTRA:
«Ο τελευταίος (Τέρενς Κουίκ)  είχε αναλάβει από το ξεκίνημα του καναλιού την οργάνωση και την διοίκηση του.  Η συνεργασία των δυο τηλεπαρουσιαστών στην αρχή υπήρξε άψογη, στη συνέχεια καλή και εδώ και ένα μήνα με αφορμή τις άδειες, πολύ χειρότερη.
Ο κύριος Κουίκ απαιτούσε να του εκχωρηθεί η απόλυτη ευθύνη, ολόκληρου του τομέα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης και της μεσημβρινής εκπομπής του Τάσου Παπαδόπουλου.
Όπως ήταν φυσικό η ιδιοκτησία αρνήθηκε τον εκβιασμό και ο κύριος Κουίκ αποχώρησε από το κανάλι».
 
Πρόκειται για χυδαία και υβριστική αντιμετώπιση ενός εκ των σημαντικότερων ανθρώπων της ελληνικής δημοσιογραφίας. Ο Τέρενς Κουίκ στην πολύχρονη καριέρα του δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα να αμφισβητηθεί το ήθος του από κανέναν. Αντιθέτως, είναι ένας από τους πιο αξιοπρεπείς και έντιμους της δημοσιογραφίας, από τους εραστές του χώρου που έμαθε πάνω απ’ όλα να διδάσκει ήθος μαζί με τη δημοσιογραφία.
Ο «Παρατηρητής» ζητώντας από τον Τέρενς Κουίκ να κάνει μια δήλωση για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του KONTRA Channel, είπε: "Στα τόσα χρόνια της δημοσιογραφικής μου καριέρας, δεν διεκδίκησα ποτέ μου οφίτσια. Από ‘κει και πέρα δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο, απλά περιορίζομαι στην δήλωσή μου την οποία έδωσα στη δημοσιότητα μέσα από το Σκάϊ Πάτρας.gr."
Η δήλωση του Τέρενς Κουίκ έχει ως ακολούθως:
«Στο ΚΟΝΤΡΑ έκανα την 11μηνη προσπάθειά μου με πολύ κόπο. Με μία χούφτα νέα παιδιά, όχι παραπάνω από 8 συνολικά, που τα περισσότερα στο ξεκίνημα της καριέρας τους, δούλεψαν και αυτά πολύ σκληρά, σε ένα ιδιαίτερο απαιτητικό Δελτίο. Πραγματικά αφήνω πίσω ένα δημοσιογραφικό θησαυρό, με τις άπειρες ευχαριστίες μου.
Από κει και πέρα, η ανακοίνωση αισθάνομαι ότι με αδικεί. Δεν θα κάνω άλλο σχόλιο, γιατί στη δική μου επαγγελματική πορεία δεν έδωσα δείγματα αντιπαλότητας ή συγκρουσιακών σχέσεων, που να ξεκινούν από μένα. Ούτε μπήκα στη διαδικασία δημοσίων απαντήσεων, ανταπαντήσεων και αντεγκλήσεων στο όποιο επαγγελματικό μου διαζύγιο, όπως συνέβη και με τον ΑΝΤ1 και με το ΣΤΑΡ».
Για μια ακόμη φορά o Τέρενς Κουίκ απέδειξε το ήθος του.  Είναι βέβαιον ότι οι υβριστές του θα …φάνε τα μούτρα τους. Την αποχώρηση του Κουίκ, για την οποία –όπως λένε οι πληροφορίες- βασικό ρόλο έπαιξε ο ίδιος ο διευθυντής του καναλιού Τάσος Παπαδόπουλος, ακολούθησε η απόλυση της Άννας Δόλαρη, επίσης σεμνούς και καταρτισμένης δημοσιογράφου. Αν συνυπολογιστεί η προ μηνών οικειοθελής αποχώρηση της Νίκης Λυμπεράκη, γίνεται αντιληπτό ότι το δελτίο ειδήσεων του KONTRA …αποφλοιώθηκε! Η παρουσία της Τάνιας Ιακωβίδου ως κεντρικής παρουσιάστριας του δελτίου το καθιστά εκ προοιμίου αναξιόπιστο! Η συμπαθής κατά τα άλλα δημοσιογράφος, να θυμίσουμε ότι είναι κομματικό στέλεχος της Ν. Δημοκρατίας, θεωρείται ευνοούμενη του Σαμαρά και θα κατέλθη υποψήφια βουλευτής στις επόμενες εκλογές! Επομένως, τι είδους κριτική μπορεί να κάνει η κα Ιακωβίδου στην Ν.Δ.;  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου