Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ!


Ο Δήμος να αναλάβει πρωτοβουλίες θετικές και όχι… άλλες, που δυσκολεύουν τους επαγγελματίες!
Οι  μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον Χολαργό  αντιμετωπίζουν τη χειρότερη κρίση από της ιδρύσεως της πόλης! Η καταστροφή στην οικονομία που επέφερε ο Παπανδρέου μέσα σε 20 μήνες, έχει πλήξει τις περισσότερες των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα άλλες να έχουν βάλει λουκέτο και άλλες με δυσκολία να τα φέρνουν βόλτα!
Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να πεισθούν οι κάτοικοι Παπάγου-Χολαργού να ενισχύουν τα καταστήματα της περιοχής τους. Εάν δεν κάνουν  τις αγορές τους από τα καταστήματα της  πόλης τους και τρέχουν σε άλλες περιοχές, τότε η αγορά του Χολαργού σε ένα χρόνο –το πολύ- θα έχει νεκρωθεί.  Είναι συνεπώς αναγκαίο να πεισθούν οι κάτοικοι να τονώσουν με όλες τους τις δυνάμεις την τοπική αγορά.
Προς αυτή την κατεύθυνση αγωνίζεται επί χρόνια ο τοπικός Τύπος. Το ίδιο και με μεγαλύτερη ένταση κάνει στις μέρες μας .
Οφείλει  όμως και η δημοτική αρχή να λάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Πληροφορούμαστε ότι η δημοτική αρχή έσπευσε να αποστείλει προς όλες τις επιχειρήσεις του Χολαργού ειδοποιητήριο-προσκλητήριο, προκειμένου να διαπιστώσει εάν στον λογαριασμό της ΔΕΗ έχουν δηλωθεί ως επαγγελματική στέγη-κατάστημα ή κατοικία!!! Και αυτό το έκανε η δημοτική αρχή προκειμένου να αυξήσει τα δικά της έσοδα από τυχόν λάθη μη δήλωσης ενός καταστήματος στον λογαριασμό της ΔΕΗ!!
Όχι ρε παιδιά!! Από τους δύσμοιρους, κατατρεγμένους καταστηματάρχες πάτε να βγάλετε κέρδος; Δεν φτάνουν τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν, δεν φτάνει που έχουν ρημάξει οι περισσότερες επιχειρήσεις στον Χολαργό από την άγρια καταδίωξη Παπανδρέου με τις συνεχείς αυξήσεις στον ΦΠΑ και τώρα με την νέα αύξηση στην εστίαση στο 23%; Εσείς στην δημοτική αρχή, φοβάστε μην τυχόν χάσετε κάποιο ευρώ από τις χειμαζόμενες επιχειρήσεις;
Όχι ρε παιδιά! Πάρτε μια πρωτοβουλία στο δήμο να βοηθήσετε την τοπική αγορά! Εκδώστε ένα ενημερωτικό φέϊγ-βολάν και παρακινήστε τους κατοίκους να προτιμούν τα καταστήματα της  περιοχής τους!
Άντε ας βάλετε ένα χεράκι ! Θέλετε να βλέπετε παντού  λουκέτα στον Χολαργό; Δεν νομίζουμε! 

1 σχόλιο:

  1. Δεν διαφωνουμε να προτιμαμε τα καταστηματα του δημου μας και αυτο κανουμε οσο μπορουμε.Απο την αλλη ομως και οι καταστηματαρχες ας μειωσουν και αυτοι τις τιμες τους , ετσι ωστε να εχουμε την δυνατοτητα να ψωνιζουμε απο τον Χολαργο και να μην βρισκουμε ιδια ειδη φθηνοτερα π.χ.στην Αγια Παρασκευη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή