Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

«Ο ΑΧΑΪΡΕΥΤΟΣ»




Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί διαφημιστικό σποτ για ένα νέο, επίκαιρο πολιτικό μυθιστόρημα-ηθογραφία, αφιερωμένη στην παρούσα, δυσχερή για την Ελλάδα πραγματικότητα. Μπορεί τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στο έργο να είναι φανταστικά, αλλά παραπέμπουν σε πολιτικούς που διαμόρφωσαν τις σημερινές συνθήκες, οι οποίες επηρεάζουν δυσμενώς τους περισσότερους εξ’ ημών. Η ηθογραφία φέρει τον τίτλο «Ο Αχαΐρευτος», το δε τρέϊλερ που τη συνοδεύει, λέγει: «Ο Νίτσε δημιούργησε τον “Ζαρατούστρα”, ο Ντοστογιέφσκι τον “Ηλίθιο”, ο Ψαθάς τον “Αχόρταγο”, ο Τζαβέλας τον “Μεθύστακα”, ο Μολλιέρος τον “Αρχοντοχωριάτη”. “Ο Αχαϊρευτος” όμως, είναι το ξεχωριστό έργο, αυτό που το κάνει να διαφέρει απ’όλα. Μην το χάσετε».
Ποιος άραγε πολιτικός είναι ο «αχαΐρευτος» στον οποίο αναφέρεται ο συγγραφέας;
Ο σημερινός, διορισμένος και οσονούπω απερχόμενος Πρωθυπουργός, μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχημένος και ανεπρόκοπος, τόσο ως Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος όσο και ως Πρωθυπουργός.
Ως διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος:
· Προκάλεσε την τεχνητή ανατίμηση της δραχμής έναντι του ευρώ με συνέπεια να «κλειδώσει» στην ισοτιμία ευρώ έναντι δραχμής 1 ευρω=340,75 δρχ. με συνέπεια: α) να βλάψει την ανταγωνιστικότητα της χώρας, β) να αυξήσει το δημόσιο έλλειμμά της και γ) να αυξήσει το δημόσιο χρέος της. Ο Παπαδήμος συνέβαλε εγκληματικώς στο άθλιο και επωνείδιστο σημερινό δημόσιο χρέος της χώρας. Επίσης, οι ενέργειές του ως Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος, ενώ χαντάκωσαν την Ελλάδα, πρόσφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες στην Γερμανία η οποία ήθελε να μπουν οι εταίροι της στην ΟΝΕ όσο το δυνατόν λιγότερο ανταγωνιστικοί.
· Συνέδεσε το όνομά του με την καταβύθιση του Χρηματιστηρίου το 2000, που από τις 6500 μονάδες έφτασε τις 1800!!! 

Ως Πρωθυπουργός, ο Λουκάς Παπαδήμος μπορεί να αναδειχθεί αδιαφιλονίκητα χειρότερος ακόμη και από τον Δημήτριο Βούλγαρη (Τζουμπές) ο οποίος έμεινε γνωστός για τις συνταγματικές εκτροπές τού 1875 (τα γνωστά ως Στηλιτικά). Ο Λουκάς Παπαδήμος παίρνει αυτοδικαίως τη θέση του χειρότερου Πρωθυπουργού και από τον Ιωάννη Κωλέττη, γνωστό και με το υποκοριστικό «ψεύτης». Ο κ. Παπαδήμος διορίσθηκε Πρωθυπουργός, για να οδηγήσει –υποτίθεται- την χώρα και τον λαό σε ξέφωτο, αλλά για να υπηρετήσει τελικά με πάθος, τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων:
· Ενέταξε το χρέος της χώρας σε αγγλικό δίκαιο, αν και ψευδόμενος στην βουλή είχε καυχηθεί για το ότι το χρέος βρισκόταν κάτω από το ελληνικό δίκαιο. Τελικά, ενεργών ως τσιράκι των τοκογλύφων, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία της Ελλάδος στους ξένους δανειστές, οι οποίοι μπορούν να κατάσχουν τα πάντα στον τόπο αυτό!
· Κατακρήμνισε το Χρηματιστήριο, το οποίο βούτηξε κάτω από τις 600 μονάδες.
· Υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση PSI οδηγώντας στα τάρταρα την ελληνική οικονομία.
· Κατέστρεψε διά κλοπής, τούς ομολογιούχους του Δημοσίου. Εναπόθεσαν όλες τις οικονομίες τους στο Δημόσιο, εμπιστεύθηκαν το κράτος, αλλά διά της εκπροσώπησης και υπογραφής Παπαδήμου, σύρθηκαν στην φτώχεια και την οικονομική καταστροφή .
· Διέλυσε διά του «κουρέματος» τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία οσονούπω δεν θα έχουν να δώσουν συντάξεις.
· Παρόμοια διαλυτικά φαινόμενα έχουν υποστεί και τα Πανεπιστήμια. Με την «ευφυή» υπογραφή Παπαδήμου στην δανειακή σύμβαση θα καταργηθεί και η παιδεία!
· Στέλνει ανυπόγραφα σημειώματα σημειώματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την κατάσταση της Οικονομίας, σε σημείο που κάποιος είπε: «Αυτός είναι “Αχαϊρευτος- ανυπόγραφος”. Μας πήγε όμως όλους, αδιάβαστους»!

Η ηθογραφία «Ο Αχαϊρευτος» πιθανώς να μην αναφέρεται στον Λουκά Παπαδήμο. Εμείς αυτόν βρίσκουμε. Εσείς έχετε κάτι καλύτερο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου