Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ποιος είναι ο άνθρωπος που φώναξε το "εγέρθητι"


Το πρόσωπο - κλειδί πίσω από το "εγέρθητι", η σκιά του Νίκου Μιχαλολιάκου και τελικά ο εκλεγμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Β' Αθηνών. Διαβάστε για τη σχέση του Γιώργου Γερμένη με την παράταξη από τα 15 του (Vid)



"Κάθε φορά που ο αρχηγός έρχεται στα γραφεία, είμαι αυτός που φωνάζει εγέρθητι".
Μέλος του πολιτικού συμβουλίου της νεολαίας της Χρυσής Αυγής από την εφηβική του ηλικία, σύντροφος της Ελένης Ζαρούλια που εκλέγεται δεύτερη βουλευτής - πίσω από τους σταυρούς του Νίκου Μιχαλολιάκου - μπασίστας του ελληνονορβηγικού συγκροτήματος Naer Mataron με διεθνή καριέρα στο black metal και τελικά το πρόσωπο - κλειδί πίσω από το περίφημο "εγέρθητι" που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ανήμερα των εκλογών της 6ης Μαΐου.
Με αυτά τα λόγια, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής σε μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στην τηλεοπτική εκπομπή του Θέμου "Όλα" το βράδυ της Δευτέρας εξηγεί πώς συμπεριφέρονται τα στελέχη του κόμματος και πώς προσελκύουν νέους και νέες στο δυναμικό της παράταξης.
"Στο κόμμα έρχονται από 15 και 16 ετών, παρά το γεγονός ότι εμείς ζητάμε να έχουν ολοκληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία", αναφέρει ο ίδιος, ενώ χαρακτηρίζει ως "απόλυτη νίκη" την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.
"Δάκρυσα. Το βράδυ των εκλογών ζούσα ένα όνειρο που το περίμενα πάνω από 20 χρόνια", λέει χαρακτηριστικά. Ο Γιώργος Γερμενής αποκαλύπτει το άλλο πρόσωπο του ανθρώπου που με στόμφο επέτασσε σε πολιτικούς συντάκτες να σηκωθούν όρθιοι ως ένδειξη σεβασμού στον επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος.
"Είχαμε συνεννοηθεί από πριν ότι οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα θα σηκωθούν όρθιοι. Και συμφώνησαν. Αν είχαν αντιδράσει από πριν, ίσως να μην τους το έλεγα", εξηγεί.
Ποια ήταν όμως η αφορμή που έφερε τον κ. Γερμενή στην ακροδεξιά παράταξη και τελικά στα έδρανα της Βουλής; Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι δεν προσηλυτίστηκε, αλλά ότι η προσχώρησή του στο κόμμα ήταν αποτέλεσμα προσωπικής του επιλογής.
"Κανείς δεν με πίεσε. Κατέβηκα στα μεγάλα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό στο κέντρο της Αθήνας τη δεκαετία του '90 και εκεί συνάντησα μέλη της Χρυσής Αυγής, διάβασα ένα φέιγ βολάν και είδα ότι μου αρέσει. Ήμουν 15 -16 ετών".
Έκπληκτοι έμειναν οι δημοσιογράφοι όταν ο ίδιος ανέφερε ότι προέρχεται από αριστερούς γονείς. "Έλα ντε όμως που μετά από χρόνια έγιναν όλοι Χρυσαυγίτες", είπε, ενώ συνέχισε: "Δεν έχω ψηφίσει ποτέ τίποτα άλλο. Και όταν η Χρυσή Αυγή δεν κατέβαινε στις εκλογές, εγώ απλά δεν ψήφιζα".
Με μακριά μαλλιά, μαύρο μπλουζάκι και κολλητό τζιν την πρώτη φορά που αποπειράθηκε να περάσει το κατώφλι της οργάνωσης στην οδό Κεφαλληνίας, δεν τα κατάφερε. "Πήγαινε κουρέψου και ξαναέλα", είπε χαρακτηριστικά τότε ιστορικό στέλεχος.
πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου