Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ Ο.Τ..118


ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ): ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Ο.Τ.118

E-mailΕκτύπωσηPDF
vgiannakopoulosgrafia
Η συστηματική επιχείρηση παραποίησης της αλήθειας σχετικά με το Ο.Τ.118 που πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα από κύκλους που αντιπολιτεύονται την παράταξή μας έχει και τα όριά της.
Η προσπάθεια αποσκοπεί στην επίρριψη ευθυνών για την «απώλεια» του οικοπέδου στο Ο.Τ. 118 στην προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τη νυν δημοτική αρχή.
Οι «φωνές» κατά της δημοτικής μας παράταξης ακούγονται από ανθρώπους που ποτέ δεν αντιπολιτεύτηκαν και δεν αντιτάχθηκαν σε καμία ενέργεια της σημερινής διοίκησης του δήμου που λειτούργησε αρνητικά για την πόλη μας.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα η απελευθέρωση του οικοπέδου στην Πελοποννήσου το οποίο είχε δεσμευθεί, από τη δική μας δημοτική αρχή, για κοινόχρηστος χώρος, ή η δέσμευση του οικοπέδου του σχολείου Μακρή που «πάγωσε» και απαιτήθηκε η δική μας παρέμβαση προς τον ΟΣΚ για να συνεχιστεί η διαδικασία της απαλλοτρίωσής του.
Τις ίδιες φωνές , όμως, δεν τις ακούσαμε να διαμαρτύρονται ούτε όταν το οικόπεδο του Ο.Τ. 118 αφαιρέθηκε από τη διοίκηση του Βασίλη Ζορμπά από την μελέτη ανάπλασης της περιοχής του Τσακού, στην οποία το είχαμε εντάξει εμείς. Ενέργεια που έγινε από την δημοτική αρχή πριν ένα χρόνο και βεβαίως προκαλεί πλήθος ερωτηματικών.
Τις ίδιες φωνές δεν τις ακούσαμε επίσης όταν εξαιτίας της αδράνειας της δημοτικής αρχής χάσαμε οριστικά τα 30 στρέμματα του υπουργείου Γεωργίας στο πάρκο της Νεαπόλεως και οι οποίες φωνές πολύ πριν το χάσουμε και ενώ μπορούσαμε να το πολεοδομήσουμε ώστε να γίνει δικό μας, υποστήριζαν ένθερμα την πρόταση του ΕΘΙΑΓΕ για ολιγόωρη καθημερινή χρήση.
Ερωτηματικά προκαλεί, όμως, και η στάση τους στην αδράνεια της δημοτικής αρχής του Βασίλη Ζορμπά ως προς την εκταμίευση του δανείου και την υλοποίηση της απαλλοτρίωσης του Ο.Τ. 118, που είχε εγκρίνει ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο τον Μάιο του 2010 και δεν έχει εκταμιευθεί ακόμα από τη νέα δημοτική αρχή.
Για να είμαστε ξεκάθαροι και προς αποκατάσταση της αλήθειας για το συγκεκριμένο θέμα έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
*Η διοίκηση Γιαννακόπουλου δέσμευσε εκ νέου το οικόπεδο Ο.Τ. 118 το 2000 λαμβάνοντας δάνειο ως προς την υλοποίηση της πρωτόδικης απόφασης για την αποζημίωση των ιδιοκτητών του οικοπέδου και αποζημιώνοντάς τους με το συγκεκριμένο ποσό. Μάλιστα το σχετικό ποσό κατατέθηκε από το δήμο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το εισέπραξαν οι δικαιούχοι.
*Ενέταξε το συγκεκριμένο οικόπεδο στην μελέτη ανάπλασης της περιοχής του Τσακού.
*Ενέκρινε τη λήψη δανείου το Μάιο του 2010 για την αποζημίωση του ιδιοκτήτη με το επιπλέον ποσό που εκδίκασε το δικαστήριο στην δεύτερη απόφασή του. Δάνειο που εγκρίθηκε από τη EUROBANK αλλά θέλει ένα 4μηνο για να υλοποιηθεί και λόγω των δημοτικών εκλογών έπρεπε να εκταμιευθεί από την επόμενη δημοτική αρχή του Βασίλη Ζορμπά. Η νέα δημοτική αρχή μέχρι σήμερα δεν έχει εκταμιεύσει το δάνειο, με αποτέλεσμα να φτάσουμε πλέον λόγω της αδράνειάς της να χάνουμε το οικόπεδο με σχετική απόφαση δικαστηρίου, έπειτα από νέα προσφυγή των ιδιοκτητών του οικοπέδου.
*Η δεύτερη απόφαση του δικαστηρίου που εκδόθηκε για το συμπληρωματικό ποσό αποζημίωσης των ιδιοκτητών δεν αναφέρει πουθενά ότι πρέπει να γίνει εντός 18μήνου. Αυτό αναφέρεται μόνο στην πρώτη απόφαση την οποία εμείς και υλοποιήσαμε εντός του οριζόμενου χρόνου, παρότι για να έρθουν οι δικαστικές αποφάσεις στο δήμο περνάει τουλάχιστον ένα 15μηνο. Να σημειώσουμε, δε, ότι από τη στιγμή που καταβάλαμε την πρώτη αποζημίωση στον ιδιοκτήτη αυτό σημαίνει ότι η απαλλοτρίωση είναι εν ισχύ.
Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η δική μας διοίκηση απαλλοτρίωσε πάνω από 65 στρέμματα στην πόλη μας: Στρατόπεδο Σπυρούδη (42 στρέμματα), Σχολείο Μπαρμπίκα (12 στρέμματα), Σχολείο Μακρή στον Τσακό, Ο.Τ.118 (Γοργοποτάμου και Κυκλάδων) , χώρος στην οδό Δερβενακίων και Τήνου στο Κοντόπευκο, χώρος στην Τριφυλλίας και Καλαμάτας στο Κοντόπευκο, στην οδό Ναυπακτίας και Ρούμελης στον Τσακό, Πελοποννήσου και Αγίας Λαύρας στην Αγία Λαύρας στη Νέα Ζωή, χώρος Υπουργείου Γεωργίας στο πάρκο Νεαπόλεως και οι δεσμεύσεις χώρων για την ανέγερση νηπιαγωγείων στην Πατρόκλου και Γούναρη, στην οδό Γιαβάση και στην οδό Πάρου στο Κοντόπευκο.
Αυτή είναι όλη η αλήθεια για το Ο.Τ. 118 και κανένας δεν μπορεί να την αλλοιώσει όσο και αν προσπαθεί με λασπολογία, επιθέσεις, ψέματα και υπονοούμενα.
Οφείλουμε επιπλέον να καταστήσουμε σαφές πως ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς σε αλλεπάλληλες συναντήσεις με το Σύλλογο Κατοίκων Τσακού διαβεβαίωνε ότι δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας σχετικά με την απαλλοτρίωση του οικοπέδου.
Σε ότι μας αφορά, η παράταξή μας θα συνεχίσει να διεκδικεί το οικόπεδο και θα φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για επαναδέσμευσή του. Εάν δεν επιτευχθεί η απευθείας αγορά του, εμείς θα αγωνιστούμε από κοινού με τους κατοικούς και το Σύλλογό τους μέχρι τέλους για την απόκτησή του καθώς ο Τσακός αποτελεί μια κορεσμένη γειτονιά στερούμενη ελεύθερων χώρων.
Βασίλης Γιαννακόπουλος
Επικεφαλής Μαζί για την Αγία Παρασκευή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου