Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΜΙΑΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ



"Νιώθουμε ότι χανόμαστε, φοβόμαστε μήπως χαθούμε στην ίδια μας τη χώρα. Θέλουμε να έχουμε μέλλον εδώ, θέλουμε να έχουμε μέλλον στην Ελλάδα μας" ανέφερε η 17χρονη μαθήτρια του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας Δανάη Φιλλίδου και αμέσως ξέσπασε σε λυγμούς, λίγο πριν παραλάβει το βραβείο για την καλύτερη εφημερίδα που εκδίδει το σχολείο της. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο δε εκπρόσωπός της, δήλωσε ότι αισθάνεται ενοχή απέναντι σε όλους τους νέους και νέες, στο ποσοστό που αναλογεί στην εφημερίδα.
Πώς να μην αισθάνονται ενοχές, εκεί στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, η οποία ακόμη και μέχρι τελευταία στιγμή στήριζε τα Μνημόνια του θανάτου; Μέχρι και την παραμονή των εκλογών θεωρούσε επιβεβλημένο καθήκον των πολιτών να υπερψηφίσουν ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ στο όνομα της...πολιτικής ομαλότητας!
Διαβάστε με πόσο εξοργιστική λογική τοκογλύφου-δανειστού, έγραφαν στο πρωτοσέλιδο άρθρο τους ΤΑ ΝΕΑ:
"...Η χώρα χρειάζεται τη συνέχιση του εξωτερικού δανεισμού και τη συνδρομή των εταίρων της.   Και για να τις εξασφαλίσει – προσοχή: η χώρα, όχι κάποια κόμματα – έχει δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν ούτως ή άλλως, αλλά και ότι θα λάβει σκληρά μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Επώδυνα για τους πολίτες, άδικα και όχι πολύ αποτελεσματικά. Αναπόφευκτα όμως για να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα της σωτηρίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, είναι γνωστό σε όλους ότι εφόσον μετά τις εκλογές δεν υλοποιηθεί η επόμενη φάση αυτού του προγράμματος, τα δάνεια θα παγώσουν. Μαζί τους θα παγώσουν και οι σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή  Ενωση. 
Οποιοσδήποτε μπορεί να φανταστεί το αποτέλεσμα: είτε με ακυβερνησία είτε με ευκαιριακή συγκρότηση κυβέρνησης που δεν θα αποδέχεται αυτές τις προτεραιότητες, η χώρα θα καταρρεύσει.
Οι πολίτες ευλόγως είναι οργισμένοι, κυρίως με τα δύο μεγάλα κόμματα, για τη σημερινή κατάσταση. Προέχει ωστόσο να διασφαλίσουν την πολιτική ομαλότητα – και όχι να δώσουν ψήφο αυτοκαταστροφής, σε ακραίες και τυχοδιωκτικές δυνάμεις.
Πρέπει να κρίνουν, να καταλογίσουν ευθύνες, συμβάλλοντας όμως στην ανανέωση  των κομμάτων και του πολιτικού συστήματος – και όχι στη διάλυση και την αστάθεια". 


Με αυτό το κατάπτυστο πρωτοσέλιδο άρθρο, με επιχειρήματα για χαχόλους και τρομοκρατία αλά Σόϊμπλε, ΤΑ ΝΕΑ προσπαθούσαν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, κατευθύνοντας ψήφους προς τα δωσίλογα κόμματα ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ!
Και μετά σου λένε αισθάνονται ένοχα. Είναι το ίδιο ένοχα με τα κόμματα που έφεραν το λαό σε κακό χάλι και ξεπούλησαν τη χώρα στους τοκογλύφους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου