Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

«ΚΟΙΝΩΝΙΑ»: ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΓΕΜΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!


ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ"
Η "Κοινωνία" είναι το κόμμα που ψηφίζει ο "Ανεξάρτητος Παρατηρητής". Σας αποκαλύπτουμε και την ψήφο μας. Είπαμε, όλα στην φόρα, δεν κρύβουμε τίποτε. Είναι το κόμμα που μας εκφράζει. Η "Κοινωνία" εγκολπώνει το ελληνοχριστιανικό ιδεώδες όσο κανένα άλλο κόμμα. Όσα λέγονται στη συνέντευξη είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ.

Μ.ΗΛΙΑΔΗΣ: ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ.
Συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη

Ποιοι και πόσοι Έλληνες άραγε γνωρίζουν τι πρεσβεύει το κόμμα «Κοινωνία»; Το κόμμα του οποίου Πρόεδρος είναι ο Μιχάλης Ηλιάδης, με επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών τον δημοφιλή ηθοποιό Πέτρο Φυσσούν, ξορκίζεται από τα ντόπια και ξένα συμφέροντα. Η «Κοινωνία», αν και έχει συμμετάσχει σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, ποτέ  δεν προσεκλήθη από κανένα τηλεοπτικό μέσο για να πει τις απόψεις της. Προφανώς γιατί είναι απόψεις που ενοχλούν το πολιτικό σύστημα, τα media που σύρουν σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία.  Θεμέλιος λίθος της πολιτικής της «Κοινωνίας», είναι η  επαναφορά του γένους μας στην πνευματική τροχιά της Ρωμιοσύνης και της ανάκτησης εθνικής συνείδησης. Όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν με την καλλιέργεια της Ελληνορθόδοξης Παιδείας. Σε συνέντευξή του στον Μάκη Βραχιολίδη, ο πρόεδρος της «Κοινωνίας», τονίζει ότι για να υπάρξει ανάταση του Έθνους, απαιτείται οι πολιτικοί άρχοντες που θα εκλεγούν να είναι συνεχιστές του μοναδικού Κυβερνήτη του Γένους, του Ιωάννη Καποδίστρια». Αυτοί που θα στηρίξουν την ελληνορθόδοξη παράδοση. «Με τον εθνομηδενισμό που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει Εθνική Αναγέννηση», τονίζει ο κ. Ηλιάδης. Η «Κοινωνία» έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο εντυπωσιάζει.
Φίλες και φίλοι, πριν πάτε στις κάλπες να ρίξετε την ψήφο σας, διαβάστε αυτή τη συνέντευξη. Πάρτε μια γεύση από τις θέσεις και το πρόγραμμα της «Κοινωνίας». Θα διαπιστώσετε ότι είναι το κόμμα που γέμει από Ελλάδα και Ορθοδοξία, είναι το κόμμα που -πρέπει -να εκφράζει όλους μας!
·        «Οι αμοραλιστές πολιτικοί, φαύλοι και διεφθαρμένοι που διακυβέρνησαν τη χώρα, εξαθλίωσαν οικονομικά τον λαό»
·        «Η Εθνική Αναγέννηση που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με εθνομηδενιστικές απόψεις, δεν μπορεί ποτέ να πραγματοποιηθεί»
·        «Στόχος τους είναι να μας μετατρέψουν σε Γραικύλους πολιτικά και Ουνίτες θρησκευτικά»
  • «Επιδιώκουμε Παιδεία με τα ιδανικά της Ελληνορθόδοξης Παραδόσεως μας»
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ



Κύριε Πρόεδρε, ειλικρινά δεν γνώριζα ότι το κόμμα σας μετράει τέσσερα χρόνια ζωής. Προφανώς σας έχουν αδικήσει τα ΜΜΕ. Προκαλεί μάλιστα αλγεινή εντύπωση το γεγονός του αποκλεισμού σας από τα ΜΜΕ, διαπιστώνοντας ότι οι αρχές του κόμματός σας είναι πατριωτικές και ελληνορθόδοξες.

ΗΛΙΑΔΗΣ: Πράγματι κ. Βραχιολίδη, αν κι έχουμε ήδη λάβει μέρος σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, κανένας τηλεοπτικός σταθμός πανελλήνιας εμβέλειας δεν έχει ποτέ καλέσει την παράταξή μας για να εκθέσει της απόψεις της. Τα κανάλια καλούν τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα, τα ίδια και τα ίδια κόμματα. Όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι όμως, κόπτονται για τον πλουραλισμό και την αντικειμενική ενημέρωση. Ψάχνουν τις νέες ιδέες, τους νέους ανθρώπους, το νέο ήθος στην πολιτική. Τα πράγματα αλλάζουν, αν είσαι απροκάλυπτα υποτελής και οπαδός της Νέας Τάξης πραγμάτων. Τότε ανοίγουν οι πόρτες της τηλεόρασης. Αυτή είναι η κατ’ επίφασιν δημοκρατία μας.

Τα τηλεοπτικά κανάλια προτιμούν να καλούν στα πάνελ τους  κομματικά στελέχη που ανεβάζουν στα ύψη την τηλεθέαση με τους έντονους διαξιφισμούς τους, οι οποίοι φτάνουν ακόμη και σε χειροδικία.

ΗΛΙΑΔΗΣ:  Φαινόμενα σαν αυτά που είδαμε τις προάλλες, θα δούμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο προσεχές διάστημα. Η βία από όπου κι αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα. Είναι όμως μόνο σωματική η βία; Ο αποκλεισμός από οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας, ο οποίος διαρκεί  πάνω από 4 χρόνια, δεν είναι βία; Όταν συναντάμε το τείχος της άρνησης σε κάθε βήμα αυτής της παράταξης, αυτό δεν σημαίνει ότι με τη βία προσπαθούν να μας αναγκάσουν να σταματήσουμε, φιμώνοντάς μας;

Τι έχετε να πείτε για το πολιτικό σύστημα;

ΗΛΙΑΔΗΣ: Έγινε πλέον περίγελος των πάντων. Όλοι σχεδόν συνεργάζονται με όσους απερίφραστα το καταδίκαζαν προ ολίγων ημερών, για να πετύχουν την εκλογική τους σωτηρία. Πολιτική χωρίς αρχές, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς όραμα, με μόνο στόχο «τη σωτηρία», δήθεν της Χώρας. Όμως η Ελλάδα υποφέρει από αυτό ακριβώς, την έλλειψη αρχών και αξιών, όπως έδειξε η πρωτοφανής κρίση που βιώνουμε. Η οικονομική εξαθλίωση του λαού μας είναι το αποτέλεσμα της διακυβέρνησης της Πατρίδος μας από αμοραλιστές πολιτικούς, φαύλους και διεφθαρμένους. Τα ίδια δε πρόσωπα τα οποία απαξίωσε ο Ελληνικός λαός στις 6 Μαΐου, επιμένουν να θέλουν να μας σώσουν.


Το πολιτικό αυτό σύστημα όμως κύριε Ηλιάδη, επιβάλλει στον ελληνικό λαό τους όρους του παιχνιδιού, σε συνεργασία μάλιστα με τους δανειστές. Το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ζούμε ένα μπαράζ εκβιαστικών διλημμάτων και εκφοβισμού, του στυλ «ψηφίζετε για ευρώ ή δραχμή». 


ΗΛΙΑΔΗΣ: Σήμερα στην πολιτική σκηνή δεσπόζουν τα ψεύτικα διλήμματα, ευρώ ή δραχμή, με την Ευρώπη ή σε απομόνωση, με την πρόοδο ή την οπισθοδρόμηση. Γινόμαστε μάρτυρες μίας ακατάσχετης προπαγάνδας, μίας άνευ όρων κινδυνολογίας από τα ΜΜΕ την οποία ενορχηστρώνουν οι βασικοί μέχρι χθες πυλώνες του πολιτικού συστήματος της Χώρας. Γινόμαστε μάρτυρες αθέμιτων παρεμβάσεων των «φίλων» και «συμμάχων» στο εσωτερικό της Χώρας για να μην αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Εκφοβίζουν κι εκβιάζουν γιατί πήραν το μήνυμα στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ότι ο Ελληνικός λαός δεν θέλει, δεν αντέχει την εξαθλίωση που του επέβαλαν. Αυτές οι πιέσεις, θυμίζουν τις αφόρητες απειλές και τους εκβιασμούς προς τον αείμνηστο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Κυπριακό λαό, ώστε να αποδεχθούν το προδοτικό σχέδιο ΑΝΑΝ. Τα αποτελέσματα διέψευσαν τους εκβιαστές. Έτσι και σήμερα μας εκβιάζουν και μας φοβίζουν, για να υποταχθούμε.

Δηλαδή πιστεύετε ότι δεν είναι υπαρκτό το δίλημμα ευρώ ή δραχμή; Δεν μπορούν να μας πετάξουν από το ευρώ;

ΗΛΙΑΔΗΣ: Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή είναι ψευδές, διότι δεν υπάρχει τρόπος η Χώρα να βγει άμεσα από το ευρώ. Συγχρόνως, πέραν του όποιου οικονομικού κόστους για το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, μία έξοδος της Χώρας μας, δημιουργεί σοβαρότατο κίνδυνο να προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων που θα οδηγήσει στην κατάρρευση του ευρώ. Οι ισορροπίες είναι ασταθείς όπως έδειξε το γεγονός με την Ισπανική τράπεζα. Είναι παράλογο να πιστέψουμε ότι θα «αυτοκτονήσουν», ότι θα επιτρέψουν σε μία χώρα με περίπου 1% του ΑΕΠ της ευρωζώνης να «καταστρέψει» το κοινό νόμισμα, χάνοντας συγχρόνως τα χρήματά τους (οι «επίσημοι» δανειστές κατέχουν ελληνικά ομόλογα ύψους 162 δις €). Στα τέλη Μαΐου ο κ. Νταλάρα, επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών, δήλωσε ότι η έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ «θα αποσταθεροποιούσε την Παγκόσμια οικονομία». Είναι λοιπόν ψευδεπίγραφες οι απειλές και οι εκβιασμοί ότι δήθεν θα μας βγάλουν από το ευρώ. Εμείς έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε το τι μας συμφέρει.

Τα δύο κόμματα που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διεκδικούν και πάλι σημαντικό ρόλο στην αυριανή κυβέρνηση. Εάν είχατε απέναντί σας τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, τι θα τους λέγατε;

ΗΛΙΑΔΗΣ: Μιλάτε για ασφάλεια κ. Σαμαρά, όταν εσείς μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δημιουργήσατε την ανασφάλεια στον Ελληνικό λαό με αυτά που υπογράψατε;  Μιλάτε για ασφάλεια εσείς κ. Σαμαρά μαζί με  όσους προσφάτως μαζέψατε στο κόμμα σας; Μιλάτε για ασφάλεια εσείς,  που τα κόμματά σας κυβέρνησαν τόσα  πολλά χρόνια την Ελλάδα οδηγώντας την στην καταστροφή; Ασφάλεια θεωρείτε κ. Σαμαρά, το να ηγηθείτε μίας νέας κυβέρνησης, μαζί με τυχοδιώκτες και πρώην κατηγόρους σας, η οποία δήθεν θα προσπαθήσει να αλλάξει τους όρους του Μνημονίου; Μόλις λίγες μέρες πριν ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωνε, «δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, είτε δέχεται τους όρους η Ελλάδα, είτε όχι». Η πολιτική για εσάς και τους συναδέλφους σας του ΠΑΣΟΚ, είναι το επάγγελμα με το οποίο αδιάκοπα εξαπατάτε  τον  Ελληνικό  λαό! Μιλάτε για πατριωτισμό κ. Σαμαρά, όταν συνεργάζεστε με την κ. Μπακογιάννη η οποία ως Υπ. Εξ. μας έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα της υποτέλειας, της ενδοτικότητας και της δουλοπρέπειας; Ας θυμηθούμε ποιος προωθεί συγκεκαλυμμένα ή απροκάλυπτα την Παγκοσμιοποίηση και την Νέα Τάξη πραγμάτων. Ποιοι συνέταξαν τα άθλια βιβλία της Γλώσσας και της Ιστορίας που μορφώνουν, υποτίθεται τα παιδιά μας, ποιοι ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης, ποιοι θεωρούν την Εκκλησία «φορέα», και όχι ψυχή του Γένους, ποιοι προωθούν την Κάρτα του Πολίτη και την αδιάκοπη κατασκοπία και παρακολούθηση του  ανθρωπίνου προσώπου;

Αυτή τη στιγμή όμως κ. Ηλιάδη, ο κόσμος δείχνει να γυρίζει την πλάτη του στον δικομματισμό και να ενισχύει το ΣΥΡΙΖΑ. Όταν μάλιστα ο κ. Τσίπρας μιλάει για ακύρωση ή κατάργηση του Μνημονίου, δεν αποτελεί ελπίδα για την χώρα;

ΗΛΙΑΔΗΣ: Όταν εκ των προτέρων δηλώνεις ότι σκοπός σου είναι να είσαι μέσα στο ευρώ, δεν ακολουθεί διαπραγμάτευση, απλά οι άλλοι σου επιβάλλουν τους όρους τους!  Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως και η ΔΗΜΑΡ έχουν παρόμοιες θέσεις και στα Εθνικά μας θέματα, στο μεταναστευτικό, στα θέματα που άπτονται της Ορθοδόξου Παραδόσεως του Γένους μας. Είναι η αριστερά που μιλάει σήμερα για πατριωτισμό, όταν πριν λίγο καιρό από τους ίδιους χώρους και από τη δήθεν «προοδευτική» αριστεροθολούρα των ΜΜΕ, χαρακτηριζόταν εθνικιστής και ακραίος όποιος μιλούσε με αγάπη για την Πατρίδα του.

Αναφέρεστε στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ για τους λαθρομετανάστες;

ΗΛΙΑΔΗΣ: Ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει να λησμονεί τις θέσεις τους για το μεταναστευτικό. Σταχυολογώ κάποιες από αυτές:
-          Εφαρμογή του συστήματος ανοικτής και διαρκούς νομιμοποίησης υπό προϋποθέσεις.
-          Κατάργηση των άτυπων επαναπροωθήσεων από τον Έβρο και το Αιγαίο.
-          Διακοπή κάθε προσπάθειας τεχνητού περιορισμού του αριθμού αιτήσεων ασυλίας που εγκρίνονται.
-          Καθιέρωση της αρχής της κατοικίας προκειμένου για την κτήση της ιθαγένειας!
Δηλαδή ανήκουστα πράγματα που δεν εφαρμόζονται πουθενά στον κόσμο, την ώρα μάλιστα που η Χώρα μας είναι αντιμέτωπη με την εισβολή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών! Για ποια Εθνική κυριαρχία μιλάει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κουβέλης; Δέχονται την αξία του Έθνους, του Εθνικού κράτους και της Εθνικής συνείδησης; Κι αν τη δέχεται ο κ. Τσίπρας και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που πολύ αμφιβάλλω, πώς την εκφράζουν, με τον κ. Πέτρο Τατσόπουλο, που μέσω των ντοκιμαντέρ που παρουσίασε, ισχυρίζεται τελικά ότι την Εθνική μας συνείδηση την κατασκεύασαν οι Γάλλοι Διαφωτιστές, ή αντίστοιχα ο κ. Κουβέλης με την κ. Ρεπούση;
Δείτε τις θέσεις των ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ για το όνομα των Σκοπίων και για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Δείχνουν μία επιλεκτική ευαισθησία στα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί ποτέ δεν ακούσαμε να μιλούν για τους Έλληνες της Β. Ηπείρου, ή τους Χριστιανούς της Τουρκίας. Θυμηθείτε την αποδοχή από μέρος τους, του προδοτικού σχεδίου ΑΝΑΝ για την Κύπρο. Δείτε τις θέσεις τους για την Ορθόδοξη Εκκλησία, την κατάργηση της μισθοδοσίας του Κλήρου,  την κατάργηση της πρωινής προσευχής και του εκκλησιασμού. Εθνική Αναγέννηση με εθνομηδενιστικές απόψεις δεν μπορεί ποτέ να πραγματοποιηθεί!

Πιστεύετε κ. Ηλιάδη, ότι αυτό που ζει η χώρα μας, αποτελεί ευρύτερο σχέδιο αποδόμησης της εθνικής μας συνείδησης;

ΗΛΙΑΔΗΣ:  Βεβαίως. Ο Μίλαν Κούντερα  στο « βιβλίο του γέλιου και της λήθης», αναφέρει χαρακτηριστικά:  «Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του. Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του. Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν. Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα». Ο Άγγλος καθηγητής, συγγραφέας και επικεφαλής στο τμήμα Βυζαντινολογίας στην Οξφόρδη Peter Frankopan σε πρόσφατο άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην Αγγλία, μας λέει ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το φθηνό χρήμα φέρνει όμορφα αγαθά αλλά προεξοφλεί κρίση, ενώ ο πόνος πέφτει αποκλειστικά στους Έλληνες. Η Κωνσταντινούπολη και η Αθήνα μπορεί να είχαν εθιστεί στο εύκολο χρήμα, αλλά η Δύση ήταν ο προμηθευτής τους».
Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα ανάλυση, ο Frankopan γράφει πως πρόκειται για την ίδια ιστορία. 'Όπως τώρα οι Ευρωπαίοι προώθησαν εύκολο χρήμα στους 'Έλληνες πολιτικούς και μετά ζήτησαν «το λογαριασμό», έτσι και 800 χρόνια πριν οι άντρες της Δ’Σταυροφορίας βρέθηκαν να πολιορκούν την υπερχρεωμένη Κωνσταντινούπολη. 'Όπως τότε οι σταυροφόροι, έτσι και σήμερα οι Δυτικοί πιέζουν την Ελλάδα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, σημειώνει. Τελικά, οι Δυτικοί έκαναν την κίνηση τους: αγόρασαν σε εξευτελιστικές τιμές τεράστια τμήματα της Ορθόδοξης αυτοκρατορίας μας, παίρνοντας εμμέσως τον έλεγχο της χώρας και έφεραν πολιτική, ηθική και πολιτισμική παρακμή, κάτι που ο Frankopan προειδοποιεί ότι θα συμβεί και σήμερα στην περίπτωση της Ελλάδος. Ωστόσο, γράφει, η «νέα Λατινική Αυτοκρατορία» της Κωνσταντινούπολης κράτησε μόλις 50 χρόνια προτού οι 'Έλληνες επιστρέψουν στην εξουσία.
Αυτό ακριβώς επιδιώκουν οι ξένοι, με την συμπαιγνία του ντόπιου πολιτικού συστήματος: Την πολιτισμική άλωση της Πατρίδος μας! Στόχος τους είναι να μας μετατρέψουν σε Γραικύλους πολιτικά και Ουνίτες θρησκευτικά. Στόχος τους είναι να καταλάβουν αυτό το κομμάτι της γης που λέγεται Ελλάδα και να υποτάξουν το λαό μας. Γι’ αυτό πρώτα μας εξουθενώνουν οικονομικά. Γι’ αυτό μετά την κατάργηση της ουσιαστικής Παιδείας και των Αξιών που άρδευαν το λαό μας για αιώνες,  μας οδηγούν στη φτώχεια για να μην έχουμε καμία δυνατότητα αντίστασης.
Το πραγματικό δίλημμα είναι Εθνική ανεξαρτησία ή Εθνική υποτέλεια και εξαθλίωση του λαού μας; Η Εθνική ανάταση και η Εθνική αυτοπεποίθηση που είναι απαραίτητη για την Πατρίδα μας αν την δούμε ιστορικά, καλλιεργήθηκε ανέκαθεν από την Ελληνορθόδοξη Παιδεία και από διανοούμενους που είχαν μέσα στην ψυχή τους την Ελλάδα.

Σήμερα  όμως κ. Ηλιάδη, πώς  μπορεί το έθνος να αποκτήσει εθνική ανάταση και αυτοπεποίθηση; Πώς μπορεί να ορθοποδήσει αυτός ο τόπος και να αποφύγει την άλωση;

ΗΛΙΑΔΗΣ: Η Πατρίδα μας για να ανακάμψει οριστικά, χρειάζεται ο καθένας από εμάς να αποκτήσει Εθνική αυτοσυνειδησία. Να ενδοσκοπήσουμε, να δούμε τα λάθη και τις παραλείψεις που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και να βρούμε τελικά τις ρίζες μας. Ποιοι πράγματι είμαστε. Όταν βρούμε την χαμένη μας ταυτότητα, τη Ρωμιοσύνη, τότε θα έχουμε όλες τις προϋποθέσεις και τα εφόδια για να ανορθώσουμε το Γένος μας. Θα εκλέξουμε για πολιτικούς άρχοντες ανθρώπους με αρχές, ήθος και αξιοσύνη, να διοικήσουν την Πατρίδα μας, πραγματικούς συνεχιστές του μοναδικού Κυβερνήτη του Γένους, του Ιωάννη Καποδίστρια. Αυτή είναι η πολιτική πρόταση της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ». Η επαναφορά μας στην πνευματική τροχιά της Ρωμιοσύνης.

Ποια θέση έχει  η Παιδεία και η Εκκλησία στο πρόγραμμά σας;

ΗΛΙΑΔΗΣ: Θεωρούμε ότι η πολιτική είναι Αρχές, είναι Παιδεία, είναι Πολιτισμός. Η πορεία του Γένους μας επί 6.000 χρόνια έχει δείξει ότι οι Αξίες και το ήθος του Έλληνα είναι αποτέλεσμα της θρησκευτικότητάς του. Γι’ αυτό για εμάς η ΕΚΚΛΗΣΙΑ είναι η ψυχή του Γένους, όπως ήταν και για τους ήρωες του ’21. Γι’ αυτό οποιαδήποτε πολιτική στρέφεται εναντίον της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ στρέφεται εναντίον του Γένους μας. Είμαστε αντίθετοι με:  τον χωρισμό ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και Κράτους, τη διακοπή της μισθοδοσίας του Κλήρου, τη διαγραφή του Θρησκεύματος από τις ταυτότητες και την έκδοση ταυτοτήτων και κρατικών εγγράφων που προσβάλλουν την Ορθόδοξη συνείδηση και κατασκοπεύουν και φυλακίζουν το ανθρώπινο πρόσωπο. Επιδιώκουμε Ουσιαστική Παιδεία η οποία να μορφώνει τους νέους μας με Αρχές και ήθος, με τα ιδανικά της Ελληνορθόδοξης Παραδόσεως μας.
Θα αγωνισθούμε να αποκατασταθεί η Ιστορία μας στην Εκπαίδευση και το μάθημα των Θρησκευτικών ως Ομολογιακό για την Κατήχηση των νέων μας.

Ποια η άποψή σας για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης; Πώς θα το τιθασεύατε;

ΗΛΙΑΔΗΣ: Η Ελλάδα έχει γίνει «ξέφραγο αμπέλι». Η χώρα μεσοπρόθεσμα μουσουλμανοποιείται, ενώ αλλοιώνεται επικίνδυνα η εθνολογική σύνθεση και η κοινωνική συνοχή. Εμείς προτείνουμε:
* Άμεσο επαναπατρισμό όλων των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στη χώρα.
* Χάραξη εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: α) Ποσόστωση των αλλοδαπών που μπορούν να βρίσκονται στην Ελλάδα, β) Απαίτηση υιοθέτησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση συγκεκριμένων μέτρων, ώστε να πιεστεί η Τουρκία να παραλαμβάνει άμεσα όσους συλλαμβάνονται στην Ελληνο-τουρκική μεθόριο.

Όταν η χώρα μας στερείται βιομηχανίας, όταν έχουν κλείσει εργοστάσια, πώς μπορεί να πάρει μπροστά η μηχανή της ελληνικής οικονομίας;

ΗΛΙΑΔΗΣ: Αναρωτηθήκατε γιατί δεν έχουμε βιομηχανία, ενώ έχουμε πρώτες ύλες; Αναρωτηθήκατε πώς έκλεισαν τα εργοστάσια στην Ελλάδα και ετοιμάζεται να πουληθεί η ΛΑΡΚΟ αφού τη διέλυσαν; Το πραγματικό δίλημμα,  είναι με ποια μέθοδο δημιουργείται ανάπτυξη και πώς αντιμετωπίζονται τεράστια κοινωνικά προβλήματα, όπως η ανεργία και η φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού, γιατί η σημερινή τραγική κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί με την ανεργία στο 22,8% (και ειδικότερα την ανεργία των νέων στο 51,7%) και την τεράστια μείωση του ΑΕΠ (πάνω από 20% μέχρι το 2011).
Η επανεκκίνηση της οικονομίας θα αρχίσει από τον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία) στον οποίο τα αποτελέσματα είναι άμεσα, ώστε να γίνει αυτάρκης η Χώρα και να προωθηθούν οι εξαγωγές. Ο τουρισμός και η ναυτιλία θα αποτελέσουν πυλώνες ανάπτυξης.
·         Προβλέπουμε μείωση του Φ.Π.Α.:Στα αναγκαία αγαθά, Στην αγροτική οικονομία, στον τουρισμό, όπου θα έχουμε άμεσο οικονομικό αντίκτυπο.
·         Προβλέπουμε αύξηση του Φ.Π.Α. στα πολυτελή αγαθά.
·         Άμεσες επενδύσεις για την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου.
·         Διεθνή διαγωνισμό για εταιρείες με σκοπό τη λειτουργία εργοστασίου κατασκευής ή έστω συναρμολόγησης οχημάτων στην Ελλάδα.
·         Θα ανασυσταθεί η ΜΟΜΑ  για την άμεση εκτέλεση έργων υποδομής στη Χώρα.
Αν υπάρξει αλλαγή του νομίσματος, την οποία πολλοί διάσημοι οικονομολόγοι προτείνουν σαν την μόνη λύση (Κρούγκμαν),  απαιτούνται: Μία υποτίμηση που δεν θα υπερβαίνει το 30 %, σύμφωνα με την εκτίμηση του ΟΟΣΑ (έχει ήδη προηγηθεί εσωτερική υποτίμηση περίπου 40%). Το θέμα της ισοτιμίας του νέου νομίσματος εξαρτάται από το πόσο αξιόπιστο είναι το πλάνο ανάπτυξης της χώρας (βασίζεται στις προσδοκίες της αγοράς και του επενδυτικού κινδύνου).  Να τονίσω ότι ο Ελληνικός λαός δεν εστερείτο τίποτα από τα καταναλωτικά αγαθά όταν υπήρχε δραχμή, ενώ παράλληλα με τη δυνατότητα της υποτίμησης, μπορούσε να τονώσει την ανταγωνιστικότητα προϊόντων και υπηρεσιών.

Πώς θα αντιμετωπίζατε τους δανειστές μας, τους εταίρους μας στην Ευρώπη;

ΗΛΙΑΔΗΣ: Υπάρχει ένα  παράνομο και ανήθικο, εν πολλοίς, υπέρογκο χρέος, που προέκυψε και από τον ανατοκισμό του τόκου, για την εξυπηρέτηση του οποίου δαπανώνται υπέρογκα ποσά. Υπέρογκα ποσά δίνονται επίσης στις τράπεζες. Θα προβούμε σε στάση (Μορατόριουμ) πληρωμών στους δανειστές και σε σύσταση Διεθνούς Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (Ε.Λ.Ε.) η οποία θα καθορίσει το ακριβές ποσό του χρέους, διαγράφοντας μεγάλο μέρος του ως επαχθές. Είναι αδύνατο να επιβιώσει ο λαός μας όταν δώσαμε 130 δις € για τόκους από το 2000 έως το 2011. Τα χρήματα που εισπράττει το Ελληνικό κράτος από την φορολογία, είναι επαρκή για την πληρωμή μισθών και συντάξεων. Όσα διαδίδονται περί του αντιθέτου, είναι ασύστολα ψεύδη και τρομοκράτηση του Ελληνικού λαού. Λόγω της τεράστιας ύφεσης, μπορεί να υπάρξει ένα έλλειμμα 1 έως 2 δις €. Αυτό μπορεί να καλυφθεί, με την έκδοση εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου τρίμηνης ή εξάμηνης διάρκειας, πράγμα που έχει ξαναγίνει προσφάτως. Τα συμπεράσματα της Ε.Λ.Ε. απαιτούν χρονικό διάστημα κάποιων μηνών, κατά τη διάρκεια των οποίων, η χώρα μένει στο ευρώ (δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά) και διαπραγματεύεται με τους δανειστές. Θα απαιτήσουμε:
-                      Η Ε.Κ.Τ. να αναλάβει την στήριξη των τραπεζών, μιας και είναι δική της αρμοδιότητα. (Lender of last Resort). Έτσι θα σταματήσουν να μεταβιβάζονται οι ζημιές τους στον κρατικό προϋπολογισμό. Έχουμε δώσει μέχρι τώρα 106 δις € στις τράπεζες και το 2012 θα δώσουμε πάνω από 50 δις €. (N. 3723/2008).
-                      Να «κουρευτούν» τα ομολόγα του Διοικητικού Τομέα (official sector), τα οποία δεν «κουρεύτηκαν» με το PSI, ύψους 162 δις €.
-                      Την έντοκη επιστροφή του κατοχικού δανείου του 1942.
-                      Να αναγνωριστεί το γεγονός, ότι σύμφωνα με το δόγμα της αλληλεγγύης και της ισονομίας των μελών της Ε.Ε., θα έπρεπε να κριθούμε με το ίδιο κριτήριο δανεισμού χρημάτων με τις υπόλοιπες χώρες (η Γερμανία δανειζόταν με επιτόκιο 2% στα δεκαετή ομόλογα και η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας μας δάνειζε με 8%).
-                      Να αναγνωριστεί ότι οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι συνυπεύθυνες με τις Ελληνικές για την χρεοκοπία της Πατρίδος μας, διότι υπήρξε εν γνώσει τους συμπαιγνία εις βάρος του Ελληνικού λαού (αποδοχή ψευδών στοιχείων κλπ).

Κύριε Ηλιάδη, είμαστε μπροστά στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στον ελληνικό λαό μέσω της «Ελεύθερης Ώρας»;

ΗΛΙΑΔΗΣ: Χρήματα δεν θα υπάρχουν για τον ελληνικό λαό, όσο θα διοικούν κυβερνήσεις οι οποίες θα «εξυπηρετούν» τους δανειστές κατά προτεραιότητα. Όσο θα υπάρχουν κυβερνήσεις που χαρίζουν ρήτρες στους Γερμανούς ύψους 1 δις € από τα υποβρύχια και 2 δις € από την SIEMENS. Όσο θα υπάρχουν κυβερνήσεις που από τη μία κοροϊδεύουν το λαό μας με την απάτη του PSI και από την άλλη υποθηκεύουν την Εθνική μας κυριαρχία και υπογράφουν συμβάσεις με το Αγγλικό Δίκαιο, βάζοντας θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων. Όσο θα υπάρχουν κυβερνήσεις που αλλοίωσαν και κατέστρεψαν τελικά τους Έλληνες.
Ελληνίδες και Έλληνες, σήμερα απαιτείται νόμιμη Επανάσταση, όχι απλές εκλογές. Ας σκεφτούμε τίνος απόγονοι είμαστε και ας εναντιωθούμε με ψηλά το κεφάλι στην πολιτιστική μας αλλοτρίωση και τον νέο Γραικυλισμό. Ας ενισχύσουμε την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και ας διαδώσουμε το μήνυμά της στόμα με στόμα σε όλες τις άκρες της Πατρίδος μας. Λαέ της Ελλάδος μας, Ορθόδοξε Ελληνικέ λαέ. Στάσου όρθιος στην ψυχή και στο φρόνημα. Με όπλο την Ρωμιοσύνη μας των 6000 χρόνων ας αγωνιστούμε για την κατάρρευση του ανίκανου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Ας αγωνιστούμε να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας!

ΠΕΤΡΟΣ ΦΥΣΣΟΥΝ: Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ο Πέτρος Φυσσούν,  γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1933. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης το 1954. Μέχρι το 1956 συνεργάσθηκε με το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Υπήρξε πρωταγωνιστής του Εθνικού Θεάτρου στο χρονικό διάστημα 1961-1965και στη συνέχεια στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (1976-1978). Στη θεατρική σκηνή ερμήνευσε όλα σχεδόν τα είδη θεάτρου, δράμα, κωμωδία, τραγωδία αλλά και επιθεώρηση.
Είχε συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών (1965), Μόσχας και τότε Λένιγκραντ (1966), Αθηνών, Φιλίππων αλλά και στα Επιδαύρια. Υπήρξε θιασάρχης και θεατρικός επιχειρηματίας αλλά και μέλος του Ινστιτούτου Καταναλωτών.
Τιμήθηκε με πολλά βραβεία όπως Α΄ ανδρικού ρόλου στα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 1963 και 1964 καθώς και με Α΄ Βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιθάκης το 1975. Είναι γνωστός για το υψηλό του ήθος (ποτέ δεν απασχόλησε κοσμικές στήλες).
Μόνιμος κάτοικος Αθηνών (οδού Χοϊδά) και ομιλεί Αγγλικά, Ρωσικά και Σουηδικά.
Ανήκει εδώ και χρόνια στην «Κοινωνία», για την οποία μας λέει ότι από την πρώτη στιγμή τον «άγγιξε» και εκφράζει απόλυτα τα πολτικά του πιστεύω. Είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών ενώ ως προεκλογικό σύνθημά του προτιμάει το: «Η κοινωνία ψηφίζει “Κοινωνία”».

2 σχόλια:

  1. Παρατηρητή, κάνε τον κόπο σε παρακαλώ να διαβάσεις 2 σχετικές αναρτήσεις:

    Γιατί οι Ορθόδοξοι χριστιανοί ΔΕΝ ψηφίζουν την "ΚΟΙΝΩΝΙΑ".
    http://antiparakmi.blogspot.com/2012/05/blog-post_30.html

    και
    ΓΙΑΤΙ οι Ορθόδοξοι πιστοί ΔΕΝ ψηφιζουν το κόμμα "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" (2η ανάρτηση -νέα στοιχεία)
    http://antiparakmi.blogspot.com/2014/01/2_31.html

    κι ίσως αλλάξεις άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε συνάδελφε, έχετε εσείς να μας προτείνετε κάτι καλύτερο; Οι κύριοι της antiparakmi, μήπως έχουν κάτι πιο αξιόλογο για να το πουν και σε εμάς να ξέρουμε τι να ψηφίσουμε...
      Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι η μόνη χριστιανική, αντιμασωνική παράταξη, που δεν μασάει τα λόγια της και δεν φοβάται την αλήθεια, γιατί πιστεύει στην Αλήθεια. Εσείς και οι φίλοι σας τι πιστεύετε και ποιος θεωρείτε ότι μπορεί να μας βγάλει από το σημερινό αδιέξοδο;

      Διαγραφή