Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ...ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΥΓΙΕΙΝΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ ΣΑΣ.

Η μάχη με τα κιλά καλά κρατεί. Ήρθε η ώρα να εντοπίσουμε τροφές που μέχρι τώρα δεν τις είχαμε και πολύ σε εκτίμηση, αλλά από ότι φαίνεται από τελευταίες έρευνες, είναι πολύ ευεργετικές στον οργανισμό μας.

Μία από αυτές είναι και το λάδι καρύδας. Ναι, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το λάδι από καρύδα βοηθάει στην απώλεια κιλών. Το έλαιο καρύδας εξάγεται από την ψίχα ή τη σάρκα , από ώριμες καρύδες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, καλά λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Επιπροσθέτως, είναι πλούσιο σε λαυρικό οξύ, το οποίο μετατρέπεται σε μονολαυρίνη, η οποία ουσία καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.


Αρχικά οι καταναλωτές ήταν καχύποπτοι ως προς την κατανάλωση λαδιού καρύδας, καθώς περιέχει πολλά κορεσμένα λίπη. Η διαφορά του όμως από τα υπόλοιπα λάδια είναι ότι περιέχει τριγλυκερίδια μικρής και μεσαίας αλυσίδας , τα οποία διασπώνται γρήγορα στο σώμα και χρησιμοποιούνται κυρίως ως πηγή ενέργειας. Έτσι, λοιπόν, δεν αποθηκεύονται αυτομάτως ως σωματικό λίπος.

Επιστήμονες τόνισαν ότι το λάδι καρύδας αποτελεί εξαιρετικό σύμμαχο στη μάχη μας με τα κιλά. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει αντικαρκινική δράση, βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και μειώνει τη χοληστερίνη. Επιπλέον, τα λιπαρά οξέα που περιέχει το λάδι καρύδας χωνεύονται πιο εύκολα από όλα τα υπόλοιπα. Νομίζετε τυχαία η Miranda Kerr πίνει νερό στο... όνομα του; Όπως είχε υποστηρίξει, το λάδι καρύδας τη βοήθησε να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης της. Πρόσθετε μικρές ποσότητες σε φαγητά και σαλάτες.
Παιδιά, προσοχή όμως. Με ρέγουλα! Μεγάλες ποσότητες δεν κάνουν καλό. Μην ξεχνάτε ότι περιέχει πολλές θερμίδες και φυσικά κορεσμένα λίπη. Τα πάντα με μέτρο!!
queen.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου