Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ!

γράφει ο γνωστός Παπαγιώτης
Το θεάρεστο έργο του Παπατζή ασκούν κάποιοι στον Παπάγο. Γράφει η γνωστή "μελετήτρια" στις 23-10-2013: "Συγκεκριμένα, σε αντιδιαστολή με τον προηγούμενο κανονισμό (δηλαδή τον ΓΟΚ '85), ο ΝΟΚ δεν συνυπολογίζει στην υλοποιούμενη δόμηση πατάρια, σοφίτες, αρχιτεκτονικές προεξοχές, ημιυπόγεια με κύρια χρήση …κλπ"
Ο ΝΟΚ δεν χρησιμοποιεί πουθενά σε όλο το 37σέλιδο κείμενο του ΦΕΚ 79Α΄/9-4-2012 τον όρο "ημιυπόγεια". Χρησιμοποιεί τον όρο "υπόγεια" και καθορίζει τι είναι υπόγειο (αρθ.2 §87. "Υπόγειο είναι όροφος ή τμήμα ορόφου, του οποίου η οροφή δεν υπερβαίνει την απόσταση 1,20 μ. από την οριστική στάθμη του εδάφους.")
Η κ. "μελετήτρια" κατασκευάζει μόνη της τον όρο "ημιυπόγεια", δηλ. μισό ισόγειο – μισό υπόγειο (!), για να ενισχύσει την ψευδή και παραπλανητική εντύπωση ότι τάχα ο νέος ΓΟΚ (ΝΟΚ) ευνοεί την υπερδόμηση, δηλ. οτι αφήνει τα δήθεν "ημιυπόγεια" εκτός σ.δ.
Δυστυχώς εκεί κατάντησαν μερικοί. Να μετέρχονται την τέχνη του παπατζή. Θα δούμε προσεχώς τα κίνητρά τους με βάση δημόσια έγγραφα
Θυμίζουμε και πάλι στον "κ. Λιάπη": Τί γίνεται με το μεγαθήριο στην Πίνδου-Βυζαντίου ; Εχει σεβαστεί τους ισχύοντες όρους δομήσεως ή τους έχει παραβιάσει βάναυσα, άλλως τους έχει ξεσκίσει ; Και, βεβαίως, έχουν δηλωθεί όλα τα τετραγωνικά στο Δήμο για τη χρέωση των Δ.Τ., Δ.Φ. και ΤΑΠ; Αν θέλετε, και για το χαράτσι του Πολιτιστικού τέλους που εισέπραττε επί χρόνια ο Δήμος του οποίου μέλος της Δημοτικής Αρχής είναι η κ. Πολυκαλά.
Μέχρι το Πάσχα (τουλάχιστον) θα σε πάμε έτσι κ. "μελετήτρια" …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου