Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ


γράφει ο Κυπριανός Χριστοδουλίδης
Με αφορμή την άρνηση συμμετοχής, κατά την παρουσία του οικουμενικού Βαρθολομαίου στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Αγ. Όρος, της ΙΜ Κωσταμονίτου, ζητήθηκε από το Πατριαρχείο να δοθεί γραπτή απολογία για τους λόγους της άρνησης αυτής. Και περίλυπος έγραφε ένας σχολιαστής

« Πάντως τέτοιες Άγιες μέρες δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με απολογίες Αγιορειτών πατέρων αλλά με την αγάπη και την πνευματική καθοδήγηση των πιστών »

Έτερος δε παρατηρούσε,

Με την αγάπη και την πνευματική καθοδήγηση των πιστών θα έπρεπε να ασχολούμαστε. Εντάξει, αλλά οι "τέτοιες" άγιες ημέρες έχουν μολυνθεί εδώ και αρκετά - σχεδόν εκατό - χρόνια. Δεν είναι κατά Θεόν αυτά τα Χριστούγεννα που κάνουμε, είναι κοσμικά, δηλαδή κατά κόσμο. Είναι Χριστούγεννα με κοσμικό το συναίσθημα και όχι με καθαρό και κατά Θεόν. Επόμενο είναι η αγάπη αυτή να πάσχει.

Τα σημερινά Χριστούγεννα είναι "παπούγεννα" , δηλαδή του πάπα, και "λουθηρούγεννα", δηλαδή του Λούθηρου, και είναι αυτά που δεν πρόκανε να απολαύσει η περίφημη - αγγλικανικής προέλευσης - Κοινωνία των Εθνών. Τότε, οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες δεν είχαν όλες τον σχεδιασμένο κοινό τόπο λατρείας. Κάποιοι έμεναν εκτός ... .

Τα απολαμβάνει τώρα - όχι πλήρως -  η Κοινωνία του Πολιτικού Συμβουλίου Εκκλησιών, αφού το σιωνιστικό ιερατείο πέτυχε το στόχο του. Ό,τι όμως έγινε με την Κοινωνία των Εθνών, θα γίνει και με την κοινωνία του Πολιτικού Συμβουλίου Εκκλησιών και τη νέα παγκόσμια αυτοκρατορία των σιωνιστών.
Αυτό, ας το λάβουν σοβαρά υπόψη οι εκ της καινοτομίας αποτειχιζόμενοι, αλλά παραμένοντες "εντός και επί τα αυτά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου