Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ! (VIDEO)





Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ! ΤΩΡΑ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΠΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ!!!
"Νικητές βγαίνουν όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια" έλεγε πριν από λίγο διάστημα ο Σαμαράς. Και μέσα στις ...αλήθειες που εκστόμισε ήταν ότι "αυτές θα είναι οι τελευταίες περικοπές γιατί ο λαός δεν αντέχει άλλο" (δείτε το στο βίντεο, στο 4.45'). 


Αφού πήρε τα μέτρα, ο άθλιος Σαμαράς και ο Στουρνάρας, αφού έδωσαν τα διαπιστευτήρια του δωσιλογισμού τους στην Μέρκελ, άρχισαν αμέσως να αλλάζουν το τροπάριο: "Εφόσον είμαστε συνεπείς και τηρήσουμε στην ακρίβεια το πρόγραμμα, δεν πρόκειται να παρθούν άλλα μέτρα" ! Και σήμερα, η πολιτική τους αλητεία και τα ψεύδη απέναντι στον λαό επιβεβαιώνονται για μια ακόμη φορά από το ΔΝΤ το οποίο ζητεί νέες περικοπές. Ο Σαμαράς βεβαίως ...θα πέσει στα τέσσερα, όπως έχει δεσμευτεί στους τροϊκανούς!
Αυτά όμως που δεσμεύτηκε απέναντι στον λαό και οι...αλήθειες που έλεγε;;; Στα παλιά τους τα παπούτσια. Χέστηκαν!
Ιδού λοιπόν τι απαιτεί το ΔΝΤ: Περικοπές κοινωνικών επιδομάτων, στοχευμένες απολύσεις στο δημόσιο και παράταση ορισμένων μέτρων για τη διετία 2015-2016 ζητάει με την έκθεσή του το ΔΝΤ. Στην εισαγωγή της, η έκθεση του ΔΝΤεπισημαίνει ότι η επιθεώρηση του προγράμματος καθυστέρησε λόγω της διπλής εκλογικής διαδικασίας η οποία αποκάλυψε μια σαφής μεταστροφή προς την υποστήριξη του προγράμματος.
Συνιστά μονιμοποίηση των χαρατσιών - νέες περικοπές επιδομάτων
Η έκθεση διαπιστώνει ότι η στρατηγική για τη δημοσιονομική στρατηγική του 2015-2016 «δεν έχει πλήρως καθοριστεί» και ότι για «να κλείσουν το εκτιμώμενο κενό των 4 δισ. ευρώ οι (σσ : ελληνικές αρχές) προτίθενται να εστιάσουν σε διατήρηση μέτρων που βρίσκονται στη λήξη τους, ή στη διεύρυνση της βάσης (σσ: επιβολής των μέτρων) καθώς και στα κέρδη που θα προκύψουν από τις μακροπρόθεσμες διαρθρωτικές αλλαγές. Τα μεγαλύτερα κέρδη όμως θα προέλθουν από την παράταση μέτρων εισοδηματικού χαρακτήρα (π.χ. με την παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης στον Φόρο Εισοδήματος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου