Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΣΑΣ ΕΙΠΑΜΕ, ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ!


Επαναφέρουν κατοχικό διάταγμα 70 ετών, που οδηγούσε στη δήμευση μεγάλων χρηματικών ποσών υπέρ του Δημοσίου και το οποίο δεν λάμβανε καμία πρόνοια για τη διασφάλιση των συμφερόντων των καταθετών.

Σηκώστε εδώ και τώρα τις καταθέσεις σας. Το Δημόσιο αποφάσισε να κατάσχει ακόμη και τις πενιχρές καταθέσεις, τον κουμπαρά που έδωσε η γιαγιά και ο παππούς στον εγγονό για να τον ανοίξει όταν γίνει 17 ή 18 χρονών! Η κυβέρνηση θα κατάσχει υπέρ του Δημοσίου τις αδρανείς καταθέσεις!
Ειδοποιητήρια στους πελάτες τους που διατηρούν λογαριασμούς οι οποίοι δεν εμφανίζουν κίνηση τα τελευταία 20 χρόνια θα αρχίσουν να αποστέλλουν οι τράπεζες.
Με την επιστολή αυτή, σύμφωνα με την "Ημερησία", οι κάτοχοι των αδρανών λογαριασμών θα καλούνται να τους "κινήσουν", καθώς όσοι δεν προχωρήσουν σε καμία κίνηση και δεν ανακτήσουν τα χρήματά τους, τότε θα κατασχεθούν άμεσα υπέρ του Δημοσίου, όπως προβλέπει η νομοθεσία για τις αδρανείς καταθέσεις.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία του 1942 όσοι λογαριασμοί είναι σε ακινησία για διάστημα μεγαλύτερο των 20 ετών κατατίθενται υπέρ του Δημοσίου.
Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, κάθε χρόνο τα πιστωτικά ιδρύματα καταθέτουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταθέσεις που είναι ανενεργές για 20 χρόνια.
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο αναμορφώνεται το πλαίσιο απόδοσης των αδρανών καταθέσεων στο Δημόσιο, ώστε να αξιοποιηθούν προς το δημόσιο συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου