Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

RETRO ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ! ΠΑΟΚ 1985-1986

Ποιος θα περίμενε ότι ο πρωταθλητής του 1985 και φιναλίστ του Κυπέλλου Π.Α.Ο.Κ. (όταν έχασε με 4-1 από τη Λάρισα) θα έδινε λίγους μήνες αργότερα, αγώνα για να παραμείνει στην Α΄ Εθνική; Σίγουρα ούτε ο πλέον φανατικός εχθρός της ομάδας; Κι όμως συνέβη!

Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στο νήμα του τέλους δέκατοι και ...καταϊδρωμένοι (πίσω ακόμη και από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς που ήταν 9ος) με μόλις 27 βαθμούς συγκομιδή, σε 30 ολόκληρους αγώνες. Επισημαίνεται ότι ο Πανσερραϊκός, που συγκέντρωσε 24 πόντους, υποβιβάσθηκε!

Μέσα στην έδρα του, την "Τούμπα" (όπου το ρεκόρ εισιτηρίων καταγράφηκε στη νίκη του 1-0 επί του Ο.Σ.Φ.Π., που επίσημα παρακολούθησαν 24.970 φίλαθλοι) ο Π.Α.Ο.Κ. γνώρισε δυο ήττες (από τον Π.Α.Ο. με 1-0 και τον Πανιώνιο με 2-1), ενώ παραχώρησε και τρεις ισοπαλίες ("λευκές" σε Ο.Φ.Η. και Πανσερραϊκό, με 1-1 στην Α.Ε.Λ.), χάνοντας, συνολικά, 7 βαθμούς, με το τότε ισχύον βαθμολογικό σύστημα.

Εκεί όμως που υστέρησε κραυγαλέα, ήταν μακριά από το γήπεδό του. Ηττήθηκε στα 12 από τα 15 παιχνίδια του, κερδίζοντας απλώς τρεις ισοπαλίες, με 0-0 σε Φάληρο με Εθνικό και στο Καυτανζόγλειο με Ηρακλή και άλλη μια στα Γιάννινα (1-1). Απαράδεκτη, οπωσδήποτε, εμφάνιση για έναν τροπαιούχο, που αναζωπύρωσε τους "ψιθύρους" και τις γκρίνιες των υπολοίπων Π.Α.Ε. περί προκλητικού "σπρωξίματός" του, κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο!

Να σημειωθεί ότι και στο Κύπελλο, η παρουσία του ήταν "ασορτί", αφού έμεινε έξω και από τα προημιτελικά!

Στην τεχνική ηγεσία ξεκίνησε ο Βάλτερ Σκότσικ ο οποίος "άντεξε" μέχρι την 22η μέρα, μετά την οποία και αντικαταστάθηκε από τον παλαιό παίκτη του "δικέφαλου του βορρά" Μιχάλη Μπέλη.

Ο Γιώργος Σκαρτάδος ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, με 11 γκολ, ενώ τη βασική ενδεκάδα αποτέλεσαν οι Απόστολος Τερζής, Απόστολος Τσουρέλας, Νίκος Αλαβάντας, Θωμάς Σίγγας, Γιούρισιτς, Δημήτρης Πίττας, Σκαρτάδος, Βασίλης Βασιλάκος, Άρης Καρασσαβίδης, Κώστας Ορφανός και Κυριάκος Αλεξανδρίδης.

Χρησιμοποιήθηκαν ακόμη οι Γιάννης Γκιτσιούδης, Λάκης Στεργιούδας, Τάκης Παντέλης, Γιάννης Ψαρράς, Κώστας Μαλιούφας, Χάρης Μπανιώτης, Σωτήρης Μαυρομμάτης, Ράντε Πάπριτσα, Μιχάλης Ιορδανίδης, Γιώργος Κωστίκος, Νίκος Λιάκος, Στέφανος Μπορμπόκης και Σαξανίδης.
πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 1984-1991

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου