Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΧΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΧΡΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ


Η «Δημοτική Αναγέννηση Παπάγου – Χολαργού» για την Τοπική Αγορά
Η «Δημοτική Αναγέννηση Παπάγου – Χολαργού» στηρίζει έμπρακτα την τοπική αγορά με πολυάριθμες παρεμβάσεις του επικεφαλής της Γιάννη Κεχρή στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον Τοπικό Τύπο. Στο παρόν άρθρο συνοψίζουμε τις βασικές μας θέσεις για την Τοπική Αγορά:
·         Στο Δήμο μας η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές δεν πρόκειται να ενισχύσει την κατανάλωση, θα αυξήσει το εργασιακό κόστος, θα πιέσει ακόμη πιο πολύ τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα απορυθμίζει την προσωπική και κοινωνική ζωή εκατοντάδων εργαζομένων.
·         Στο υπό συζήτηση Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Παπάγου προβλέπεται η δημιουργία τοπικού κέντρου στην Εθνικής Αμύνης και ο χαρακτήρας γενικής κατοικίας στην Αναστάσεως. Η δημιουργία μιας παράπλευρης αγοράς στον Παπάγο, πέρα από το ότι υποβαθμίζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Παπάγου, θα ανταγωνίζεται αυτή του Χολαργού που στις ημέρες βρίσκεται σε κατάσταση βαθιάς κρίσης.
·         Μηδενική ανοχή στο παρεμπόριο.
·         Αποφυγή ενεργειών που επιδεινώνουν το επιχειρηματικό κλίμα. Η αφαίρεση των πινακίδων από τις πρασιές των καταστημάτων θα έπρεπε να αναβληθεί εν μέσω ειδικά της οικονομικής κρίσης. Η απομάκρυνση του ΚΕΠ από την Ασπασίας περιόρισε σημαντικά την επισκεψιμότητα στην Πλατεία Δημοκρατίας.  
·         Υιοθέτηση της λογικής: «κανένα Ευρώ δεν φεύγει έξω από τον Δήμο». Στηρίζουμε τον επιχειρηματία του Δήμου μας με προϋπόθεση: την διασφάλιση της διαφάνειας και νομιμότητας.
·         Η διαμόρφωση ενός ελκυστικού περιβάλλοντος χώρου, όπως η ανάπλαση της Πλατείας Δημοκρατίας και του παράδρομου της Μεσογείων, αυξάνει την επισκεψιμότητα στις ζώνες αυξημένης εμπορικής κίνησης.
·         Διευκόλυνση της πρόσβασης στην τοπική αγορά με ενέργειες όπως: χώροι στάθμευσης και ανάπτυξη των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης (αξιόπιστη τοπική συγκοινωνία, πεζοδρομήσεις, ποδηλατόδρομοι, βελτίωση της βαδισημότητας των πεζοδρομίων) στις ζώνες εμπορικής κίνησης.
·         Εμφαση στην καθαριότητα, στον φωτισμό και στην ασφάλεια σε επιλεγμένες περιοχές αυξημένης εμπορικότητας. Ειδικά για την ασφάλεια, η συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες security μπορεί να αναπληρώσει την αντικειμενική αδυναμία της αστυνομίας να αστυνομεύσει τις συγκεκριμένες περιοχές.
·         Οποιαδήποτε δραστηριότητα που ανταγωνίζεται την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, όταν μάλιστα δεν αποφέρει έσοδα στον Δήμο, θα πρέπει να ασκείται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Για παράδειγμα: να εξεταστεί το αν θα πρέπει η «σπιτική κουζίνα» να περιοριστεί στα χαμηλά οικονομικά στρώματα αποφεύγοντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό με τους ντόπιους επιχειρηματίες της εστίασης.
·         Συνεχής διαφημιστική καμπάνια προβολής της τοπικής αγοράς εντός και εκτός του Δήμου.
·         Η τόνωση της αγοράς επιτυγχάνεται με την διαμόρφωση του κατάλληλου κλίματος. Για παράδειγμα, στην περίοδο Χριστουγέννων η δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας αυξάνει την επισκεψιμότητα και την διάθεση για κατανάλωση.  
·         Περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση της «κάρτας Δημότη».
·         Περιορισμός της γραφειοκρατίας που χαρακτηρίζει τις συναλλαγές του επιχειρηματία με τον Δήμο. Με την καθιέρωση «υπηρεσίας μιας στάσης» στο Δήμο μπορούμε να επιτύχουμε την διεκπεραίωση των περισσότερων υποθέσεων και την ίδρυση μιας νέας επιχείρησης με μία μόνο επίσκεψη. Η ίδια υπηρεσία σε μια εξελιγμένη μορφή της θα μπορούσε να κατευθύνει τις τοπικές επιχειρήσεις στο να εξασφαλίσουν την χρηματοδότηση που χρειάζονται.
·         Αξιοποίηση των προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης για επιχειρήσεις – εργοδότες και άνεργους.
·         Η αυριανή Διοίκηση θα πρέπει να διευκολύνει, να οργανώσει, να κατευθύνει την ανάπτυξη της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας που θα ενισχύει την απασχόληση και την ανάπτυξη.
·         Αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Δήμου που θα προσδώσουν ταυτότητα και ανάπτυξη στον Δήμο. Θα πρέπει να επενδύσουμε στην  σχέση του Δήμου με τον Υμηττό και το πράσινο (η πρόταση της «Δημοτικής Αναγέννησης» για «το Μεγάλο Πάρκο του Ιλισού»), στην ιστορία του Δήμου (η θέση του επικεφαλής της παράταξης Γιάννη Κεχρή για το έμβλημα του Δήμου) και στην σχέση των κατοίκων του Παπάγου με τις ένοπλες δυνάμεις.
Η υποστήριξη της τοπικής αγοράς θα συμβάλλει στην αύξηση των εσόδων του Δήμου χωρίς επιβάρυνση των Δημοτών και των επιχειρήσεων, στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Η «Δημοτική Αναγέννηση Παπάγου – Χολαργού» θέτει ως βασική της προτεραιότητα την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς μέσα από τη βελτίωση των συνθηκών που θα διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου