Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΗΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!

Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ «Ε.Ω.» ΣΤΑ ΟΣΑ –ΔΗΘΕΝ- ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ left.gr ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ
Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Ελεύθερης Ώρας» για τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες παλεύουν να επιβιώσουν οι άστεγοι της πλατείας Κουμουνδούρου, 15 μόλις μέτρα μακριά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, έτσουξε το κόμμα της αντιπολίτευσης το οποίο οσονούπω θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε μέσα από το left.gr, τη διαδικτυακή πύλη που εκφράζει τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η απάντηση που φέρει υπογραφή «τζ.τζ» μάλλον σε τερέτισμα τζίτζικα παραπέμπει, ειδικά αν παραθέσει κανείς τα… επιχειρήματα του ατόμου που ανέλαβε να απαντήσει για λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα!  Βρε, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν βάζετε κι έναν μετρητή βλακείας (το λεγόμενο βλακόμετρο), διότι τα όσα λέτε χρήζουν εξέτασης  προσδιορισμού ανοησίας! Κοινώς ανοηταίνετε!
Ποιος είπε ότι το πρόβλημα με τους αστέγους της Κουμουνδούρου το δημιουργήσατε εσείς; Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως που κόπτεται για τους εξαθλιωμένους αστέγους στα λόγια, στην πράξη δεν κάνει τίποτε γι’ αυτούς. Τους έχετε δίπλα στα πόδια σας, προσπερνάτε το παράπηγμά τους για να μπείτε στα γραφεία σας και να καθίσετε στη ζεστασιά που σας προσφέρουν αυτά.  
Το ρεπορτάζ μας ήταν ολοκληρωμένο μια και απευθυνθήκαμε στον υπεύθυνο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στάϊκο. Εάν λοιπόν θέλετε εσείς στο ΣΥΡΙΖΑ να …κάνετε γαργάρα τα όσα μας είπε ο κ. Στάϊκος σας τα ξαναθυμίζουμε:
 «Μιλήσαμε με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνο του γραφείου τύπου του κόμματος.
Τι μέριμνα έχετε λάβει για τους αστέγους που έχετε έξω από τα γραφεία σας, στα 10-15 μέτρα;
Στάϊκος: Αυτό το θέμα που λέτε, δεν το ξέρω επακριβώς να σας πω την αλήθεια. Είναι διάφοροι αυτοί που είναι άστεγοι στην πλατεία Κουμουνδούρου και όχι μόνο στα 10-15 μέτρα. Και με το Δήμο και με τους Γιατρούς του Κόσμου έχουμε κάνει κάποιες ενέργειες αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες να σας πω ακριβώς.
Ο κ. Στάϊκος δεσμεύτηκε ότι θα μας έφερνε άμεσα σε επαφή με κάποιον αρμόδιο στο κόμμα του για να μας ενημερώσει ποια μέριμνα έχει λάβει για τους αστέγους.
Μήπως ο κ. Τσουκαλάς, ο πρώην εργατοπατέρας με το εφάπαξ του ενός εκατομμυρίου ευρώ έχει κάνει κάτι για τους κλοσάρ της πλατείας Κουμουνδούρου; Ή μήπως ο… χρυσοθήρας κ. Τσακαλώτος προτίθεται να κάνει κάτι; Ή προτιμούν να τα φυλάνε στα… σεντούκια τους»;
Αυτές ήταν οι δηλώσεις του αρμόδιου εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη περιμένουμε να μας ενημερώσει άλλο υπεύθυνο στέλεχος για το τι επιτέλους έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους εξαθλιωμένους αστέγους που βρίσκονται έξω από την πόρτα του. Πάντως για το τι έχετε κάνει φαίνεται από τις δηλώσεις των ίδιων των αστέγων οι οποίοι δεν θέλουν να σας βλέπουν ούτε ζωγραφιστούς. 
Τα υπόλοιπα που λέτε είναι για να τ’ακούν οι…τζίτζικες και τίποτε περισσότερο.  Είναι δυνατόν επειδή το πρόβλημα δημιουργήθηκε επί άλλων κυβερνήσεων κι επειδή οι άλλες κυβερνήσεις και άπραγες έμειναν και επιδείνωσαν την κατάσταση με τους αστέγους, εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ να μην επιδέχεστε κριτικής και να μένετε στο απυρόβλητο; Είστε υπεύθυνοι στο μέτρο που σας αναλογεί. Ενώ είστε το κόμμα που θεωρητικά έχει αγκαλιάσει τους πονεμένους ανθρώπους του περιθωρίου, πρακτικά δεν δείχνετε κανένα ενδιαφέρον. Όταν λοιπόν δεν φαίνεται  να επιδεικνύετε στοιχειώδη συμπόνια στους αστέγους που βρίσκονται στην εξώπορτα των γραφείων σας, τότε πώς θα διαχειριστείτε την πενία εκατομμυρίων Ελλήνων; Πώς θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε την κρίση που σοβεί και λυγίζει τον λαό; Εδώ δεν δίνετε ένα πιάτο φαϊ στους αστέγους (αυτό μαρτυρούν οι ίδιοι) έξω από τα κεντρικά γραφεία σας, θα είστε σε θέση να… σώσετε τον λαό και την Πατρίδα;
Ο κόσμος λοιπόν αναρωτιέται δικαίως: «Μήπως οι άστεγοι και οι λαθρομετανάστες χρησιμοποιούνται από τον ΣΥΡΙΖA προς άγραν ψήφων»;
Όσο για το ακροτελεύτιο της απάντησής σας περί «ακροδεξιάς» και «ουφοσυνομοσιωλογικής» «Ελεύθερης Ώρας», η απάντηση είναι μία: «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια». Αφού στερέψατε από επιχειρήματα τότε καταφεύγετε σε φαιδρές καταγγελίες. Το ποιος είναι …ούφο φαίνεται από αυτά που λέει.
Ιδού λοιπόν μερικές από τις …ουφοειδείς απαντήσεις του left.gr:
«Προφανώς, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους ανθρώπους, που ξεχειμωνιάζουν στο δρόμο, γιατί δε γνωρίζουν ότι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν σε πολυάριθμες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης σε ολόκληρη τη χώρα. Κάποιες από αυτές μάλιστα, ίσως να τους έχουν βοηθήσει στο παρελθόν, τόσο απέναντι σε διώξεις της αστυνομίας, όσο και στην εξασφάλιση ρούχων και τροφής, αλλά και αυτό ακόμα είναι τόσο μικρό μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Δε γνωρίζουν για τις πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών και στα χαράτσια της ΔΕΗ, επίσης με τη συμμετοχή μελών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε για τα προγράμματα στέγασης και κοινωνικής επανένταξης που θα εφαρμοσθούν από τη μελλοντική κυβέρνηση της Αριστεράς. Το παράπονό τους από την κοινωνία και τους πολιτικούς φορείς είναι εύλογα τεράστιο και ασφαλώς δε θα άφηνε τον ΣΥΡΙΖΑ ανέγγιχτο.
Στο "Πρώτο Φλέμα" βέβαια γνωρίζουν όλα τα παραπάνω. Ο μνημονιακός σκοπός όμως αγιάζει τα μέσα, οπότε οι εμπνευστές και οι συντάχτες αυτού του τόσο προσβλητικού, πρώτα για την ανθρώπινη ευαισθησία, νοημοσύνη και αξιοπρέπεια και μετά για την αξιωματική αντιπολίτευση, «ρεπορτάζ», προχώρησαν στη δημοσίευσή του απροβλημάτιστα. Ένας ακόμη λόγος να αναρωτηθούν, αν ποτέ κοιταχτούν σε καθρέφτη, μήπως τελικά οι μόνοι που τους αρμόζει ο χαρακτηρισμός «ανθρώπινα ζωντανά απορρίμματα» είναι οι ίδιοι;
σ.σ. Αξίζει να αναφερθεί ότι πηγή έμπνευσης του «ρεπόρτερ», υπήρξε «ρεπορτάζ» της, επίσης ακροδεξιάς, αλλά και ουφοσυνωμοσιολογικής "Ελεύθερης Ώρας", που είχε δημοσιευθεί ελάχιστες ημέρες νωρίτερα.
τζ. τζ.».


"Ελεύθερη Ώρα"

1 σχόλιο: