Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΟΣΟΙ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΓΗΡΑTΕΙΑ

Όσοι αθλούνταν όταν πήγαιναν σχολείο έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν καλή υγεία στα γηρατειά τους, όπως υποστηρίζει έρευνα αμερικανών και ελβετών επιστημόνων.
Οι επιστήμονες βρήκαν ότι οι άντρες ηλικίας περίπου 70 ετών, που όταν ήταν παιδιά συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες, επισκέπτονται λιγότερο συχνά το γιατρό τους συγκριτικά με εκείνους που διήγαγαν καθιστική ζωή και δεν ασκούνταν ως παιδιά.
Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που ασκούνταν και κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους, είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι και πιο δραστήριοι στα γεράματα.
Στην έρευνα του πανεπιστημίου Cornell από τις ΗΠΑ και του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας, στη Ζυρίχη, συμμετείχαν 712 βετεράνοι του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.
Η μελέτη με τίτλο «Fit in 50 Years» που δημοσιεύτηκε στο BMC Public Health ανέφερε ότι οι άντρες που συμμετείχαν σε διάφορα σπορ κατά τις δεκαετίες 1930-40, επισκέπτονταν το γιατρό τους λιγότερες φορές κάθε χρόνο στα 70 τους, σε σχέση με εκείνους που δεν αγαπούσαν ιδιαίτερα τη γυμναστική.
Ανακάλυψαν ακόμη ότι ο καλύτερος προγνωστικός δείκτης, γύρω από το αν κάποιος ηλικιωμένος θα συνεχίσει να γυμνάζεται και στα γεράματά του, ήταν ακριβώς το αν συμμετείχε σε αθλητικές δραστηριότητες όταν ήταν παιδί.
Οι ερευνητές τονίζουν την ανάγκη να ενθαρρύνονται περισσότερο τα παιδιά του σήμερα να ασκούνται, γιατί αυτό έχει μακροχρόνια οφέλη για την υγεία τους.
Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, οι νέοι που δε γυμνάζονται και δεν είναι δραστήριοι είναι πιο πιθανό να γίνουν παχύσαρκοι και να υποφέρουν από ψυχικές και σωματικές ασθένειες.

1 σχόλιο:

 1. ΜΠΟΥΡΔΕΣ !
  ΞΕΡΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΥΜΝΑΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ 15 ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ.\
  Ο ΕΝΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΣΤΑ 43 ΤΟΥ .
  ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ .
  ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΣ , ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΔΕ ΠΑ ΝΑ ΓΥΜΝΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΩΡΟ.......
  ΞΕΡΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΑ 90........ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΥΜΝΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 70 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή