Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

"ΑΝΟΗΤΟΣ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΙΩΚΩΜΩΔΗΣΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ΛΕΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ

"Με τέτοια πρόσωπα θα επιχειρήσει να κυβερνήσει τον τόπο;"
Ανόητο και επικίνδυνο, αν δεν καταλαβαίνει τα όρια της ελευθεριότητας, χαρακτηρίζει σε δήλωσή του στο "Αγιορείτικο βήμα" ο Μητροπολιτης Σιατίστης Παύλος τον "καρναβαλιστή" αθεόβοφο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο. 

Διαβάστε τι λέει:  
Ανοίγοντας το διαδίκτυο πληροφορήθηκα την ενέργεια του Βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία, στην καρδιά των μεγάλων εορτών  της Εκκλησίας μας ευρισκόμενοι επεχείρησε να ευτελίσει το ιερώτερο Μυστήριο της Ορθοδόξου Εκκλησίας που είναι το Μυστήριον της Θείας Ευχαριστίας.

Υποτίθεται ότι συμμετείχε σε καρναβαλικό  άρμα που είχε σαν θέμα την «κηδεία της κρίσης»,  αλλά και ο πλέον άσχετος γνωρίζει ότι στις κηδείες δεν κοινωνούμε τους πιστούς. Άρα θεωρώ συνειδητό τον στόχο  του διά την διακωμώδηση και τον ευτελισμό της Θείας Κοινωνίας, του ιερώτερου Μυστηρίου των χριστιανών. Το μόνο που απέδειξε είναι το πόσο ευτελής είναι ο ίδιος.

Έγινε λόγος εις το ότι το καρναβάλι αυτό χαρακτηρίζεται διά την «ελευθεριότητα του». Αλλά η ελευθεριότητα είναι δίκοπο μαχαίρι διότι αποκαλύπτει τα μύχια και τα κρύφια της καρδίας των ανθρώπων. Τα όρια της ελευθεριότητας τα ορίζουν ο προσωπικός πολιτισμός του καθενός, η αίσθηση του σεβασμού σε ο,τι είναι ιερό και όσιο σε μία κοινωνία, ακόμη και η διάκριση των ημερών και των στιγμών μέσα στο χρόνο. Σε αυτά τα σημαντικά πράγματα ο κ. Βουλευτής περνάει την δική του «κρίση».

Εάν αυτά δεν τα καταλαβαίνει είναι ανόητος και γι’αυτό επικίνδυνος. Εάν τα καταλαβαίνει είναι μοχθηρός απέναντι στην πίστη και την καρδία των χριστιανών την οποία συνειδητά επεχείρησε να πλήξει κρυπτόμενος πίσω από μία καρναβαλική εκδήλωση.

Τον συλλυπούμαι βαθύτατα διά τον πολιτισμό του!!!  Δεν ξέρω αν μέχρι τη στιγμή αυτή αν υπάρχει αντίδραση από τον αρχηγό του κόμματος εις το οποίον ανήκει. Αν όχι, διερωτώμαι απλώς: Με τέτοια πρόσωπα θα επιχειρήσει να κυβερνήσει τον τόπο; 

agioritikovima.gr

1 σχόλιο:

  1. Ως εκ των πλέον άσχετων κι εγώ, δεν ήξερα "ὅτι στίς κηδεῖες δέν κοινωνοῦμε τούς πιστούς". Αλλά μεταξύ μας: Χίλιους λόγους θα μπορούσε να βρει ο τραγόπαπας για να πετάξει το βιτριόλι του, κανέναν εξυπνότερο δεν βρήκε από το να εξομοιώνει έναν μασκαρά με ιερωμένο?!!! Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή