Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ: ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ Χ.Α. ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ!

Με ένα άρθρο-σοκ στην "Αυγή" την κομματική εφημερίδα του, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση, να μην επιτρέψει την συμμετοχή του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές γιατί είναι βέβαιο ότι θα είναι ... τρίτο κόμμα (η αίσθηση στην κοινή γνώμη είναι ότι μάλλον πάει για δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές...).
Σημειώνουν ότι δεν αρκεί η πολιτική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και σημειώνει ο αρθρογράφος ότι"Δεν υπάρχει τρόπος να γυρίσουμε στην προ κρίσης "κανονικότητα" για να ηττηθεί ως διά μαγείας η Χ.Α. Τώρα, μέσα στην κρίση, εγκαίρως πριν σηκώσει πάλι κεφάλι, πρέπει να υποχωρήσει. Τώρα είναι η απειλή".
Ας δούμε όλο το άρθρο που το υπογράφει ο Κώστας Κάρης:
"Ξεκινάει μία από τις πιο περίπλοκες χρονιές για τη χώρα μας. Περίπλοκη με αυτά που ξέρουμε και προβλέπουμε. Στο τέλος, σε έναν χρόνο θα ελέγξουμε όσα λέμε. Αν και αυτή η διαδικασία αξιολόγησης ή αυτοκριτικής -υπάρχει και αυτός ο ξεχασμένος όρος- δεν συνηθίζεται, δεν ζητείται, δεν εκτιμάται...
Το 2014, καθοριστική χρονιά για το μέλλον της εγκληματικής οργάνωσης. Τρίτο κόμμα σημαίνει στροφή επί τα ακροδεξιά και παρεμπόδιση αλλαγής των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών
Τον κεντρικό ρόλο θα έχουν οι εκλογικές διαδικασίες. Θα επηρεάσουν πολλά, οι νέοι συσχετισμοί θα δώσουν ώθηση είτε θα μπλοκάρουν εν εξελίξει διεργασίες. Θα έχουμε χρόνο να τα ζυγίσουμε.
Για κείνο που δεν έχουμε χρόνο και πρέπει εγκαίρως να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις είναι η απειλή της Χρυσής Αυγής. Μάλλον το 2014 θα είναι η καθοριστική χρονιά για το μέλλον της.
Οι δικαστικές έρευνες προχωρούν με τον ρυθμό τους, αποκαλύπτοντας σε βάθος τον χαρακτήρα και τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Υπάρχει προσώρας μια νηνεμία, αλλά δεν θα κρατήσει.
Υπάρχουν δύο μείζονα θέματα: Αν και φαίνεται να είμαστε μακρυά από την ημέρα που θα αρχίσει το δικαστήριο για τον Μιχαλολιάκο, τον Κασιδιάρη και τους ομοίους τους, όσα έχουν αποκαλυφθεί δημιουργούν σοβαρό ερώτημα αν η Χρυσή Αυγή μπορεί να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία του Άρειου Πάγου για να συμμετάσχει στις εκλογές.
Στα δικαστήρια οι τύποι αυτοί θα οδηγούνται ως εχθροί της δημοκρατίας και το ανώτατο δικαστήριο θα τους δέχεται ως κόμμα που σέβεται το σύνταγμα; Εδώ έχουμε γεγονότα, στοιχεία που δείχνουν ότι η δήλωση σεβασμού του συντάγματος είναι ψευδής.
Το δεύτερο, που σχετίζεται με το πρώτο, αλλά είναι πολύ ευρύτερο, είναι προοπτική η Χρυσή Αυγή να είναι στις ευρωεκλογές -ή στις εθνικές- τρίτο κόμμα, ή έστω να παραμένει στις δημοσκοπήσεις τρίτη.
Το κύριο είναι η δική της επιρροή, αλλά υπάρχει και η δυσκολία -επί του παρόντος, έστω- του ΚΚΕ να ανέβει στην τρίτη θέση και οι διαφωνίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς που δεν της επιτρέπουν -επί του παρόντος, έστω- να συνενωθεί ή να συσπειρωθεί.
Ερχόμαστε, επομένως, στα λόγια εκείνων που επισημαίνουν ότι η προέχουσα σύγκρουση με τη Χ.Α. πρέπει να είναι πολιτική. Μόνον που δεν διευκρινίζουν. Τι εννοούν πολιτική αντιμετώπιση; Δηλώσεις και έκδοση ανακοινώσεων; Μα αυτά γίνονται.
Πολιτική μάχη σημαίνει πρωτίστως μάχη συσχετισμών. Προτείνουν, υπάρχει η δυνατότητα κοινών πρωτοβουλιών των άλλων κομμάτων -έστω ορισμένων- που να τροποποιήσει τους συσχετισμούς σε βάρος της Χ.Α., να εμποδίσει τη διάβρωση των κρατικών υπηρεσιών; Η βάσιμη εντύπωση που έχει δημιουργηθεί είναι ότι τα κόμματα παρακολουθούν κάπως μοιραία την πορεία της Χ.Α. προς την τρίτη θέση.
Αυτή η εξέλιξη μόνον αρνητική θα είναι και επικίνδυνη. Και θα προκαλέσει πολύ μεγάλη ένταση. Θα προκαλέσει εμπόδια στη δικαστική διερεύνηση, ενώ θα δώσει νέα ώθηση στην προπαγάνδα των εχθρών της δημοκρατίας και στην οργανωτική τους ανάπτυξη.
Σίγουρα θα στρίψει τον άξονα, τους πολιτικούς συσχετισμούς δεξιότερα. Ας μην παραπλανούνται τα κομματικά επιτελεία από την αντιμνημονιακή ρητορεία. Θα προκαλέσει προσκόμματα σε κάθε απόπειρα αλλαγής των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών.
Η οργάνωση αυτή ζει, τροφοδοτείται από κάθε εμφυλιοπολεμική αντιπαράθεση και θα την προκαλέσει στη βάση της διαίρεσης δεξιά/αριστερά.
Δεν υπάρχει τρόπος να γυρίσουμε στην προ κρίσης "κανονικότητα" για να ηττηθεί ως διά μαγείας η Χ.Α. Τώρα, μέσα στην κρίση, εγκαίρως πριν σηκώσει πάλι κεφάλι, πρέπει να υποχωρήσει. Τώρα είναι η απειλή.
Αναμφίβολα θέλει κόπο και χρόνο κάθε προσπάθεια πολιτικής συνεννόησης των κομμάτων. Το βασικό, αρχικό ερώτημα είναι: είναι σίγουροι, ξέρουν πώς θα διαχειριστούν τις πολιτικές εξελίξεις με τη Χ.Α. τρίτο κόμμα; Αν ναι, καλά βαδίζουν. Αν όχι, θα πρέπει να διερευνήσουν νέες επιλογές δράσης και συντονισμού".
 defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου