Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΓΙΑ ΑΚΗ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ! ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ, ΤΡΙΤΟΚΛΑΣΑΤΟΥΣ ΚΑΡΦΩΝΕΙ!!!

Δέκα πρόσωπα, που δωροδόκησε ως εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Atlas Elektroniks στην Ελλάδα, κατονόμασε, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο κατηγορούμενος Πάνος Ευσταθίου. Πρόκειται, στο σύνολό τους, για μέλη επιτροπών που χειρίστηκσαν συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται να κατονομάζει στην απολογία του τον πρώην Αρχηγό ΓΕΝ, ναύαρχο Γιώργο Θεοδωρουλάκη, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή, όπως και τον πρώην Αρχηγό ΓΕΣ, στρατηγό Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη, καθώς και άλλους αξιωματούχους που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δωροδοκήθηκαν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος κατονόμασε τρεις Γερμανούς, στελέχη της Atlas, που μοίραζαν τις μίζες, ενώ φέρεται ακόμη να έχει κατονομάσει και πρώην ηγετικό στέλεχος της ΕΒΟ ότι έλαβε χρήματα, προκειμένου να τα δώσει στον Παύλο Νικολαΐδη, επίσης ηγετικό στέλεχος της ΕΒΟ και κουμπάρο του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει αναφερθεί σε δωροδοκία του Γιάννη Σμπώκου και του Άκη Τσοχατζόπουλου από τον ίδιο, ούτε όμως και του Γιάννου Παπαντωνίου, για τον οποίο φέρεται να δέχεται «βροχή» ερωτήσεων από τον ανακριτή.

Ακόμη, ο Π. Ευσταθίου, στην απολογία του, κατονομάζει ως εκβιαστή τον συγκατηγορούμενό του και προφυλακισμένο Αντώνη Κάντα, λέγοντας ότι αυτός ήταν εκείνος που του ζήτησε χρήματα, προκειμένου να μην μπλοκάρει τη διαδικασία προμήθειας δύο οπλικών συστημάτων -Asrad και γερμανικά υποβρύχια.

Ο Π. Ευσταθίου φέρεται επίσης να ομολόγησε ότι μοίρασε μίζες συνολικού ύψους τριών εκατ. ευρώ. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό μαύρου χρήματος, που διένειμε ως δωροδοκία σε διάφορα πρόσωπα, ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ.

Πολλές φορές, πάντως, κατά την απολογία του, δημιουργήθηκε εκνευρισμός, με τον ανακριτή να επιμένει και να ζητάει από τον κατηγορούμενο να κατονομάσει όλα τα πρόσωπα, από την κορυφή έως τη βάση της ιεραρχίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τα οποία δωροδόκησε.

Ακόμη, ο κ. Ευσταθίου φέρεται να συναινεί στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών και, γενικότερα, εμφανίζεται πρόθυμος να συνεργαστεί πλήρως με τις Αρχές.

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου