Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΑΥΤΗ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΩΣ Η "ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ 2013"! ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ;

Το ιστολόγιο του συγγραφέα Νίκου Σαραντάκου διοργάνωσε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ψηφοφορία για την ανάδειξη της λέξης της χρονιάς.
Λέξη λοιπόν της χρονιάς, ή αλλιώς η λέξη που ξεχώρισε για το 2013 και χρησιμοποιήθηκε περισσότερο, είναι το "Σαξές στόρι" (success story).
Το βάθρο των νικητών της φετινής ψηφοφορίας είναι:
1. σαξές στόρι
2. βιαποπουκιανπροέρχεται
3. άκρα (θεωρία των ~)
Υπενθυμίζονται οι νικητές των προηγούμενων ψηφοφοριών: το 2012 η επαναδιαπραγμάτευση, το 2011 οι αγανακτισμένοι και το 2010 το μνημόνιο. "Βλέπουμε δηλαδή ότι για πρώτη φορά την πρώτη θέση πήρε ένας σύμπλοκος όρος", παρατηρεί ο κ. Σαραντάκος.
Ιδού η λίστα με τα αποτελέσματα:

alt


alt

alt

Η ψηφοφορία έληξε λίγο πριν την εκπνοή του 2013, ενώ άρχισε στις 13 Δεκεμβρίου. Οι υποψήφιες λέξεις είχαν προταθεί από αναγνώστες του site του Νίκου Σαραντάκου. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 2190 αναγνώστες.

Το "Who is who":
Ο Νίκος Σαραντάκος γεννήθηκε στο Παλαιό Φάληρο το 1959. Σπούδασε χημικός μηχανικός και αγγλική φιλολογία. Εργάζεται ως μεταφραστής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Λουξεμβούργο. Ενδιαφέρεται για τη φρασεολογία, την ετυμολογία και τη λεξικογραφία, καθώς και για την ιστορία της ελληνικής λογοτεχνίας.
Έχει εκδώσει δύο συλλογές διηγημάτων, τρία βιβλία για τη γλώσσα και άλλα, με τελευταίο το "Λέξεις που χάνονται" (εκδόσεις του Εικοστού πρώτου, 2011). Συνεργάζεται με την εφημερίδα Αυγή και με διάφορα περιοδικά. Δημοσιεύει τα κείμενά του, γλωσσικά και άλλα, στο ιστολόγιο sarantakos.wordpress.com.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου