Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ! ΚΙΝΕΖΙΚΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ!

Κινεζικά πλοία σπεύδουν στο σημείο, όπου εντοπίστηκαν αντικείμενα. "Δεν πέρασε από τον εναέριο χώρο μας" διαμηνύει η Ινδία

Κινεζικοί δορυφόροι εντόπισαν αντικείμενα, που θα μπορούσαν να είναι συντρίμμια του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines, να επιπλέουν στην νότια περιοχή όπου επικεντρώνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του και κινεζικά πλοία σπεύδουν επί τόπου, ανακοίνωσε το Σάββατο η Μαλαισία.
"Κινεζικά πλοία μεταβαίνουν στην περιοχή. Το Πεκίνο αναμένεται να προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση εντός μερικών ωρών", είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Άμυνας και εκτελών χρέη υπουργού Μεταφορών Χισχαμουντίν Χουσέιν.
Ένα από τα αντικείμενα είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων-22,5Χ13μ-αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του διορθώνοντας προηγούμενη ανακοίνωση του υπουργού που έκανε λόγο για 22Χ30 μ.
 
"Η πληροφορία αυτή μας δόθηκε τηλεφωνικώς στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και αρχικά δεν ακούστηκε σωστά", αναφέρει το υπουργείο.
Ινδία: Δεν πέρασε από τον εναέριο χώρο μας      
Η Ινδία ενημέρωσε επισήμως τις μαλαισιανές αρχές που αναζητούν το αγνοούμενο Μπόινγκ ότι δεν βρήκε ενδείξεις πως το αεροσκάφος της Malaysia Airlines με τους 239 επιβαίνοντες πέρασε από τον εναέριο χώρο της, σύμφωνα με πολλούς γνωρίζοντες την υπόθεση.
Η πρώτη επίσημη πληροφορία ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη του αεροσκάφους ούτε από την Ινδία, μετά την εξέταση των δεδομένων που κατέγραψαν τα ραντάρ της, μειώνει τις πιθανότητες τα αντικείμενα που βρέθηκαν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό να προέρχονται από την πτήση MH370.
Ο υπουργός Άμυνας της Μαλαισίας Χισχαμουντίν Χουσέιν δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι ύστερα από δύο ημέρες χωρίς πρόοδο στις έρευνες, η "μεγαλύτερη ανησυχία" του είναι ότι αυτές θα πρέπει και πάλι να επικεντρωθούν σε δύο εναέριους διαδρόμους, βόρεια και νότια.
Τα όποια στοιχεία που ενδεχομένως να είχαν καταγράψει τα ινδικά ραντάρ θα μπορούσαν να αποσαφηνίσουν αν το αεροσκάφος πέταξε βόρεια ή νότια από την τελευταία γνωστή θέση του με βάση το στίγμα που έδωσε προτού εξαφανιστεί στις 8 Μαρτίου. Ωστόσο, το ζήτημα θεωρείται ευαίσθητο δεδομένης της παρουσίας στρατιωτικών ραντάρ.
Σύμφωνα με πηγές, η Ινδία ενημέρωσε επισήμως την Μαλαισία ότι εξέτασε το υλικό από τα ραντάρ της για τυχόν παρουσία του αεροσκάφους στον εναέριο χώρο της και δεν εντόπισε κάτι σημαντικό, απαντώντας έτσι στο διπλωματικό αίτημα που της είχε υποβάλει η Κουάλα Λουμπούρ.             
(news247.gr, Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου