Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ "ΦΙΜΩΝΕΙ" ΚΑΙ ΤΟ YOUTUBE ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ GOOGLE!

Ο Ερντογάν έκλεισε το twitter για να σταματήσει το τσουνάμι των αποκαλύψεων για τα σκάνδαλα που πρωταγωνιστεί , (τόσο τα οικονομικά όσο και τα ροζ που βγαίνουν τώρα στην δημοσιότητα) ωστόσο μετά το αρχικό μπλοκάρισμα , οι κάτοικοι της χώρας είχαν καταφέρει να βρουν τρόπους για να παρακάμψουν το «εμπάργκο».
Για να μπορέσουν να πραγματοποιούν αναρτήσεις, χρησιμοποίησαν μεταξύ άλλων, την υπηρεσία Google DNS, ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου και συγκεκριμένα της εφημερίδας Hürriyet, η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε στο μπλοκάρισμα και της υπηρεσίας DNS του Google.
Παράλληλα, η κυβέρνηση Ερντογάν, φέρεται να προχώρησε σε μπλοκάρισμα του Twitter σε επίπεδο διεύθυνσης IP, οπότε η οποιαδήποτε αλλαγή DNS server δεν θα επιτρέπει πλέον την πρόσβαση στην υπηρεσία.
Οι τούρκοι χρήστες του διαδικτύου μπορούσαν, πληκτρολογώντας διευθύνσεις στο Domain Name System του Google (8.8.8.8 και 8.8.4.4), να έχουν πρόσβαση στο Twitter και συνέχιζαν με τον τρόπο αυτό να πραγματοποιούν αναρτήσεις.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ορισμένοι τούρκοι έγραφαν με σπρέι στους τοίχους τις συγκεκριμένες διευθύνσεις, ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστός ο τρόπος παράκαμψης των απαγορεύσεων. Από την πλευρά του το Twitter προτρέπει τους χρήστες να χρησιμοποιούν την υπηρεσία μηνυμάτων SMS.
Επίσης, η ιστοσελίδα CNET αναφέρει ότι και το YouTube υπόκειται σε καθεστώς λογοκρισίας, στην Τουρκία με τον Ερντογάν να δείχνει αποφασισμένος να φιμώσει κάθε ελεύθερο λόγο και πάνω από όλα να εμποδίσει να βγουν στην φόρα και άλλα σκάνδαλα που φέρεται να είναι μπλεγμένος ή ακόμα και να πρωταγωνιστεί.
Πιο συγκεκριμένα, η δημοφιλής υπηρεσία έχει αρχίσει να δέχεται μεγάλο αριθμό αιτημάτων από τις τουρκικές αρχές, που ζητούν να «κατέβουν» συγκεκριμένα βίντεο. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το YouTube αρνείται να προχωρήσει σε αφαιρέσεις αναρτήσεων καθώς υποστηρίζει το «ελεύθερο και ανοικτό Διαδίκτυο».
«Δεν με ενδιαφέρει η άποψη της διεθνούς κοινότητας» είχε δηλώσει στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογκάν, για να συμπληρώσει «όλοι θα γίνουν μάρτυρες της ισχύος της Τουρκικής Δημοκρατίας». Το μπλοκάρισμα του Twitter ακολούθησε θύελλα αντιδράσεων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας.
Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, λέγοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το λαό της Τουρκίας, στις εκκλήσεις για πλήρη πρόσβαση στις μπλοκαρισμένες τεχνολογίες». Παράλληλα, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ξεχωριστή ανακοίνωση, ζητώντας να επιτραπεί εκ νέου η πρόσβαση στο Twitter και να εξασφαλιστεί η ελευθερία πρόσβασης σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου